Организират протест срещу високите цени на горивата

Гражданското сдружение "Сила" иска замразяване на цените
Обновена: 26 фев 2012 09:59 | 26 фев 2012 09:58,
207
Организират протест срещу високите цени на горивата
Снимка: Bulphoto

Национален протест срещу високите цени на горивата организират днес от Гражданско сдружение “Сила”.

В София протестът ще се проведе от 15,00 часа пред Народното събрание. Очакванията на организаторите са да съберат 2 хиляди души в София.

В Бургас протестът ще се проведе от 16,00 часа, а хората са поканени да се съберат на площад ”Атанас Сиреков” пред сградата на общината.

Над 300 души вече са заявили, че ще се включат в организирания протест в Пазарджик. Има заявена подкрепа на таксиметровите водачи и автоинструкторите.

Протести ще се проведат и в други градове на страната.

Сред исканията на Гражданско сдружение „Сила” са гласуването на мораториум на цените на горивата, като се замразят цената както на едро, така и на дребно, докато Комисията за защита на конкуренцията не се произнесе дали има или няма монопол на пазара с горивата.

Има искане и за намаляване на митата на акцизите, съобразени със стандарта на живот, което го имаше и при миналогодишните протести. Иска се също да има граничен контрол и да се знае коя фирма какво внася и какво е качеството на внесеното гориво.

Още по темата
От "Сила"  да настояват за пълна прозрачност при ценовото определяне и за осигуряване на конкуренция при доставките на горива.

Те искат цените на горивата да се намалят до 2 лева с ДДС, а това според тях може да стане като се либерализира вносът на горива. За това, освен законодателни промени, от гражданския съюз смятат, че е необходима пълна прозрачност на разпределението на вносителите на пазара на горива.

ГС "Сила" организира поредица от национални протести от началото на 2011 г. както срещу високите цени на горивата, така и срещу ниския стандарт на живот в България. Последният протест беше на 26 ноември 2011 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
4
 
10
 
! Отговори
Името преди 12 години
Фактите сочат: Петрола арабия свършва, цената на горивата освен на горе няма на къде другаде да ходи. Който обича да си кара колата (аз например) се е объркал зверски в това какво да обича и само ще страда от това. Като цяло целия живот прогресивно ще става само и само по-труден за всички, освен за все по-малкото и по-малко хора до 18 години които ще се пръкват от време на време. Аз на 24 вече дори не мога да си мечтая за щастие без да се самообвиня в фатален ***, а липсата му е пак това.
153
0
 
12
 
! Отговори
А1 преди 12 години
И да не забравяме, България е зле управлявана държава, независимо от правителството и това си проличава, защото никой не гледа и не търси интересите на народа, който именно ги е избрал, а дават само лъжливи обещания! Изцяло подкрепям протеста, защото ние сме европейската държава с най-ниските заплати, най- лошото здравеопазване и едни от най-скъпите горива! Но не само това не ни е наред, много хора живеят в мизерия- заради ниски заплати, малки пенсии и безработица. Има смисъл от протестите...
152
3
 
6
 
! Отговори
brigante преди 12 години
за съжаление тези стачки няма да имат никакъв успех, но който може нека отиде да реве, за да покаже на рогатите, че не е нисш по дух!още минала година си предрекох, че есента на 2012г. ще караме на цени 3лв. литъра...и много от вас си го предчувстваха знам това(изчистете се и отворете си съзнанието, и ще виждате още по-добре)едни от причините са: спекула; много сте комплексирани и не слизате от колите; много потребявате като цяло(само да можехте да се осъзнаете-нямате нужда от повечето неща - ~80% от материалните блага, които ви поробват); изравняване на стандарт и сме отдавна без преференции; световна криза като цяло, защото хипер много се потребява - хиперпотребление е икон. термин!!! който е *** няма да разбере:)не бъди бот, бъди разумен човек! отвори си съзнанието!
151
0
 
11
 
! Отговори
А 1 преди 12 години
Всеки е написал по нещо вярно, трябва да има протест срещу цените на горивата, срещу това, че се унищожават малките и средни фирми, че няма къде младите да се реализират, че се подиграват с нас, но за постигането на това, трябва обществото да е активно НЕ пасивно. И не като се каже излез и отстоявай това, което заслужаваш, да ти се каже-" има ли смисъл; защо пък да го правя; или няма нужда имам пари, живея си добре, без да осъзнава, че всичко това утре може да го няма". Всичко зависи от нас!
150
2
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Хората от "Сила" искат да направят цената на бензина/дизела 2 лева. Това искане е добро за мен ,за теб ,за всеки от нас . Би трябвало ако имаме разум да излезем и да ги подкрепим !
149
3
 
16
 
! Отговори
7 преди 12 години
Бензина от Нефтохим излиза на цена 1,36 лв за 1 л А-95, без данъци. Всичко останало до крайната цена е данъци и акцизи за да може да се хрантути огромната администрация на България.
148
10
 
4
 
! Отговори
до 171 преди 12 години
Само *** и селски бек, може да подкрепя организации с гръмки имена като "СИЛА","АТАКА","ГЕРБ".............. и т.н и т.н.
147
5
 
5
 
! Отговори
до 165 преди 12 години
И какво общо има системата ??? някой вместо теб ли гласува на изборите ?????и самото искане цената на горивата да е под 2 лв. е смешно, защото и в момента пропан бутана е под 2 лв., като искаш гориво под 2 лв. си взимаш кола на пропан бутан и яздиш.Безумна работа, няма да протестирате срещу ниската цена на труда в България, а срещу цените на бензина .............. ми това е малоумие
146
1
 
4
 
! Отговори
до 162 преди 12 години
Селянино в съвременния свят автомобилът е необходимост.И нали обществения транспорт също е зависим от Вальо Златев.И знай,че с вдигането на цените на горивата освен транпорта се повишават абсолютно всички цени на останалите продукти.Ти си ходи пеш и си карай колелото.
145
1
 
4
 
! Отговори
Не определяме преди 12 години
цените на бензина . Някога определяхме цените на доматите . Сега определяме минималната цена на свирката . Да гледаме положително на нещата ....
144
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цената на горивата са най-малкия проблем, все пак никой не Ви задължава да ползвате бензин, има обществен транспорт, имате крака а и може да позлвате велосипед или алтернативно гориво
143
2
 
10
 
! Отговори
же преди 12 години
най-ефектния протест ще бъде ако станем един път задружни и спрем да зарждаме поне няколко дни! аз от 2 месеца вече не съм пипал колата да зареждам и не съм умрял!
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какъв бойкот ще правите бе дрипльовци? Ще спрете да ядете ? Ще спрете да се движите? Гладни ли ще сер.те? Ще стоите нон-стоп в кочинките си?За вас ГЕРБ е подтовил - мизерия, бой, глад, стригане, ядене на сол и накрая за всичко това ще си ...платите, скъпо и прескъпо! Защото глупаците винаги плащат така, защото се мислят за големи умници, каквито не са и никога няма да станат!
141
0
 
5
 
! Отговори
до обществото преди 12 години
Има редки случаи на общество, но те са само изключения, които потвърждават правилото, като цяло много малко са случаите в който да сме се вдигнали заедно и да сме били обединени. Вярно, че винаги ще има инакомислещи, но когато хората се борят за увеличаване на доходите си, рядко биват подкрепени, когато хората се борят за по-чиста и небетонирана България, рядко биват подкрепени, за това няма общество, има предимно илюзията за неговото съществуване. А и още нещо, обществото не е ораганизирано
140
1
 
9
 
! Отговори
3 лв за литър ?! преди 12 години
Цялата кампания е да се предизвиква смут и чувство за несигурност в утрешния ден.Тази тактика се прилага в случаите когато обществеността трябва да е отклонила вниманието си от по-важни проблеми...Говори се,че хляба ще става 2 лв за кг - това няма как да стане, защото ако отнемеш хляба на българина той просто повече няма да търпи. Оправдават се с цените на горивото,че растяли и затова... ОК,ама те се вдигат изкуствено. Всичко е целенасочена кампания- друго не мога да го нарека.
139
6
 
6
 
! Отговори
redordead преди 12 години
сега, ясно е, че всеки иска по-евтино, ама като не можеш да си го позволиш не мрънкай, а спри да позлваш...и аз искам да карам мерцедес, ама не мрънкам щото нямам пари да си го купя...в крайна мсетка на всички пазари бензинът е по-скъп, това са световни икономически тенденции и цената се определя от тях, а не от минималната заплата в БГ...
138
2
 
18
 
! Отговори
общество преди 12 години
Някой по-надолу беше написал, че в България общество няма! Това не е съвсем така и давам пресен пример - помните ли какво се случи, когато убиха момчето в Катуница? Помните как от всички краища на страната тръгнаха хора към Катуница..при това се организираха сами! Имаше протести почти навсякъде! Така че...все още има общество!
137
2
 
9
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
148, съгласен!Най-добре ще бъде усетен протестът, ако не се зарежда ден или два.И това за начало.Като се стигне до една седмица ще видят дебелия.Как можаха гърците две седмици да не купуват домати?
136
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички, които се чувстват прецакани от фирмите, може съвсем спокойно да заминете за Китай, ако трябва ще ви платя еднопосочните билети, там държавата е силна и е наложила ред, печалбата не може да е над 12%, ще се чувствате добре и ще се радвате на прекрасният живот в някое провинциално селище, защото за големите градове, просто нямате акъл, ще се радвате на шепа ориз, а за кола няма и да мечтаете.
135
3
 
17
 
! Отговори
Мдаам преди 12 години
Училите икономика знаят за закона за търсенето и предлагането, както и пазарните принципи! Та е логично да се поспре със зареждането, както и да се ограничи всичко излишно - по-малко разговори /Мтел онзи ден ревнаха, че печалбата им паднала/, кола да се ползва само по необходимост и т.н. Пълен бойкот на всичко е ясно, че няма как да стане! България се управлявала от 1000 семейства-олигарси!Мислите ли, че им пука?

Спонсорирани публикации