В новата и старата столица – най-много самотници

Най-голям брой лица в едно домакинство живеят в община Горна Оряховица
Обновена: 22 фев 2012 20:13 | 22 фев 2012 20:13, Красимир Ангелов
57
В новата и старата столица – най-много самотници
Снимка: Булфото

В новата и старата столици на България – София и Велико Търново, има най-много самотно живеещи хора, сочи статистика от последното преброяване.

По данни от "Преброяването на населението и жилищния фонд-2011" област Велико Търново и столичния град са с най-голям относителен дял на едночленните домакинства, съответно - 38.6 на сто и 36.5 на сто, съобщават от териториалното статистическо бюро.

Статистиците уточняват, че домакинство е и едно лице, което живее в самостоятелно жилище или част от него и е на самостоятелен бюджет.

През последните 10 години средният размер на едно домакинство намалява от 2.6 лица на 2.2 лица. Средно най-голям брой лица в едно домакинство - 2.5, живеят в община Горна Оряховица.

Най-малък - 1.9 лица, пък е средният размер на едно домакинство в община Свищов.

Според анализа на резултатите от преброяването област Велико Търново е сред седемте области в страната, в които се наблюдава ръст на броя на домакинствата.

Застаряването на населението, миграционните процеси и негативните икономически фактори се отразяват неблагоприятно и върху броят на децата в домакинствата.

За периода между двете преброявания се задълбочава тенденцията за увеличаване на семействата без деца до 16-годишна възраст.

През 2011 г. техният брой съставлява 81 на сто от домакинствата в област Велико Търново, отчитат статистиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
25
 
! Отговори
Chervenoarmeec преди 12 години
Колега, много си прав, това е истината. Понякога си говорим с приятели и повечето от тях казват: "Е, може да си е изкарал пари човека/хората и да са си купили апартамент". Аз пък казвам, че не може и съм убеден в това. Със заплата на обикновен работник трудно се купува дори и гарсониера, да не кажа невъзможно, ако не са родителите да помогнат. А ако нямат и те? Излиза така че държавата дори не ти осигурява покрив над главата, какво остава за нормален живот.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наско, ти затова наблягаш на *** а ? Давай само в тоя дух....
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има и един такъв парадокс в някой по-големи фирми.Шефовете следят служителите си бъркат им се в личният живот.Правят така че те да са зле.После се наслаждават на картинката.В резултат много млади хора не искат да имат никакви сериозни връзки- знаят че телефоните им се подслушват ,интернета им се следи... сякаш са някакви долнопробни престъпници.Не могат да напуснат работа- в наши дни трудно се намира нещо свястно.И така.Нищо де животът е тъй кратък нека се радват докато имат време.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
масонски е мноо ясно! не го ли видите как старчи като... обелиск с три букви
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tozi pametnik mai naistina e masonski
20
1
 
1
 
! Отговори
Надя преди 12 години
до 20, те много хора казват това мам само на думи си остават
19
17
 
46
 
! Отговори
Наско преди 12 години
Един съвет от мен:ако искате да не сте самотни,ВЪОБЩЕ не се занимавайте с българки-само ще си загубите времето и ще потрошите планина от нерви!Отделно от това ще ви потрошат маса пари!Ако трябва да се опишат българките с няколко думи то това са:***,***,прости парвенюта с чудовищно високо самочувствие без покритие!Алчни до безобразие...Търсете си чужденки-дори смятаните за долни рускини и украинки са на по-високо ниво от българките!
18
2
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
Искамисе Надке с тебе да живея
17
11
 
23
 
! Отговори
поправка преди 12 години
Хората, които не живеят с други, не се наричат самотници, а самостоятелно живеещи. По-дълго е за писане, но пък е по-точно. Аз съм в групата на живеещите самостоятелно и съм безкрайно щастлива, че мога да си го позволя, а не ми се налага да живея с някой *** с пари или с мама и тати.
16
1
 
21
 
! Отговори
wasp преди 12 години
Всяка *** е самотна майка, нали за това взима една камара пари... *** ти и демокрацията, едни цял живот работят и на края ядат дървото, а други цял живот цицат и са все недоволни!
15
1
 
20
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
13, те жилищата спари с екупуват :) Трудно ще ме убедиш че някое 25 годишно *** е изкарало 100 000 лв. за двустаен в търново ... Пак мама и тати са дали ... въпроса е обаче как ги спечелиха със средна заплата за града 400 лева на 80% от населението в общината :)В подкрепа на 14 - ето Търново за съжаление е един типичен турбо-фолк град... А би му подхождал по-зрял имидж...
14
16
 
7
 
! Отговори
Надя преди 12 години
ами и аз искам мъжът до мен да има много пари, но напротив искам да е близо до мен, да сме заедно и да се наслаждаваме на живота и парите, не мисля че някоя жена иска да е самотна с мъж с пари
13
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
11ти, като си балък как няма да те отбягват жените бе ? Жената не и ли стъпиш на врата и не усети ли че си безкомпромисен *** никога няма да ти се върже. Това им е вроден инстинкт, и когато става дума за безкомпромисен ***, нямам впредвид да си супер бияч...само :)...Дори напротив, мога да ти кажа че е пълно с самотни жени които си търсят....Но като цяло, всичко качествено е заето :)
12
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е като жените са надути пуйки чакащи принца с много пари.Хората ще са самотни.Както ми каза една позната преди време (млада майка с 3 деца) квото и да ти разправят знай че от 10 момичета 7-8 си мислят."Искам да има пари така че аз нищо да не правя а тоя бунак да ми дава кинти и да го няма около мен"Незнам възпитание ли е що ли е ама повечето БГ момичета мислят именно по такъв начин.Някаква безумна турбо-фолк ориенталщина+безкраен егоизъм и самовлюбеност.Все чакат некой да ги "сваля"..
11
5
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
Ти *** ли си бе? Като не знаеш какъв е един от най-добрите паметници в тая страна не се обаждай поне! И какъв е проблема, че хората си живеят в собствени жилища не мога да разбера, или е по-добре с мама до 40 годишен и после с булката при наще?
10
1
 
31
 
! Отговори
Чеки Джи преди 12 години
След като имам лява и дясна ръка, никога няма да се чувствам самотен:))))))
9
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и аз се чувствам понякога самотен :(тез жени не мога ги разбера. търсиж ги, интересуваш се от тях - и те смятат за психопат и вманиачен.ако не им се обаджаш често, ако оставяш нещата в стил "както ти решиш" - те обвиняват, че не ти пука за тях, че ги използваш само заради секса.е не мога да ги разбера, наистина не мога. :((( то и затова явно съм си самотен.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8-***, само че нещо забравяш, че статистиката е отчела в това едно домакинство колко човека има....Или си много ***, или си надянала розовите очила...
7
3
 
8
 
! Отговори
jane преди 12 години
Хора, които нямат брак се регистрират, като домакинство от 2 *** човека. Не живеем в миналия век, все пак. Просто има много млади хора в София, които са си едно домакинство пък дори и да живеят по 2-3 *** в един апартамент. Голямата новина......
6
7
 
8
 
! Отговори
Дичо с Москвичо преди 12 години
Беше слънчев ден, случайно те открихИ във знак на обич здрав ти го набихИ потърсих в теб забравен знак на любовтаИ във снега се валяше вечностааааа