Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете

Няма да намалим ДДС на лекарствата, това е популизъм, обяви премиера
Обновена: 25 фев 2012 14:30 | 25 фев 2012 14:30,
349
Борисов подписа оставката на Коларов, извивал му ръцете
Премиерът и президентът в Банско. Снимка: БТА

Бойко Борисов заяви, че днес е подписал оставката на председателя на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност Тодор Коларов.

Той съобщи това пред журналисти в Банско, където заедно с президента Плевнелиев присъстват на старта за Световната купа по ски за жени.

Забавянето на неговия подпис се дължал на факта, че е бил два дни в почивка, за да може да разгледа без медиен натиск действителното състояние на курорта Банско. "Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип - който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде", каза премиерът.

Още по темата
Плевнелиев също коментира темата, като заяви, че е изненадан, че в обосновката на Коларов е намесено и президентството.

"Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа. Изненадан съм, формулировката в депозираната оставка най-малкото е некоректна", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Борисов засегна и друга важна тема от седмицата, високите цени на лекарствата. Той е категоричен, че няма да се намалява ДДС на лекарствата. "Ако започнем с лекарствата, ще отидем на хляба, ще отидем на учебниците, ще отидем на всичко, а всъщност в България са най-ниските данъци в целия Европейски съюз, така че това за мен е популизъм и няма да го правим сега", заяви Бойко Борисов.

Премиерът допълни, че до няколко дни ще стане ясно дали държавата ще се намесва в лекарствената политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой забелязал лие , че простите ,неграмотни селски тарикати са най-безпардонни и най-големи популисти ! Като нищо могат да се изпърдят и да се уригнат , където и да е , без да им пука ! Също , като приказката за магарето дето рекло: Аз тука на панаира , ако не си покажа простотията , къде другаде ! Тръшкането на Миро Найденов в Япония и телешката усмивка на последни към Боко бяха нещо , което ще помня цял живот !
41
0
 
23
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Бойко е много...щастлив,защото знае,че зимата вече...мина и народът скоро ще се...хване назелено и глааден няма да...умре.
40
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой няма право на мнение различно от мнението Му т.е. различно от интереса Му.
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАК ТАКА ГО НЯМА ФИЗКУЛТУРНИКА - КОЙ ЩЕ ОХРАНЯВА БОКО - ИЛИ ЗА ТОВА ОТЛОЖИХА СТАРТА
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един,двама,трима,четири,пет.....*** в Банско!
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 48 Е популизъм е ! Все пак популисти ни управляват и тази идея за намаляне на ДДС на лекарствата я казва здравният министър назначен от популиста Борисов
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа."и като как точно ? на думи ? а Патрона като каже нещо, различно, кво правим с "гаранциите" ?
35
0
 
7
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
Тодор Батков е виновен! Заради заменките, заради фалиралите фабрики и винпроми, заради комисионните, които прилапа от народните пари, защитавайки международния престъпник да точи държавата и постоянно напира за разни "благинки", орденчета, концесии и т.н.
34
2
 
24
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Мутра и мижитурка събрани заедно,чудя се кога работят.
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе кое му харесвате на този ? Все се чудя защо гласуват хората за него. И май е защото говори с езика на омразата и нищо повече ! Някой може ли да ми каже какво направи този за българската икономика през тези 3 години ?Но това е до време.... народа един ден ще излезне от този кошмар....
32
0
 
19
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Аз се занимавам със собствен бизнес и един мой колега (германец), който има бизнес в България много обича като обърне някоя чашка да казва: - В Германия за 300-400 евро на месец не искат да си го преместят, а в България за тия пари искат да се пенсионират при мен! Става въпрос за абсолютно една и съща работа!
31
0
 
16
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
не си прав !!! Бензинджиите на ОМВ вземат 2000 евро, а нашите сиромаси 500 лв. Обясни ми как да произвеждаме баварци като държавата задуши за 22 години всичко, източи парите по посока -> кадри от ДС, които си играят на купуване на медии, вместо на производство и акумулиране на икономически растеж. Иначе, че сме мързеливи и се скатаваме не го отричам
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
избираме си ги по обещанията - защото ни харесват, лъжата винаги е по -хубава, сега разбирам - какво значи "Истината боли",
29
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикво популистка, Пляво плюнщеша се, Цецко насраний лъжлив идиотее, Дянков-*** скапано...да ви е.а майката ***, НАГЛА. Овцеееее (тия които сте гласували за ГРОБ)- вашите майки да разпорят 10 *** вкупом които са гласували за ГРОБ и Плявата под строй срещу някой лев.
28
35
 
8
 
! Отговори
грешка преди 12 години
има много по-противни хора от Плевньо и Бойко, а именно: Станишев, Първанов, Костов, Доган, Местан, Етем, Нинова, Р.Овч, Масларова, Милен Велчев, Ники Василев
27
5
 
26
 
! Отговори
Без коментар преди 12 години
Бай *** , ти мислиш ли , че един учен може да бъде разбран или ръководен от човек прочел само една книга през живота си и то май не до края , не можещ да научи две изречения на чужд език и май въобще не желае ? Като във вица Милиционер и *** седят под един навес , а на вън вали .милиционера възмутен-Как може едно лай*о и един орел да стоят един до друг ? Е,аз отлитам бате , казало *** ...
26
15
 
7
 
! Отговори
за 31 преди 12 години
Заплатите са ви според работата ви..........правете мерседеси и баварци и ще имате немски заплати
25
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изненадах се днес.. преди 6 години едни хапчета против цигари на въпросната фармацевтична компания бяха.. 6.00лв а сега са 27.60лв !
24
3
 
34
 
! Отговори
хитреци преди 12 години
България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика, и представящи се за политици и бизнесмени. Идват някакви хитреци, печелят пари, оправят родата си и си отиват, без да носят отговорност. Проста и унизителна философия. Вследствие на тази парадоксална ситуация пред България няма перспектива.
23
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко, че Цеци 6-те Апартамента го нема на снимката, за да допълни картинката във формат "Тримата *** в Банско"

Спонсорирани публикации