Нямам часовник за 29 000 евро, проплака Харизанов

Условната присъда получил след "детска глупост"
22 фев 2012 10:00,
135
Нямам часовник за 29 000 евро, проплака Харизанов
Георги Харизанов. Снимка: targovishtenews

Нямам часовник за 29 000 евро, но е нормално да искам.

Това заяви отстраненият шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов пред bTV.

Той обясни, че има общо три часовника, единият от които наподобява скъпия модел, който бе тиражиран от медиите.

Днес той показа на ръката си аксесоар за 200 евро, подарен от съпругата му.

Харизанов бе категоричен, че няма притеснения от разлика в харчовете и приходите си. По думите му за получен подкуп не може да става дума, тъй като пари под такава форма идвали само след направен компромис. А той компромиси в работата си не е правил.

Големия шум около името си напоследък - условната присъда за изнудване, обвиненията в заплаха за убийство, кражбата от 50 хиляди долара, както и липсата на висше образованието, Харизанов обясни с широкия кръг от хора, които познава и многото неща, които са му се случили в живота.

"Имам склонността да съм активен, имам различен кръг приятели, познавам много хора покрай хобитата си", обясни Харизанов.

Отстраненият шеф на "Напоителни системи" започнал да се забърква в неприятности още като младеж, стана ясно от обясненията му за условната присъда.

От прокуратурата вече обявиха, че той има присъда за изнудване. Тя е издадена от Софийския районен съд и е влязла в сила на 15.04. 2005 г. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.

Бившият шеф на "Напоителни системи" разказа, че когато е бил на 19 години, шофирайки служебен автомобил, е бил блъснат отзад от друг шофьор.

Още по темата

"В състояние на афект" извършил "детската глупост" да се договори с другия шофьор, който няма гражданска отговорност,  да получи 400 долара за нанесените щети – материални и морални.

Изходът от случката обаче е съвсем различен от очаквания. Харизанов е две седмици с шина на врата, плаща сам за ремонта на колата и се оказва с условна присъда за изнудване след жалба на ударилия го шофьор.

"Тогава не можах да си позволя солидна защита, нямах финансови възможности, работех в рекламна агенция. Другият шофьор е сигнализирал полицията и така получих условна присъда", обясни той.

Давността на провинението му обаче изтича и през 2011 година държавният вече служител си вади свидетелство за съдимост, в което пише, че не е осъждан.

"Това, че някой на младини е допуснал грешка, не означава, че трябва да му се отнеме шансът да се доказва с работа", призова за житейска справедливост Георги Харизанов.

Атаката срещу него той обясни с това, че започнал да слага ред в "Напоителни системи". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мамина душица набедена! Часовникът му струва едва 10 000, много сме лоши да го обвиняваме. Още колко циркове ще гледаме до изборите (които няма да променят нищо, защото политическата класа става все по-синонимна с престъпници)
1
5
 
53
 
! Отговори
СД преди 12 години
За тоя е сигурно че е завършил единствено УСЛОВНО образование