Оставката ми не е на дневен ред, сигурен е Калин Георгиев

Бойко Борисов го посъветвал да говори повече
27 яну 2012 09:50,
74
Оставката ми не е на дневен ред, сигурен е Калин Георгиев
Снимка: БТА

"Време е да спрем да се занимаваме с оставки. Аз съм главен секретар на МВР".

Това заяви главен комисар Калин Георгиев пред TV7, след като вчера след остри критики на премиера Бойко Борисов се заговори, че той си е подал оставката.

Късно вечерта обаче двамата проведоха среща в МС, на която обсъдиха провалените операции на МВР в Перник и Мировяне.

Главният секретар днес беше категоричен, че въпросът с оставката му не стои на дневен ред.

"Действията на полицейските служби при последните две операции бяха доста зле планирани и проведени", призна обаче Калин Георгиев.

"Премиерът говореше за равнища на отговорност и не случайно каза, че аз имам 50 000 подчинени – логично е да не мога да осъществявам пряк контрол върху тях, но трябва да създавам правилната организация. Такава организация има", смята обаче главният секретар на МВР.

Според него при акциите всичко е въпрос на планировка и обучение, а проблемът на МВР в момента е работата на ниските и средни управленски нива. Калин Георгиев смята, че в МВР е прекъсната приемствеността.

Един кадър се изгражда с години и приема щафетата от предшествениците си, обясни главният секретар на вътрешното ведомство.

По думите му е важно да се наблегне в надграждане на обучението в МВР, защото в министерството професионалистите се изграждат.

"Лично съм разписал как полицейските служители да подходят към човека без да накърнят достойнството му. Той трябва да се представи, да даде чест, да изглежда добре. Това е процеса. Аз не мога да дам първите седем години на този, на който му липсват", коментира Калин Георгиев.

Още по темата

Той защити и директора на СДВР Валери Йорданов: "Най-неправилното е да дадеш жертва, без да е необходимо", смята Георгиев. Той определи Валентин Йорданов като добър професионалист.

Калин Георгиев е оптимист за разплитането на случая с убитата Мирослава, въпреки че основният заподозрян за престъплението Стойчо Стоев-Чочо се самоуби пред полицаите.

"Не бих искал да обричаме делото на пълен провал, разследването не върви зле", коментира той. Георгиев  защити и полицаите, които са арестували Чочо.

Комисар Вальо Цоловски, който е началник от ГДБОП, е бил най-старшият служител по време на операцията.

"Той е чудесен професионалист, а когато ми се обади, за да ми каже, че са намерили тялото на момичето, плачеше по телефона, въпреки че е виждал и разчленени трупове и сега вместо да го наградим, трябва да го накажем ли?", попита риторично Георгиев.

Той обаче призна, че ситуацията при задържането на Чочо е била подценена.

Георгиев каза още, че премиерът го е посъветвал да говори повече пред медиите. В същото време той определи като пълни глупости слуховете, че Цветан Цветанов му забранявал публични изяви.

"Аз съм дисциплиниран офицер и не мога през главата на вътрешния министър да правя изявления. Може би е моя грешка, че предпочитам да работя по-оперативно", обясни той защо рядко се появява в публичното пространство.

"Историята на организираната престъпност в България не минава без участие на полицай, магистрат и политик. Американците казват, че организираната престъпност е мястото, където се преплитат икономика, политика и престъпност, така че борейки се с нея, трябва да изчистим и останалите сфери", коментира още Калин Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя в средата е убиеца,щом го пазят две мутри!"Той е чудесен професионалист, а когато ми се обади, за да ми каже, че са намерили тялото на момичето, плачеше по телефона, въпреки че е виждал и разчленени трупове и сега вместо да го наградим, трябва да го накажем ли?", попита риторично Георгиев".Нагъл до безкрайност!Разревал се,че то тогава са му изтекли очите от рев!При толкова убийства на ден в Бг.
58
1
 
4
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Кой отговаря за контрабандата на акцизни стоки,наркотици,износ на амфетамини?
57
1
 
6
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Сигурно двамата му приятели на снимката са обработвали Калин с полицейски палки и с електрошокове, за да си признае грешките и доброволно да се съгласи да остане генсек на МВР.
56
2
 
6
 
! Отговори
888 преди 12 години
А някой спомня ли си , как шепнеше на ухото на една от похитените в Сливен, "Благодари на ББ.."
55
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Калин Георгиев е пич!Върши си работата съвестно,въпреки лаещите в краката му ***!
54
1
 
6
 
! Отговори
Лили преди 12 години
Не знам какво му е набивал канчето Борисов, но на репортажа по телевизията, откъдето е и снимката на тази страница, аз по уплашен човек скоро не бях виждал. Атова е шефа на полицията!!! Нещо невероятно гледаше като мишка, мигаше на парцали и оевидно се страхуваше от нещо много ужасно. Както и да е, този Георгиев е пътник! Ще изчакат още месец два да отшумят скандалите и ще го сменят.
53
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
къш бе Шапко
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от генерали-недоносчета и генерали-мутри! Те никога не са и чули дори за офицерска чест. Пък и къде да чуят, на мутренските сбирки ли? Иначе младежът Калинчо си е обикновена мижитурка, подсещач за аплаузите на Банкенския юнак!
51
2
 
12
 
! Отговори
Def преди 12 години
Никой не коментира и друг един полицейски произвол датиращ от 29.02.2011г лично разпореден от Калин Георгиев / докато си е пиел биричката пред телевизора/, а именно да се изхвърлят с груба полицейска сила 3000 невинни привърженици на ЦСКА от ст. Г.Аспарухов, поради неграмотността да се овладеят 20-30 хулигана. Тогава отново българските граждани бяха наречени "***" с/у които трябва да се размахва полицейският бич.
50
2
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
добре че ни яхна мутрата че да не ни яхнат другите мутри пак. голяма логика вкарваш за 20 лева на ден и децата ти ще плащат прескъпо за това.
49
3
 
11
 
! Отговори
невинна девственица преди 12 години
"През последните 20 години не е направено нищо", измънка Калинчо. Другарю Калинчо, а ти къде беше през тези 20 години? Какво се правиш на невинна девственица? Защо още преди 20 години не се захвана да се бориш с престъпността, а предпочете да работиш в ДС и да се занимаваш с мутренски дейности? Защо не разкриеш 192-те неразкрити убийства, от времето, когато твоя собственик, другарят Борисов, беше Генсек на МВР?
48
9
 
8
 
! Отговори
охо преди 12 години
А щом битите Начкови са решили да се вържат към групата на Ал Петров и Душана Здравкова, няма какво да търсят подкрепа от обществото. Номерът на СДС да яхне обществото 1990-та за собствени политически цели е минал веднъж.
47
5
 
14
 
! Отговори
Гнус ме е преди 12 години
Калинка страхливката!
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов получи отказ за Шенген, Плевнелиев - утехаМеждинният доклад на Еврокомисията за България отново ще бъде негативенСветослав ТерзиевНяма надежда България и Румъния да се присъединят скоро към Шенгенската зона, защото очакваният в началото на февруари междинен доклад на Еврокомисията за нашата страна отново ще бъде негативен, съобщиха западни дипломати, цитирани от информационните агенции. На неофициална среща вчера в Копенхаген на Съвета на ЕС по вътрешни работи и правосъдие българският вътрешен министър Цветан Цветанов бе попарен от лошата новина и не успя дори да постави въпроса на общо обсъждане.Румъния ще стане жертва на негативната оценка за България, защото двете държави не могат да бъдат разделени в процедурата за приемането им в зоната без вътрешни граници. "Всеки проблем на едната страна наказва и другата", заявил дипломат пред кореспондент на АФП. От изтекла информация на срещата в Дания станало ясно, че Брюксел няма да отчете съществен напредък на България в борбата с организираната престъпност и корупцията. Докладът още е в поверителен стадий, но вече е ясно, че Холандия няма да вдигне ветото си за българската кандидатура. Хага заяви, че ще бъде против, докато не види положителен доклад на Европейската комисия, който потвърждава, че България трайно е преодоляла хроничния си проблем с организираната престъпност и корупцията на високо равнище.Председателят на ЕК Жозе Барозу, който е поставен в деликатно положение, защото от неговата институция се очаква да похвали правителството на Бойко Борисов за борбата му с престъпността, вчера бе уклончив на среща в Брюксел с новоизбрания президент Росен Плевнелиев. "Очаквам, че съществуващите резерви (за приемането на България в Шенгенската зона) ще бъдат вдигнати колкото е възможно по-скоро", каза той, но не се ангажира с никакъв срок. За разлика от него президентът на ЕС Херман ван Ромпой назова пред Плевнелиев 1 март като дата, на която ще постави въпроса пред Европейския съвет (държавните и правителствените ръководители), ако междувременно няма положително развитие. Той призова България да положи "неспирни усилия" за реформа на съдебната система и да подкрепи своята кандидатура с убедителни аргументи, че се бори с престъпността и корупцията. "Вършим си работата, пазим границата според всички критерии, отговорни сме и затова очакваме солидарност и спазване на правилата от нашите европейски приятели и партньори", казал Плевнелиев в интервю за АФП.Датският министър на правосъдието Мортен Бьодсков заяви на пресконференция в края на първия ден на двудневната среща в Копенхаген, че един от принципите на страната му като председател на ЕС е да не се допускат двойни стандарти в Европа, и добави, че според Дания България и Румъния трябва да се присъединят към Шенгенското пространство. Еврокомисията споделя тази позиция, допълни го и еврокомисарката по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.
45
4
 
13
 
! Отговори
като пожарникар преди 12 години
Калинчо, ако искаш и ти да станеш министър-председател, като бате ти Пойко, подай си оставката и започни отначало като пожарникар!
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставката ми не е на дневен ред, сигурен е Калин Георгиев. Смешен подлизурко на бойков *** - бушон 16 А/ампера/. Просто нямам думи тези които не знаят да целуват ръка винаги целяват ***
43
2
 
20
 
! Отговори
да работи по-малко преди 12 години
Другарят Борисов го посъветвал да прави като него - да говори повече и да работи по-малко!
42
2
 
11
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 12 години
"Лично съм разписал как полицейските служители да подходят към човека без да накърнят достойнството му. Той трябва да се представи, да даде чест, да изглежда добре. Това е процеса.", коментира Калин Георгиев.А *** ДА МУ НАПАПРАВЯТ ЛИ?
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Георгиев каза още, че премиерът го е посъветвал да говори повече пред медиите."За магистралите ли да говори?Щото никой в това правителство не отговаря на актуални въпроси.Каквото и да ги питат отговарят- строим нагистрали - или пък - Станишев е виновен.А освен да говори маже да реже и ленти.На всяко местопрестъпление лента.
40
3
 
4
 
! Отговори
дедо Тъпчо преди 12 години
Абе оти квото и да стане се оставки иска некой бе?!У нас кат имаме бълхи,трепем бълхите а не горим юрганя...И кат даде оставка този кво ша стане,а...ше доде некой магьосник и сичко че опраи...Па сте седнали да вервате на нек`ви шмекери де са оплакват от полициата за щело нещело-некой го ритнал оня,ами оти не излаза от колата и са праи на улав,а?Айде да иде у Европа тъй да праи па да видим.Приказвате колко да не заспите,оти не одите да чистите снега пред вази та да свършите поне нещо полезно,а?