В новата и старата столица – най-много самотници

Най-голям брой лица в едно домакинство живеят в община Горна Оряховица
Обновена: 22 фев 2012 20:13 | 22 фев 2012 20:13, Красимир Ангелов
57
В новата и старата столица – най-много самотници
Снимка: Булфото

В новата и старата столици на България – София и Велико Търново, има най-много самотно живеещи хора, сочи статистика от последното преброяване.

По данни от "Преброяването на населението и жилищния фонд-2011" област Велико Търново и столичния град са с най-голям относителен дял на едночленните домакинства, съответно - 38.6 на сто и 36.5 на сто, съобщават от териториалното статистическо бюро.

Статистиците уточняват, че домакинство е и едно лице, което живее в самостоятелно жилище или част от него и е на самостоятелен бюджет.

През последните 10 години средният размер на едно домакинство намалява от 2.6 лица на 2.2 лица. Средно най-голям брой лица в едно домакинство - 2.5, живеят в община Горна Оряховица.

Най-малък - 1.9 лица, пък е средният размер на едно домакинство в община Свищов.

Според анализа на резултатите от преброяването област Велико Търново е сред седемте области в страната, в които се наблюдава ръст на броя на домакинствата.

Застаряването на населението, миграционните процеси и негативните икономически фактори се отразяват неблагоприятно и върху броят на децата в домакинствата.

За периода между двете преброявания се задълбочава тенденцията за увеличаване на семействата без деца до 16-годишна възраст.

През 2011 г. техният брой съставлява 81 на сто от домакинствата в област Велико Търново, отчитат статистиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
ми преди 12 години
В България няма българки поради наводненото от мъжкото достойнство и чест опитно поле на абитуриентската зора състояща се от разрешително за един литър алкохол за абитуриенти.Всяка уважаваща се институция дори и писателско данъчно и здравна такава би трябвало много правилно да разсъждава и тогава по телевизията да предава за туй което не разсъждава.Честито ви постетне чужденци-издирвам настоятелството н абългарките родени в България но на всяка цена живели от честта на американците баничари БГ.
44
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 12 години
За съжаление от българските жени (около 90%) са предимно материалистки и при това положение няма как да има нормално и здраво семейство.....................
43
0
 
3
 
! Отговори
Mила преди 12 години
"Лилито", търсиш "***" и със сигурност абдалски си срещала абдали, но не си ги оценила като тебеподобни, за да си абдалствате на воля :)
42
2
 
4
 
! Отговори
Коко Шлифера преди 12 години
Лиленце, аз имам около 100 милиона лева богатство минимум, ела при мен .. обаче трябва да правиш хубаво трабахо и да даваш жогата.
41
1
 
6
 
! Отговори
на тезгяха преди 12 години
предлагам гарсониера в люлин, топла храна, безплатни дрехи, голф2 с газова и любов два пъти на седмицазащо съм сам?
40
3
 
13
 
! Отговори
ЛИЛИТО преди 12 години
Няма ли да се намери някой *** и за мене?!Че само на тарикати попадам. Инъче съм готино парче, имам и жилище и работа, ама нямам късмет с мъжете. Свестните са женени, останали са само *** и аутсайдери, и някой и друг тарикат, от които през глава да бягаш.А пък вече съм на 33, и влака отминава...
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все повече хора не могат да понасят чуждо присъствие.Уморява ги.Носи им само досада и допълнителни задължения.А други не могат да живеят сами.Обичат суматохата,да се раздават.Приятно им е да са сред своите близки,който е тяхния свят,опора и пристан в този объркан свят.Въпрос на вкус-казало котето и си облизало дупето.
38
4
 
1
 
! Отговори
ми преди 12 години
Техничните любители на всякакъв вид техника за издевателстване с хората никога не са самотници.Останалите са просто за тях доказали се като неграмотници.И тъй като техниката в крайна сметка вместо нас разсъждава какъв интелект си тогава?Цената винаги е най-висока по-пътищата и пътнипотока.къде е нашето място тогава в Българскатата с небългарско настоятелство държава.Ясно е едно само-щом роднини не те търсят за среща и разговор значи и помощ чавешка не ти е нужна-просто си грешка регистрационна .
37
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не иска да живее нещастно било то мъже или жени-всеки сам решава за себе си!
36
1
 
8
 
! Отговори
вафла трепач преди 12 години
Тва ,Матряла Бойков съвсем се е сдухал!Разплакало си майката ,не е истина направо. тва верно свестни май не са останали в бантустанаоскотели и изперкали , надлъж и шир, че не се и усещат.Сипят се обиди и цинизми ,злоба се лее, по високо от Марица, ще ви удави ей... осъзнайте с е най накрая.
35
2
 
7
 
! Отговори
шоколадово яйце преди 12 години
шшшш, алоо, Царедвореца, мноо гоУем го извади бе ***, те 25 санта нема а ти стигнат/БГПИЧ.ВТ/И що те е страх тогава че Надето ще ти изневери? Аз до сега не съм видеУо некой д а бега от хубаво,ти да си видел? Всеки се натиска там. Ако е хубаво при тебе нема д аси сам ,на тея години, и ни майкя ти ,ни баща ти щеха д а са пречка.Пречка ти е тъпата проста тарикатска тиква дето я наричаш глава, че и толко мозък имаш в нея.Кой те знае във какъв коптор живуркаш и едва свързваш двата края
34
10
 
4
 
! Отговори
Надя преди 12 години
спирам да пиша-остани си цял живот при мама!
33
5
 
12
 
! Отговори
Сиси Мюлер преди 12 години
Аз тука тъкмо тръгнах да пиша оферта...замислих се какво имам/опа,какво предлагам/ 70м2, обзаведено, кола, доходна работа, 2 в годината почивка...имам си парички за парцалки и кафенцасобствени...ааа забравих, не съм в Бг и другото беше...а!!! аз мъж си търсех.Та з а какво ми беше той...
32
3
 
5
 
! Отговори
Надя преди 12 години
остани с мечтите си-безплатни са!
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че в нас сме трима души и всеки е със собствен бюджет!Да не говорим за *** фамилии-там са по 100 човека в "домакинство"
30
3
 
2
 
! Отговори
Надя преди 12 години
до 35, спамер такъв,до 34 това намек ли е? 32 сам си се определил най-добре
29
3
 
10
 
! Отговори
Stanimire, преди 12 години
Защо само българските жени?! Американките са готови баща си да съдят за изнасилване, ако ще спечелят някой кинт. Англичанките колекционират годежни пръстени и се хвалят коя колко диаманта е събрала; германките са известни скръндзи и интересчийки; италианките се женят само за "обещаващи" мъже и т.н.
28
6
 
29
 
! Отговори
Stanimir преди 12 години
Миналата година чуках една Надя . Момичето нямаше пари и всичко беше относително добре , дори ми каза че изпитва чувства към мен а и аз я харесвах . След това скъса с мен и си хвана 10 години по стар и 10 пъти по-грозен от мен :) , все пак има 3 апартамента човека . Митът за българските жени че при 10 жени 8 са неосъзнати *** си е верен .
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София - градът на самотните климатици.
26
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък не искам собствено жилище! Искам само високи(реални) доходи, като възнаграждение на труда ми, а също и като се пенсионирам висока пенсия! Така бих живял под наем без притеснение и цял живот. Така вих живял и без притеснение по принцип. Модела от социализма малко се поизмени и сега на някой се "полагат" 2-3-4 и повече имота, а за други се полага "кредитиране и лихви" до старини.