Сезгин Мюмюн: Искаме извинение от България

"Възродителният процес ни нанесе трайни психологически травми"
24 яну 2012 19:57, Мария Папазова
865
Сезгин Мюмюн: Искаме извинение от България
Снимка: архив Булфото

“Искаме извинение от България заради Възродителния процес“, обяви председателят на Федерация “Справедливост – България“ Сезгин Мюмюн.

Той свика днес пресконференцията по повод приетата от парламента декларация, която осъжда насилствената асимилация на мюсюлманите в България в периода 1984-1989 година и обвини медиите в “незаинтересованост“ към декларацията.

Още по темата

Според него документът е явен знак за демократичните промени в страната и на няколко пъти дебело подчерта, че “няма да допусне“ медиите да го опорочат.

Мюмюн допълни още, че години наред е търсил политик които е “истниски патриот и които да прокара декларацията в парламента“.

Пресконференцията му бързо се превърна обаче в скандал между представители на “Атака“, журналистите от телевизия Скат и Мюмюн.

Разривът доиде след като участиците в срещата отказаха до отговорят на част от въпросите и обвиниха журналистите в предубеденост и негативно онтошение.

На пресконференцията присъстваха и представители на изселнически организации в Турция.

Те заявиха, че смятат, че Възродителният процес е нанесъл също толкова психологически щети върху българските мюсюлмани, колкото етническото прочистване в Босна и Херцеговина.

Според тях макар асимилацията в България да не е дала много жертви, тя е причинила изключителен стрес на всички български турци.


865
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
554
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво извинение искаш бе ? А 500 години под турско робство ??? И аз искам извинение от Турция !!!! Абе я се грамни - мошенник!!!
553
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазете се от този Мюмюн - професионален мошенник, гледа как да открадне пари не му пука нито за турци нито за българи! Важно за него е да вземе парите ! Голям мошиннин, моля пазете се!
552
1
 
3
 
! Отговори
НУРХАН ОТ КЪРДЖАЛИ преди 8 години
Какъв създател на ДПС е този ***,който години наред се кланя на Иван Костов ? Касим Дал е човека, който изгради инфраструктурата на партията ДПС ! Всички вече разбраха, че Доган е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като "спасител" !Това ли е каузата ДПС и за това ли гласуваме години наред за тази партия? -Ахмед Доган, агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. -Гюнай Сефер, агент Алиев, МВР-Силистра-ДС, от 1982 до 1983 г. -Лютви Местан, агент Павел, Трето у-ние на ДС, от 1979 г. -Митхат Мехмед Табаков, секретен сътрудник Леонид, ПГУ, от 1985 г. -Рамадан Аталай, агент Вергил, СГУ-ДС, от 1982 г. -Юнал Лютфи (Юнал Саид Лютфиев), секретен сътрудник Мурад и Сидер, РУ-ГЩ, Второ у-ние на Комитет за държавна сигурност при МВнР, от 1965 г. Когато Касим Дал лежа по затворите в София,Варна,Бобов Дол и Стара Загора за да се създаде ДПС къде бяха тези подлеци тогава ? Изпрати писмо до всички структури с тези факти,но вместо да го подкрепят предпочетоха да си замълчат и да останат на креслата си .Доган май не разбра, Ердоган го предупреди, ДПС ще има нов лидер и той ще се казва Касим Дал ! Тези лицемери си играят последните козове ! КОЛКОТО И ДА НЕ МУ СЕ ИСКА НА АГЕНТА ДОГАН КАСИМ ДАЛ ЩЕ Е НОВИЯТ ЛИДЕР НА ДПС !
551
0
 
5
 
! Отговори
ххххх преди 8 години
Познавам го този Мюмюн, внимавайте той е професионален измамник.
550
0
 
5
 
! Отговори
.... преди 8 години
и ние искаме извинение от Турция за петстотингодишния геноцид над българския народ, на който са избивали децата, безчинствали с жените му, сменяли са насилствено вярата му, а не са му сменяли само имената,за които вече 22 години ни карат да се извиняваме.
549
0
 
4
 
! Отговори
sss преди 8 години
До 637 ени4ер
Много неграмотно *** си бе!!!!
Хвани и прочети кои са ЗАПОРОЖКИТЕ КАЗАЦИ.
548
0
 
1
 
! Отговори
ени4ер преди 8 години
сини очи ,руси коси,,,,можем ний любим вас !!
Стар Венециански куплет ,от едиин хубав ФИЛМ

может мъй любим вас

извинявам се за клавиатурата
547
5
 
0
 
! Отговори
ени4ер преди 8 години
до???ссс
а къде са сега тези задунайски Казаци
Драги ми ссс ??

Запорожието се е изселило в БЕЛОМОРИЕТО. КО да праиш ,ПАРИ ПАРИ ПАРИ
546
0
 
5
 
! Отговори
sss преди 8 години
Тези писма са взети от историята на И. В. Европитски, стр.69, пазеща се в бившата обществена библиотека в Петербург.В същата се намира дословния оригинален текст на предложението на султан Ахмед IV до Запорожските казаци.Така също и дословния отговор на запорожците.От тези документи гениалния руски художник Репин е нарисувал прочутата картина "Запорците пишат писмо на турския султан".


ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА АХМЕД

Аз, султана, син на Мохамед, на бога и на слънцето и на луната, внук и наместник божи, владетел македонски, вавилонски и на ерусалимското царство, на великата пирамида на Египет, цар на царете, владетел на владетелите, необикновен рицар, от никого непобеждаван, непреклонен пазител на гроба господен, почитател на самия бог, велик застъпник на християните, заповядвам ви запорожци и казаци да се предадете доброволно, без всякаква съпротива, защото аз от вашите нападения не се страхувам.

ОТГОВОР НА ЗАПОРОЖЦИТЕ

Ти султане, дяволе турски, на проклетия дявол брат и другар, на самия Луцифер секретар, какъв си, дявол те взел рицар, щом като не можеш с голо дупе таралеж да убиеш.Дявола ***, войската ти яде.Няма ти кучи сине да подчиниш на своята власт християните.От твоята войска ние не се боим.С вода и земя ще се бием с тебе дваж и триж проклети сине.Да ти *** мамата, македонски саламджия, вавилонски готвач, ерусалимски скопец, александрийски самотник, арменска свиня, татарски разбойник, хамеински котарак, съблазнителен дупедавец на този и на онзи свят, на самия дявол внук и на нашия *** закачалка, свинска муцуно, кобилешко дупе, улично куче, да ти *** майката.

Ето така ти отговарят запорожците.Ти не си достоен и свиня християнска да храниш и пасеш.

За всичко-целуни ни по ***!

И. В. Сирко,
Всички запорожци подписал
545
0
 
1
 
! Отговори
еничер преди 8 години
А, еврото си го скатайте и си го сложете под възглавницата. Ще дойде време и нумизматите ще си го колекционират. Като мен ,търся 1 лев напечатан през 1962 г.Давам 10 000 евро
544
1
 
0
 
! Отговори
ени4ер преди 8 години
(((да плаща 5 франка и 31 стотинки))!!!! И още, ЕС да уволни технократите и да назначи само тези които са завършали Харвард в КАСПИЧАН (ИКОНОМИКА) И Оксфорд в ДОЛНО ЕЗЕРОВО(ФИЛОСОФИЯ).

Ако, има българин с високо IQ (над 53 требе да е) да ме посаветва!!!!!!!
543
2
 
0
 
! Отговори
ени4ер преди 8 години
Възхитен съм от интелекта на българина.От неговия начин на мислене.От количеството сиво вещество и релеф, събрано в една кутия наречено ЧЕРЕП НА хомо сапиенс. Възможно ли е?
..... Не ми го побира ума.... Как не се досети президента на САЩ да си смени името и да стане
Хусеин Бараков Обамов,,, Ами Канцлера защо не се казва Ангелинка Меркелова??
И кога Николай Саркозиев ще натисне ФР парламент да гласуват закон коЙто ще е така((( ВСЕКИ ФРЕНСКИ ГРАЖДАНИН КОЙТО НЕ СЕ ЧУВСТВА БЪЛГАРИН)))
542
3
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Това, което направи БКП през 90-те години си беше престъпление. Друг е въпросът, че е най-добре повече да не се използва за противопоставяне между двете страни, на които от географията е писано да са съседи.
541
4
 
4
 
! Отговори
Мюмюн преди 8 години
Айлекум селям.И за 1912г ,1927,1945 г да се извинят.
540
0
 
10
 
! Отговори
Баш Манаф преди 8 години
Аз съм готов да се извиня на г-н Сюргюн Мюмунски.
Да си носи вазелин.
Стружките ще му бъдат добавени благотворително, за да му подействат обещетително.
Анадън му?
539
3
 
23
 
! Отговори
Аферим преди 8 години
А ние искаме възмездие за 5-те века робство и геноцид. За хилядите убити мъже, жени и деца, за хилядите изнасилени жени и деца...за травмата да отнемеш на някой детето и после да го пратиш да убива родителите си... Искаме и възмездие за терористичните атентати предизвикали насилственото преименуване и изгонване на българските турци...
Ей, ама много отворени взехте да ставате бе. *** искали, вие искате....искайте си другаде. Малко ли е, че сме ви оставили да живеете тук???
Аре чао !
538
0
 
10
 
! Отговори
феникс преди 8 години
Месия Махди-жена преди 1 минута - Точно така!!! Никакво разделяне, никакво насъскване един срещу друг! Вън от България всички, които ровят и насаждат омраза, нетърпимост, комплекси на българския НАРОД! Да останат свестните хора.
537
3
 
4
 
! Отговори
Месия Махди-жена преди 8 години
Мърляв мюмюн, вземи си извинението от станишев, не ми бъркай България с тая комунистическа ***! Впрочем, аз съм потомка на Мохамед, тоест минавам за турчин, а сега съм и влюбена в турчин...
536
2
 
19
 
! Отговори
Една преди 8 години
Относно психическите травми - българите и до ден днешен се носят психическата травма на робската психика и обезкървяване. Няма да зачеквам от къде идва тази травма, всички се сещате. Мисля, че е по-разумно да се спре с това ровене в миналото и да се види какво ни чака в бъдещето. Защото и България и Турция са на един г.з растояние и зависят от икономическата нестабилност на региона. Каквото и да е миналото, хората искат да живеят в бъдещето и то в добро бъдеще. Важи за българи и турци, на бас!
535
14
 
1
 
! Отговори
До № 615 преди 8 години
Малии, големи войни, са русите... Да, ама не! Те, под заплаха за избиване на деца и жени, на войниците си и с опиване, с водка, са пращали на явна смърт, с огромно количество хора на явна смърт! И не руснаци, а други народи са понесли тежеста, на войните! За тях, руснаците, не са важни жертвите и страданията, а тяхните шовинистически, експлоаятаторски цели! Защо Сталин е обявил война на България? За да ни експлоатира, един от примерите, на руската политика, спряма нас, Великите българи!