Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете

Няма да намалим ДДС на лекарствата, това е популизъм, обяви премиера
Обновена: 25 фев 2012 14:30 | 25 фев 2012 14:30,
349
Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете
Премиерът и президентът в Банско. Снимка: БТА

Бойко Борисов заяви, че днес е подписал оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов.

Той съобщи това пред журналисти в Банско, където заедно с президента Плевнелиев присъстват на старта за Световната купа по ски за жени.

Забавянето на неговия подпис се дължал на факта, че е бил два дни в почивка, за да може да разгледа без медиен натиск действителното състояние на курорта Банско. "Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип - който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде", каза премиерът.

Още по темата
Плевнелиев също коментира темата, като заяви, че е изненадан, че в обосновката на Коларов е намесено и президентството.

"Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа. Изненадан съм, формулировката в депозираната оставка най-малкото е некоректна", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Борисов засегна и друга важна тема от седмицата, високите цени на лекарствата. Той е категоричен, че няма да се намалява ДДС на лекарствата. "Ако започнем с лекарствата, ще отидем на хляба, ще отидем на учебниците, ще отидем на всичко, а всъщност в България са най-ниските данъци в целия Европейски съюз, така че това за мен е популизъм и няма да го правим сега", заяви Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че до няколко дни ще стане ясно дали държавата ще се намесва в лекарствената политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правителството започва преговори с фармацевтичните компании за сваляне на цените на лекарствата. Министърът на здравеопазването Стефан Константинов ще свика в понеделник среща с представители на фирмите, които продават лекарства на българския пазар в опит да договори намаляване на цените на медикаментите.В подобен подход има голям резерв, който може да позволи свалянето на цените на медикаментите с 50% и повече, заяви министърът. Той допълни, че е разговарял с премиера Бойко Борисов по идеята за преговори с фирмите и е получил пълната му подкрепа за този ход.
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да, да... и мислим за народа - кой оцелее - оцелее - браво, направо съм безобразно възхитена...
20
3
 
43
 
! Отговори
Пържоли и Тикви... преди 12 години
"Ако започнем с лекарствата, ще отидем на хляба, ще отидем на учебниците, ще отидем на всичко, а всъщност в България са най-ниските данъци в целия Европейски съюз, така че това за мен е популизъм---------------------------------------------------------------------------------------------Ама така е г-н Борисов! А заплатите са ни НАЙ-ВИСОКИТЕ в европейския съюз...
19
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коларов е първият който без да му искат оставката си я подава ! До се га винаги ББ първи им я искаше и после я подаваха..... Айде има вече нов скандал и медиите ще забравят за Нела Бонуса !
18
2
 
36
 
! Отговори
Манолски преди 12 години
Бойко не е икономист ок, ама няма ли кой от екипа да му обясни, че има криза на потреблението ?! Най-лесния начин да се стимулира от държавата е намаляне на ДДС. Постъпленията в бюджета ще се компенсират от по-големия оборот, намалява народните хрантутници от 240 на 120 и си осигурява следващия мандат безпроблемно :)
17
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Плевньо, браво. Гледам си се ухилил до ушите, ама вече не знам колко дена, а още нищо не казвате ти и шефчето ти за финансирания от Шеврон прием в посолсолството ни в Америка по повод националния ни празник на 3-ти март. Жалко... и вие с нищо не се различавате от предишните, които толкова обвинявате - един дол дренки.
16
0
 
25
 
! Отговори
w преди 12 години
Не е популизъм също така да се дават огромни средства в банка, държаща и медии. Да се дават огромни средства за софтуерна разработка на нещо, за което има предостатъчно свободен и качествен софтуер, в това число използван във Франция и Германия (в държавни институции).
15
3
 
35
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Дочух, че кадърните учени в БГ са решили да емигрират и докато този *** не се махне няма да дойдат в БГ! Мислете Българи : Кое избирате Тиква или кадърни хора!?
14
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оп-а-а-а. Кой говори за популизъм.
13
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Коларов изглежда е най-свестния от държавни мишки ! Можеше и той , като онзи *** Кушлев да си гласува заплатка от 5-6 бона и да си кюта , като стар котак край печка . Жалко че такива , като него за изчезващ вид ! Дано да не греша , но няма да е злез някой ден да научим цялата истина !
12
1
 
50
 
! Отговори
болен преди 12 години
Да намали ДДС на лекарствата било популизъм,да увеличи пенсиите на възрастните хора било популизъм,а кое не е популизъм - да раздава пари на футболни клубове,да строи стадиони по време когато хората обедняват и остават без работа.Но мутрата си е и остава мутра - никаква жалост към низшите-те са долна класа с тях няма какво да се занимат тия от върховете,те са богопомазани.Тя раята какво и трябва,няколко сладки приказки и е готова пак да гласува за тях.Наистина сме калпав народ.
11
2
 
54
 
! Отговори
Илиян преди 12 години
гласувах за Бойко ама искам да го питам, съотношението данъци/доходи да не би да е най-добро в БГ, че постоянно повтаря колко ни били ниски данъците. Да не говорим и че и цените на някои стоки изпреварват европейските ама сития на гладния не вярва !!! Обикновените отрудени хорица започват да изнемогват в буквалния смисъл, толкова е тъжно :(
10
2
 
46
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Обикновено тъй се хилят лудите , кога си видят оная работа !
9
2
 
43
 
! Отговори
nana преди 12 години
за данъците разбрахме,че са най- ниски /хахаха/,защо не каза и нещо за ДОХОДИТЕ в БГ...?!?!?????,ТЕ КАКВИ СА...МОЖЕ БИ КОСМИЧЕСКИ??????
8
1
 
53
 
! Отговори
Крайно възмутен преди 12 години
Е , щото са ниски данъците за това ли ни цакате с ДДС върху акциза , а не върху нетната цена на стоките ? Утре ще сложите ДДС и на въздуха , който дишаме ! Запушете дупките в хазната , променете законите-имате пълно мнозинство в НС , нямате почти никаква опозиция и ревете , че не можете да се справите...Можете , ама не желаете или сте супер некъдърници !
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 10 Ти не знаеш какви треви се отглеждат в неговият край.... Странно ми е, че в тази немотия тези са толкова весели все едно са си свършили работата за която са наети.
6
1
 
43
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Яко простотия. Няма страна по света, където спец-службите да допуснат да се намират на едно и също място по едно и също време президент и премиер, ама пусти популизъм какво ли не прави.....
5
3
 
45
 
! Отговори
sacks преди 12 години
Бойко да даде обяснение защо Производителността ни е 27% от средноевропейската, заплатите 17% БНП е 45% от средноевропейския, средните ни доходи са 20% от средноевропейските???
4
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе някой виждал ли е някога президентът намръщен? Все се хили независимо какво се случва.
3
1
 
41
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
абе къде е шапката му/така е грозен/ е*аси ***

Спонсорирани публикации