Оставката ми не е на дневен ред, сигурен е Калин Георгиев

Бойко Борисов го посъветвал да говори повече
27 яну 2012 09:50,
74
Оставката ми не е на дневен ред, сигурен е Калин Георгиев
Снимка: БТА

"Време е да спрем да се занимаваме с оставки. Аз съм главен секретар на МВР".

Това заяви главен комисар Калин Георгиев пред TV7, след като вчера след остри критики на премиера Бойко Борисов се заговори, че той си е подал оставката.

Късно вечерта обаче двамата проведоха среща в МС, на която обсъдиха провалените операции на МВР в Перник и Мировяне.

Главният секретар днес беше категоричен, че въпросът с оставката му не стои на дневен ред.

"Действията на полицейските служби при последните две операции бяха доста зле планирани и проведени", призна обаче Калин Георгиев.

"Премиерът говореше за равнища на отговорност и не случайно каза, че аз имам 50 000 подчинени – логично е да не мога да осъществявам пряк контрол върху тях, но трябва да създавам правилната организация. Такава организация има", смята обаче главният секретар на МВР.

Според него при акциите всичко е въпрос на планировка и обучение, а проблемът на МВР в момента е работата на ниските и средни управленски нива. Калин Георгиев смята, че в МВР е прекъсната приемствеността.

Един кадър се изгражда с години и приема щафетата от предшествениците си, обясни главният секретар на вътрешното ведомство.

По думите му е важно да се наблегне в надграждане на обучението в МВР, защото в министерството професионалистите се изграждат.

"Лично съм разписал как полицейските служители да подходят към човека без да накърнят достойнството му. Той трябва да се представи, да даде чест, да изглежда добре. Това е процеса. Аз не мога да дам първите седем години на този, на който му липсват", коментира Калин Георгиев.

Още по темата

Той защити и директора на СДВР Валери Йорданов: "Най-неправилното е да дадеш жертва, без да е необходимо", смята Георгиев. Той определи Валентин Йорданов като добър професионалист.

Калин Георгиев е оптимист за разплитането на случая с убитата Мирослава, въпреки че основният заподозрян за престъплението Стойчо Стоев-Чочо се самоуби пред полицаите.

"Не бих искал да обричаме делото на пълен провал, разследването не върви зле", коментира той. Георгиев  защити и полицаите, които са арестували Чочо.

Комисар Вальо Цоловски, който е началник от ГДБОП, е бил най-старшият служител по време на операцията.

"Той е чудесен професионалист, а когато ми се обади, за да ми каже, че са намерили тялото на момичето, плачеше по телефона, въпреки че е виждал и разчленени трупове и сега вместо да го наградим, трябва да го накажем ли?", попита риторично Георгиев.

Той обаче призна, че ситуацията при задържането на Чочо е била подценена.

Георгиев каза още, че премиерът го е посъветвал да говори повече пред медиите. В същото време той определи като пълни глупости слуховете, че Цветан Цветанов му забранявал публични изяви.

"Аз съм дисциплиниран офицер и не мога през главата на вътрешния министър да правя изявления. Може би е моя грешка, че предпочитам да работя по-оперативно", обясни той защо рядко се появява в публичното пространство.

"Историята на организираната престъпност в България не минава без участие на полицай, магистрат и политик. Американците казват, че организираната престъпност е мястото, където се преплитат икономика, политика и престъпност, така че борейки се с нея, трябва да изчистим и останалите сфери", коментира още Калин Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда, класическо разиграване на сценката за "доброто и лошото ченге" - разсеяхме напрежението, и всички заживели спокойнио и щаствило
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво стан, няма нито политическа, нито професионална отговорност за грубите грешки. Оня ден ББ казва, че не трябва да се носи политическа отговорност от ЦЦ, защото това не е негова грешка. Сега и на професионалното не е , ами тогава, кой трябва да си понесе отговорността. Аз предлагам да е ББ
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
izmisleni protejeta ,cvetanov sashto kloyni ,kolko mnogo shte za edin chyval i v rekata tam vie mistoto ,te tragnali darjava da ypravliavat ,pros narod jalko za rodinata .
36
3
 
12
 
! Отговори
Няма оставка докато преди 12 години
Тъй, тъй дедовото. Сега върви ОКТОПОДА. Докато не вземем властта от ЛОШИТЕ мафиоти, никакви оставки. Стягаме редиците. Пък като ги изместим, ще докажем, че сме по-добри в занаята. Засега добре върви - Изборите минаха ЧЕСТНО. Турихме гъвкав кръст горе - дет дръпне Буйко конците натам ходи. И слушка.Е, има малка опасност да ни фанат, но Цуци е затуй, да ни варди. Та, чуйш ли, че някой мафиот не е от наште, смело напред. Дон Б. ще те пази.
35
6
 
17
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Калине,в модерните демократични страни хора като теб на такива постове,независимо че са дисциплинирани сами си подават оставките без даим ги искат,а ти се натискаш като нахален любовник за службицата.Е вярно е че като излезеш от там ти ще бъдеш НИКОЙ,но пак казвам имали провал,някой трябва да носи отговорност,а това са или ти или ЦЦ,ако е нужно идвамата напуснете,НАРОДА НЯМА ДА ВИ СЕ СЪРДИ напротив ще знае кой не си е свършил работата !!!
34
5
 
10
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Това изявление може да направи само личност без достойнство.Калине бъди мъж,ние знаем от къде се вмирисва рибата,разграничи се.
33
2
 
11
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Пак ни качиха голямата въртележка , Цветанов е добър другар , Калин е професионалист !!!!!! Калин Георгиев - Валери Ѝорданов е голям професионалист !!!!! От наи-големия ,до наи-малкия , вода ненапита ,чистота, и така до следващият случаи !А народа ,гол , бос и бит - до кога? Знам докога - до изборите !
32
3
 
11
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Калине, Калине и ти ще станеш един от тях, днес едно, утре друго. Вчера имаше оставка, днес няма, само че ние вече сме свикнали на това непостоянство на ГЕРБ. А и Борисов ти дава много добър съвет, колкото повече говориш и лъжиш ще е добре, ако ти питат за едно, ти говори за друго и само трябва да се хвалиш, че много добре се справяш и всичко е наред. Но много внимавай, че доста често престъпниците са близки на МВР и даже някога и от МВР. Случая в Перник ми намирисв на такъв
31
4
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Бойко,защо слагаш на...отговорни длъжности,не изградени професионалисти.Може би защототи на...времето зае най...високата длъжност в МВР,без да имаш ценз и подготовка за...това.Но имаше...фаца и хъс;явно това момче до...теб ги няма.
30
4
 
13
 
! Отговори
24 преди 12 години
24, Не търси толкова интелект в един гербер :) Боко каквото им каже "по талавизора" това е истината. Като свърши Боко по новините, си пускат Азис и Софка и толкова. Мисловен процес няма !
29
4
 
18
 
! Отговори
pege преди 12 години
ти си главен секретар на книга, а иначе си бушон който гори при защита на тия над тебе.
28
5
 
24
 
! Отговори
Майтапче преди 12 години
Вчера подал оставка, днес не бил подал - шегичка си направил :) Тези пичове за мъжка дума не са ли чували? Като си отвориш устата и кажеш нещо - правиш го !!! Иначе си срам за пагона, за рода и пола си !
27
10
 
4
 
! Отговори
НОРМАЛЕН ЧОВЕК преди 12 години
ДО ВСИЧКИ КОМЕНТИРАЩИ ОТ МОНИТОРИНГА НА ГЕРБ И БСП !!!!ХОРА,МОЛЯ ВИ СПРЕТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ И ДА СИ ИЗЛИВАТЕ ПРОСТОТИЯТА , ОСТАВЕТЕ НИ И НАС ОСТАНАЛИТЕ ДА ПИШЕМ , КОМЕНТИРАМЕ И ТН.ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОТРУПВАТЕ КОМЕНТАРИТЕ С ВАШИТЕ БЕЗДАРНИ И ГОЛИ ПИСАНИЯ !!!!!!!
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Б.Б го е хванал за ухото изкарал го е пред камерите и е казал "Извинисе сега и подай ръка на другарчето"
25
2
 
9
 
! Отговори
до13 преди 12 години
Време е да престанете с миналото -тези били крадливи,корумпирани - ами дайте ги под съд,осъдете ги и ги вкарайте в затвора-поне сега цялата власт е ваша...Така че аз лично не приемам извинения от сорта - ами аз ги хващам ама те ги пускат .
24
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле как са се разквичали червените прасета. Само мачкане за червените тикви! Бой по главата без никакви обяснения.
23
3
 
0
 
! Отговори
456 преди 12 години
До "QNT"!Ама научи се да пишеш правилно на БЪЛГАРСКИ,пък тогава смърди по форумите!
22
1
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Не мога да не ти задам един въпрос.- Какво имаш предвид казвайки думите "мачкайте червените тикви",какво точно визираш,какво точно искаш да кажеш ???По какъв начин според теб управлението на герб мачка червените тикви,според мен мачкането на червените тикви би трябвало да се изразява в осъдени такива-нали крещите че са престъпници,ами зъщо няма осъдени ????А и не е ли време Герб да се поогледате и да започнете да работите.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kak nqma da se zanimawame s ostawki. KAK NQMA. Nagli, nagli do pripadyk. Ami nali ako nikoj ne ponese adekwatna otgowornost utre pak 6te se slu4i. I se e slu4walo. Aman ot mutri. Poglednete gi na snimkata. Policai mi bili. Na kwartalen piqnica pricli4a otzi po sredata.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
12"Като ще уволнявате някой уволнете няколко полицая като си загубят работата и привилгиите може и да се размислят как да подхождат към обикновенните граждани като уволнявате шефа им ко им дреме пак ще са същите тюфлеци"Няма проблем с подхода на полицията към обикновените граждани. Никой обикновен гражданин досега не е бит от полицията. Проблема беше с един селски тарикат контрабандист на цигари, и то не за това че го биха, даже добре че са му бяха начукали главата, ами че не бяха преди това проверили, че оная селска кифла дъщеря му има такава страница във фейсбук и за това са виновни началниците и трябва да се накажат, а не че полицаите са го били оня контрабандиста. Ако не беше страницата "Долу Бойко Борисов" никой нямаше да му обърне внимание на тоя, нито фъфлещия мазник Сашо Диков, нито медиите дори да го бяха спукали от бой което този селски хеитрец напълно си заслужава.