Обвинител №1: Темата "Харизанов" не е от национално значение

Престъпленията му не са по служба, заяви Борис Велчев
Обновена: 23 фев 2012 11:04 | 23 фев 2012 10:29, Красимир Ангелов
56
Обвинител №1: Темата "Харизанов" не е от национално значение
Борис Велчев не вижда национално значение в случая Харизанов. Снимка: Булфото

"Кой точно е господин Харизанов, че това обвинение за престъпление от преди 15 години за кражба, става национален проблем?“, попита главният прокурор Борис Велчев.

Той бе категоричен, че досъдебните производства, които се водят срещу бившия шеф на „Напоителни системи“ ЕАД, не са тема от национално значение.

Именно с този аргумент обвинител №1 в държавата обясни защо от Прокуратурата не са намерили за необходимо да информират за възобновеното разследване срещу Харизанов.

"Няма данни, че неговото престъпление е свързано със службата му. То е извършено много преди той да заеме този пост и аз не мисля, че кражба, макар и на 50 хиляди долара от преди 10 години, е престъпление с национално значение”, подчерта главният прокурор.

Той допълни, че през 2010 г. прокуратурата е засякла информация по две досъдебни производства, като доказателства от едното са ползвани от другото и затова Харизанов е привлечен като обвиняем.

Още по темата

Главният прокурор обясни и казуса със свидетелството за съдимост на Георги Харизанов. По думите на Велчев бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” вече е реабилитиран и затова има чисто свидетелство за съдимост.

"След определен срок от време, лицето се води неосъждано. Така е с всички граждани, не само с г-н Харизанов“, обясни главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
toni преди 12 години
да бе, да
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kak da e problem vaprosnata mutra sas 4asovnicite repliki ,NAGLI NAGLI AMA TOLKOVA NAGLI VE4E NE SE TRAE ISKAM OT EVROPA TAKA DA se zainteresuvat kakvi kadri se nazna4avat v bg S POMOSHTA NA NASHIQ MNOGO OBI4AN MINISTAR PRECEDATEL ,KOITO I ZA LEKARSTVATA NE ZNAE NISHTO I ZASHTO LI MAI ZASHTOTO I TOI VZIMA% KAKTO TOZI NA SNIMKATA I MNOGO DRUGI ZASHTO DA PROVERQVAT SAOFFARMA NALI SHTE SPRE KRAN4ETO
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГА ЙЕЗУИТСКИ ОТГОВОР ДРУГАРЮ!АМА МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА КАК 11 ГОДИНИ НЕ ГО ПОТЪРСИХТЕ КАТО ОБВИНЯЕМ?НАЛИ ВИ ПЛАЩАМ ОТ МОЙТЕ ДАНЪЦИ ДА СИ ДРАПАТЕ НЕБРЪСНАТАТА БРАДА!АКО БЕШЕ ВИНОВЕН ЩЕШЕ ДА Е В ЗАТВОРА,АКО Е БИЛ ЕДИН ОТ ДЕСЕТКИ РАБОТНИЦИ В ТАЗИ ФИРМА И СЕГА КАЗА НЯКОЙ ИСТИНИ :КАК РИБАТА ЩЕ УМРЕ И СЕ БЕТОНИРАТ ИЗПУКАТЕЛИ И УМИРАТ ХОРА? КАК ДИГАТА Е ПРОБИТА ЗА НАПОЯВАНЕ НА ОРАНЖЕРИЯ,МОЖЕ ДА СИ ПОМИСЛЯ ЗА ПРОКУРОРСКИ ПРОИЗВОЛ СРЕЩУ НЕОБРАЗОВАН СЛУЖЕТЕЛ КАЗАЛ НЕЩО ПРОТИВ ОБРАЗОВАНИ МАФИОТИ!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО ТОЗИ МОМЕНТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЕ Е ВЪЗНИКНАЛ ПРОБЛЕМ КОЙТО ДА СЕ РАЗРЕШАВАПРОКУРАТУРАТА Е СТОЖЕР НА ДЪРЖАВАТАНАШАТА Е СТАЖЕР НА МАФИЯТАИ КАТО ЗНАЕМ КОЙ СЪЗДАДЕ МАФИЯТА И КОИ СТАРАТЕЛНО Я ОТГЛЕЖДА И КАТО ЗНАЕМ НА КАЙ Е НАСЛЕДНИК И КОЙ ГО НАЗНАЧИ МАФИЯТА НЯМА НУЖДА ОТ СКЪПИ АДВОКАТИКАКВО СЕ ИЗПЛЪЗНЕ ОТ ПРОКУРОРСКОТО БЕЗХАБЕРИЕ ГО ДОВЪРШВА СЪДИИСКОТО БЕЗХАБЕРИЕПОНЕ СТАЖ ЗА ПЕНСИЯ НАПРАВИ И ПАРИ РАЗБИРА СЕ!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, така е, не е престъпление от национално значение, но НО на разрешиля неговото назначаване, газейки елементарните изисквания необходими за заемането на поста , си е престъпление от национално значение! Усещането за недосегаемост и безгрешие си е страшно!!!!!!!!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А НАГЛОТО ПРОДАВАНЕ НА ЛЕКАРСТВА ТРИ ПЪТИ ПО-СКЪПИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ БОЛНИ ХОРА, ОТКОЛКОТО ЗА ТУРЦИТЕ, НЕ Е ЛИ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ ПРОБЛЕМ, А, ДРУГАРЮ ГЛАВЕН ЗАЩИТНИК НА НАРОДА И ОБВИНИТЕЛ НА ПРЕСТЪПНИЦИ??? ОТКРАЙ ДОКРАЙ ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ЧЕРВЕНИ ПОРЪЧКИ! АМА НАЛИ КАТО ДЕТЕНЦЕ СИ Е ИГРАЛ СЪС СЕРГЕЙЧО СТАНИШКОВ
39
0
 
4
 
! Отговори
вземи се ... преди 12 години
Прав си батка, обаче наглия ти заместник каза, че затворите ни са препълнени и затова се дават условни присъди наляво и надясно - Е ТЕ ТОВА ВЕЧЕ Е НАЦИОНАЛЕН ВЪПРОС И ГЛОБАЛЕН ПРОБЛЕМ!!!
38
0
 
3
 
! Отговори
eeee преди 12 години
Тези поне да млъкнат, че ръсят глупост, след глупост ....не се трае вече. Да мълчат може пък някои да помисли, че мъдростта ги кара да си мълчат .
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА МИЖИТУРКА НА СНИМКАТА НИ Я НАТРЕСЕ ГОЦЕ
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе да се чудиш Велчев как успешно съчетава дейностите главен прокурор на България и главен адвокат на мафията?
35
0
 
7
 
! Отговори
До к.42 преди 12 години
Миналата година *** ми откраднаха кобилата, а преди това петела - много хубав петел, порода родайланд, поне 5 кила тежеше! Знаех кои са сторили това, подадох молба и до съда , и до районния прокурор. Прокурорът не ми отговори, а съдията каза, че с такива кокошкарски истории не се занимават. Ама кобилата не беше кокошка и струва около 7000 лв без юздата. Според теб сега на кого да се оплача: на Софийската районна прокуратура?! Или на арменския поп ?!
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** някога да е казал нещо смисленно???Досиета тук ,досиета там ,а този син на онези дето са правили досиетата ще раздава правосъдие!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кое е от национално значение?
32
1
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 12 години
Ако случайно си юрист, значи си купил дипломата си!Както КРАЖБАТА, така и ЗАКАНАТА ЗА УБИЙСТВО са престъпления от общ характер и се преследват от прокуратурата. Така пише в НПК.Дори пострадалото лице да е подало частна тъжба до съда, след като открие, че престъплението е от общ характер, съдът е длъжен да изпрати тъжбата на прокуратурата с цел да се образува наказателно производство.ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ОТ ОБЩ ХАРАКТЕР след като стигнат до съдебна фаза задължително приключват с присъда!!!
31
1
 
5
 
! Отговори
До к.37 преди 12 години
Кражбата от частна фирма не е деяние, което се разглежда от прокурор : тъжител става собственикът на фирмата, а ответник - набеденият за крадец. Съдията решава дали ответникът е виновен и или не. Откровено казано, не мога да разбера ролята на прокурора в делото от частен характер за кражба. Същото положение е и с делото за заплаха: Започнало е през 2009 г., сетне приключило поради споразумение между двете страни и сетне отново започнато по искане на прокуратурата. Не става въпрос за името на обвиняемия, тук по принцип има нещо или недоизказано, или гнило... Дори един студент 2-а-3-а година Право ще се изсмее, а тук са намесени СРП и СРС.
30
0
 
4
 
! Отговори
ВИКТОР преди 12 години
В момента от 11,00 ч. се провежда пресконференция на политика на прехода с ДВА УСПЕШНИ МАНДАТА, Президента Първанов и вицето Марин ..... предава се директно по националната народна ТВ Канал-3 на Сашо Диков.....
29
4
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Дали хора от ръководствата на БСП и ДПС , особено тези от БСП (БСП имаше двама министри на МВР по време на Тройната коалиция М.Миков и Р.Петков), не са разбрали още при назначаването на Харизанов, че той. заради прегрешения в младежките години е зависим и са решили да замълчат, разчитайки на неговото подчинение за прикриване на техни далавери с пари за ремонт на диги и язовири ? Но Харизанов се оказа костелив орех, разприказва се и беше отстрелян!
28
0
 
8
 
! Отговори
еВРОПАТА преди 12 години
Евродокладът----отново СЪЩИЯТ!-----"СЛАБА СЪД. СИСТЕМА в Бг",КАТО ТОЧКА ---1-ва!
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КРАЖБИТЕ И УБИЙСТВАТА НЕ СА ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ
26
2
 
4
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Полицията е проверила персонала на офиса за участие в обира и чрез снемане на дактилоскопски отпечатъци, и чрез проверка на полиграф (детектор на лъжата - ДЛ) - поне това заяви пред Босфор ТВ Г.Харизанов и не последва опровержение от МВР. След 10 години прокурор от СРП установява такива следи - може би през 2001 г. те не са поникнали, а сега са не само поникнали, а и избуяли. Второто, което е интересно е, че шефът на ЧАСТНАТА фирма, архитект ХХ каза, че за него това е отминал случай и към него той не желае да се връща. Прокурорът, който е ДЪРЖАВЕН ОБВИНИТЕЛ И ЗАЩИТНИК НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА , обаче се връща... Не бих желал да се намесвам в работите на Темида, те са си нейн проблем, но посочените неща ми правят впечатление. Както и случаят с условната присъда на Г.Х. - говорителката на СГП не спомена, че тя е заличена поради изтекъл срок на давност.