Борисов обсъжда посланическите назначения с Плевнелиев

Преглед на печата за 25 януари 2012 година
25 яну 2012 07:36,
92
Борисов обсъжда посланическите назначения с Плевнелиев
Снимка: Impact Press Group

Първите посланически назначения, под които ще стои подписът на новия президент Росен Плевнелиев, ще станат ясни днес, съобщава "Труд".

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне сутринта с президента на "Дондуков 2", за да уточнят назначенията, след това ще бъде взето решение на заседанието на Министерския съвет, което ще се състои в Пазарджик. В момента без титуляри са около 65 от над 80 посолства.

Днес ще бъдат назначени само около 20. Преди повече от година правителството реши, че бивши
сътрудници на Държавна сигурност няма да представят държавата зад граница. На около 40 посланици с минало в ДС бяха прекъснати служебните командировки и те бяха върнати в София.

Очакваната реакция на Светия синод след разкритието, че 11 от 15-те владици са били сътрудници на бившата ДС, вчера не се случи, пише "Труд". След двудневни скандали епископите се отказаха да излязат с позиция пред обществото доколко канонично е било едновременно да служат на Бога и атеистичния режим.

12-годишният Станко от видинското с. Лагошевци е бил удушен още в деня на изчезването си 4 януари. Зверството станало, за да бъде прикрит опит за сексуално посегателство, научи “24 часа”.

Това е основната версия, около която се работи, след като тялото на детето бе намерено на 21 януари в безводно дере в местността Диловец край селото.

Работата по разкриването на извършителя продължава с помощта на експерти от София, но към момента няма задържани и заподозрени.

Според заключението на съдебния лекар след извършената аутопсия причината за смъртта на детето е механична асфикция в резултат на удушаване.

"Искате инвеститори - привлечете ги!", съветва Негово Превъзходителство посланикът на САЩ в България - Джеймс Уорлик, цитиран от "24 часа".

"Намираме се в трудна среда за правене на бизнес. Не грешете. В последно време сме свидетели на решения, които няма да доведат до привличане на чеждите инвестиции, въпреки декларациите на правителството, че ги иска. Виждам, че делата не отговарят на думите", каза посланик Уорлик на бизнес семинар за устойчивото развитие на инфраструктурата у нас, организиран от Generаl Electric.

Основно предизвикателство пред кабинета било от думи да превърне стремежа за нови инвестиции в дела.

"Европари се бавят от лакомията ни", каза министърът на земеделието Мирослав Найденов пред "Труд". "Попитах ръководството на "Метро" дали диалогът ни с тях е изчерпан и защо въобще се наложи въпросът да се повдига на възможно най-високо ниво по време на работния обяд между канцлера Меркел и премиера Борисов.

Досега тази търговска верига не е искала среща с мен, за да им е отказвана. Но ние няма да отстъпим и ще защитим българските производители, които се оплакват от "извиване на ръцете" от веригите. Най-често се оплакват от дългия период на отложено плащане до 3 месеца, затова срокът ще бъде фиксиран на 30 дни.

От горите може да се добива двойно повече. Не съм имал лоши отношения с Дянков. Първи предложих на Порожанов да поеме фонд "Земеделие". Министър на земеделието е изключително тежък пост, огромен ресор", заключи г-н Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако се съди от снимката - голямо обсъждане пада.По скоро Бойко отдавна е приготвил списъка и само чакаше Плевнелиев да го узакони.
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четете "Дойче Веле""Нашите комунисти срещу вашите"Перфектно заглавие!
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още на третия ден !И това ми е независим президентНе знам Първанов да е обсъждал с Станишев назначения на посланици.
56
1
 
3
 
! Отговори
Ани преди 12 години
Плевнелиев на спявка при Борисов.Премиера отново безцеремонно прекъсна президента на брифинга след срещата от страх да не каже нещо неуместно.Ако така я караме,ще станем за смях и пред света,не само у нас.А самия президент даде нескопосно и смешно обяснение за липсата на съпругата му при "коронацията".Никой не казва,че тя трябва да го води и взема от работа.Тук става въпрос за определен момент и нейното отсъствие говори за неуважение и лошо възпитание.
55
0
 
4
 
! Отговори
d преди 12 години
Как обсъжда-Бойко направо заповядва на куклата с конци.
54
0
 
4
 
! Отговори
67 - айдее видяхме преди 12 години
Бравос на 67. Показа колко са искрени ГРОБ. Народе ти гласува ли за Плевнелиев? Гласуваа.Че що тогава 67 вика: Бойко президент? Каква става тя. Нали изборите бяха ЧЕСТНИ? Що ни лъготят? Но ГЕРБ май за всичко ни лъжат. Но ГЕРБ май са мафиотска структура, а? Каквото кажат се менте излиза. ГРЕШКА.Доволни са монополистите и шмекерите, че тия АКТИВНО защитават само техните интереси.Що не излязат с една декларация и на народа да му стане ясно:ДЕЙСТВИТЕЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ Е: .....................!!!!
53
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
пролетарии от всички страни съединяваите се да погребем триглавия змеи на капитализма европа,америка и нато.да възродим бившия съветски съюз и бивша югославия.да въстановим варшавския договор.да подадем ръка на великия китай и желязната северна корея.да кажем не на разлагащтия се труп на капитализма в лицето на европа,америка и нато.господ ни изпрати спасителя социализма който победи капитализма пълен с язви и пороци и експлоатация от човек на човек.да на ссср,китай,югославия,северна корея,куба.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
83 , въпросът с езиците е решен.Скоростен езиков курс под ръководството на Камата....
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То е ясно какви ще са посланниците .... От свитата на Бойко - бивши ченгета , *** и мекерета , ама не знам дали ще ги събере толкова поне две думи на английски да казват ?!
50
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Ооооооо, чудо... - Гоцю си тръгна и българският съд проработи - за закана за убийство вече се издава ефективна присъда, а преди за убийство - условни...Еееее, кой е шефа на октопода другари?...
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двамата първи в държавата да вкарат в списъка : Ваньо Танов, имената на дузина областни управители от ГЕРБ и имената на половината депутати от ГЕРБ. По нататък да бъдат уволнени членовете на ГЕРБ-агенти на ДС, които сега работят в общински, областни и държавни структури. Сега е момента премиера да си направи досие (ако няма такова) в ДС. Според самия него, като млад той много е искал да работи в ДС. Да пита Цветанов как стават тези работи.
48
0
 
9
 
! Отговори
Да започват ! преди 12 години
Бойчо и Росчо да започнат първо от министъра на външните работи. Младенов е син на офицер от ДС. Благодарение на това благодарение Ники е завършил прилично образование, вместо някое СПТУ, като Стоичков, например. Радостното е, че веднага след като бъдат уволнени посланиците-агенти, цените ще паднат и ще потръгне някак си живота.За да ни е още по хубаво (да се повишат и заплатите) най добре е да уволнят и поповете-агенти.
47
0
 
19
 
! Отговори
поправка преди 12 години
Моля поправете заглавието - Борисов нарежда на Плевнелиев посланиците!
46
0
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Марионетката започна да изпълнява заповедите на тиквата. Браво!
45
0
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Колко ли калинки ще бъдат назначени от Геберасчето ....за дипломати....ударен труд-нашите трябва да се намърдат на топли местенца....!!!
44
2
 
19
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Обсъждането е следното:Бойко: Този го махаш не е от наще!Плевня: Да сър!Бойко: Този го махаш не е от наще!Плевня: Да сър!Бойко: Този го махаш не е от наще!Плевня: Да сър!Бойко: Този го махаш не е от наще!Плевня: Да сър!И накрая пред медиите ще кажат, че са постигнали консуенсус!
43
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първата работа на Плевнелиев - смяна на комунистите от ДС , после СЪД ЗА ГОЦЮ ПЪРВАНОВ
42
18
 
3
 
! Отговори
!!!!!!@ преди 12 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА СМРАД БСП-СДС И ПРОЧИЕ ***, КОИТО УНИЩОЖИХА И РАЗСИПАХА БЪЛГАРИЯ И ПРОВАЛИХА ЖИВОТА НА НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ СЕГА ВИЯТ КОТА БЕСНИ КУЧЕТА, ЗАЩОТО СА ИЗХВЪРЛЕНИ ЗАВИНАГИ ОТ ВЛАСТТА И НЕ МОГАТ ПОВЕЧЕ ДА ГРАБЯТ И ДА МАЧКАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
41
11
 
3
 
! Отговори
frugo преди 12 години
Бойко президент!
40
2
 
18
 
! Отговори
Istinata! преди 12 години
Търговия с наркотици, убийства, отвличания, рекет. С какво точно се е занимавал гражданина за европейско развитие на България Бойко Борисов преди да стане такъв? Счетоводител, заподозрян в кражба на 500 000 лв от касата на групировката му Ипон, намерен хвърлен заедно с приятелката си от скалите на врачанския балкан. Неразкрити убийства на конкуретни босове. Връзки със земунския клан, взрив под колата на банкерката му Цветелина Бориславова. И още и още...Кой ни управлява всъщност? Според американския посланик Байърли - изпечен мафиот, вербуван от *** и ФБР. С който трябва да бъдат внимателни в родеото заради бандитското му минало.Цитат:Бойко Борисов - премиер на България. Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия БорисовУикилийксСъдебни показания под клетва на телохранител от СИКПодсъдимият по делото Килърите" Васил Костов - Кеца пожела да даде обяснения пред Шуменския окръжен съд.Той разказа за няколко срещи, на които е присъствал, докато е бил охрана на убития Бай Миле. Лично присъствал на среща във Виенска градина в София между Бай Миле, Бойко Борисов, Сретан Йосич, Стоил Славов и хора от групировката СИК. Те обсъждали как да съберат пари, за да направят Бойко Борисов шеф в МВР и да му купят чин. Кеца каза още, че всички разрешителни на охраната на Бай Миле са издадени на фирмата Ипон" на Бойко Борисов. След убийството на Поли Пантев в СИК се скарали за разпределението на 80-100 милиона долара. Жената и братя Пехливанови не давали повече от 10 милиона и тогава Кеца разбрал, че Борисов има група за натиск, информира БНР.Съдът предупреди Кеца, че обясненията нямат връзка с предмета на делото, но Кеца продължи. Аз ще ви кажа, че Бойко Борисов отговаряше за канала за наркотици през Турция", допълни той. По думите му, за Южната ни съседка пътувал хероин, а от там влизали каптагон и синтетична дрога. Имаше проблеми с Косьо Самоковеца. На друга среща Бойко Борисов се застъпи за Мето Илиевски", обясни Кеца.