Строг режим за студентските общежития иска Цветанов

Игнатов пък смята да се въведе вечерен час за общежитията
29 фев 2012 15:00,
180
Строг режим за студентските общежития иска Цветанов
Блокът, в който тази нощ убиха 19-годишния студент. Снимка: БТА

Трябва да се въведе по-строг режим в студентските общежития. Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод убийството на 19-годишния студент след скандал в бл. 23 на Студентския град.

Министърът подчерта, че инцидентът е станал под влияние на алкохол. Назначени са и кръвни проби, за да се установи, дали са употребявани упойващи вещества от замесените в скандала.

"Няма как МВР да следи на всеки един етаж какво се случва в едно общежитие. На Свети Валентин, когато млади двойки празнуваха и компании се веселяха, имаме седем сигнала, които са постъпили в структурите на СДВР, шест от тези инциденти са на територията на Студентски град", каза министър Цветанов.

Той заяви, че винаги се усилва присъствието, но не е възможно след всяка група да има служители на реда, за да предотвратят евентуални инциденти.

Министърът на образованието Сергей Игнатов е поканил на среща всички ректори, които имат общежития на територията на Студентски град.

"В най-скоро време трябва да имаме готовност с постановление всички общежития на територията на София да минат към "Студентски столове и общежития", каза министърът.

Още по темата

Целта била да се създаде централизирана форма на управление на тези общежития и по-голяма дисциплина.

"Очевидно ще върнем неща, които бяха в миналото, някакъв час, след който общежитието се затваря, и който нарушава всички тези правила, да излиза на квартира", отсече Игнатов.

Според доклада на изпълнителния директор на общежитията от страна на охранителната фирма в блок 23 са предприети необходимите действия, съобщи ректорът на УНСС проф. Стати Статев. Общежитието, в което стана убийството, е на неговия ВУЗ.

Дежурният охранител е направил забележка на влизащите студенти, участвали в инцидента, че вдигат шум, видимо употребили алкохол, и те без пререкания са тръгнали към стаята си.

Малко след това единият от студентите моли охраната да извика „Бърза помощ“ и полиция, която пристига веднага.

„Разпоредих вътрешна проверка, която трябва да установи дали са спазени всички изисквания на Правилника за условията, реда за настаняване, ползване и вътрешния ред в студентските общежития на УНСС“, заяви още ректорът в изявление до медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
7
 
! Отговори
До 81 преди 12 години
Ти си типичен пример на деградацията в обществото - неграмотен си като ***, но претенции имаш.
74
1
 
15
 
! Отговори
Добра новина! преди 12 години
Днес Парламентът на Румъния прие закон за лустрацията!Задайте си въпроса-защо им дишаме праха на румънците?
73
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А я кажете за 24 блок - пак на УНСС, ремонтиран по времето на бившия ректор Борислав Борисов - за сумата от.......... 7 МИЛИОНА ЛЕВА. РЕМОНТ!?!?!?!КЪДЕ СТЕ ЖУРНАЛИСТИ
72
0
 
17
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Преди 7 години и аз живях няколко месеца в общежитие там. Нещата на тоя, а и на оня етап бяха безнадеждни. Ако някой отиде в библиотека всички му се чудят, а такава трудно може да бъде открита или да бъдеш упътен. За сметка на това в 3 през нощта живота в студентски град кипи. Жалко е, но е факт. Ако някога имам деца студенти и учат в България те няма да живеят там. Там дори да искаш да учищ не може да стане, защото поне 3 купона има в тоя момент в общежитието. Не става така.
71
3
 
4
 
! Отговори
До 66 преди 12 години
Това ли правят ''студентите'' във студентски град? хахахахаха *** Много неграмотна работа - ВЪВ се пише когато следващата дума започва с В или Ф!
70
15
 
1
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
Как се пише вис6е ще пишем както си искаме да не живеем в диктатура като не ти харесва демокрацията заминавай за сев корея.
69
0
 
4
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Тъпоумните хора нямат нужда от свобода и права.Те имат нужда от кумири и "псевдо сигурност"Историята го е показвала с векове, но тъпоумните не четат история. Тоест - няма начин тъпоумните да осъзнаят написаното.Трагедията на днешното общество - то никога няма да осъзнае или прочете.
68
2
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Я направо сух режим за цялата страна .>:D И с пияните шофьори тъкмо ще си решите проблема .
67
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 4-ри години станах свидетел на такива неща в студентски, че ме срам и гнус да разказвам. То не са били побоища, пиянства, курвощина, наркотици, казина... Едно приятелче прекара 4-ри години в Казиното до Флора Бургер и не изтрезня за 1 ден дори. Няма такова място в света повярвайте ми. Който не е бил не знае какво се случва в този свят...
66
0
 
15
 
! Отговори
Отново възмутена преди 12 години
Да започнем от главата:1. Нужно ли е на малка България, такъв голям брой Университети /респективно студенти/;Да останат само 4 или 5 ВУЗ;2. Алчни Ректори и ръководства - приемат за такси който си поиска диплом; Трябва да има сито, но сито с малки дупки!!!!!3. Липса на контрол - помня времената, когато за три отсъствия от лекции, не ни заверяваха семестъра и после аут! Хайде да ги видим тогава тези "студенти" по цели вечери ли ще "учат"с чаши и цигари в ръце!Стига свободия!!!
65
1
 
15
 
! Отговори
ZLA преди 12 години
Дойдат от село,видят малко свята и свободия и решат,че всичко им е позволено!На 19 години,през седмицата,нито е някакъв празник-да речеш.Пияни,заляни-и това ми било студенти.Ама не-точно това са българските студенти.що не идете в чужбина,да вдите как се учи и какво е студентски живот.Такъв беше преди 22 години и града наистина беше Студентски!Уж щяха да махат баровете,след убийството на Стоян Балтов!И кво стана-всяко чудо за три дни!Не се започва от причината,а отзад -напред!
64
1
 
2
 
! Отговори
пророк преди 12 години
България ще се оправи когато не останат хора в нея...
63
2
 
3
 
! Отговори
флаш преди 12 години
Абе те като си нямат акъл в главата, ако искаш и в 6 заключвай вратата пак ще се избият. Какво ще им пречи да се съберат по стаите и да се изпонапият и набият? Много си зависи от младежите, манталитета и възпитанието. Аз също съм живяла в студентски град, имаше всякакви студенти. Винаги е било така и така и ще бъде, не мисля че някакви по - строги мерки ще променят нещо.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днешните студенти са наистина без никакви ценности. Повечето от тях нямат никаква идея какво и защо учат...
61
0
 
5
 
! Отговори
j преди 12 години
Жалко за момчето.....толкова нелепо.защо...
60
0
 
4
 
! Отговори
бг пандиз преди 12 години
Ми те и без това приличат на затвори , строгия режим няма да ги направи кой знае колко по-ужасни отколкото са в момента.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вечерният час не е решение.Случилото се може да стане и пред всеки апартамен, в който са на квартира. Промяната трябва да започне от възпитанието в семейството и училищата. Там стои основният проблем.От хора на които им липсват първите седем години не може нищо добро да се очаква.Чудно ми е как хора без грам възпитание и култура, способни дори на убийство влизат в университети.
58
0
 
1
 
! Отговори
ДА преди 12 години
Абе на всички тикви които им харесва статуквото що не си спретнете един ножарски дуел и да се поразчисти обществото от разни ножари, безсмъртни и т.н.?
57
1
 
0
 
! Отговори
АКБАР преди 12 години
Който търси ,намира...,Който вади нож, изобщо не ми го съжалявайте ...
56
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ли правят ''студентите'' във студентски град? хахахахаха ***