Строг режим за студентските общежития иска Цветанов

Игнатов пък смята да се въведе вечерен час за общежитията
29 фев 2012 15:00,
180
Строг режим за студентските общежития иска Цветанов
Блокът, в който тази нощ убиха 19-годишния студент. Снимка: БТА

Трябва да се въведе по-строг режим в студентските общежития. Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод убийството на 19-годишния студент след скандал в бл. 23 на Студентския град.

Министърът подчерта, че инцидентът е станал под влияние на алкохол. Назначени са и кръвни проби, за да се установи, дали са употребявани упойващи вещества от замесените в скандала.

"Няма как МВР да следи на всеки един етаж какво се случва в едно общежитие. На Свети Валентин, когато млади двойки празнуваха и компании се веселяха, имаме седем сигнала, които са постъпили в структурите на СДВР, шест от тези инциденти са на територията на Студентски град", каза министър Цветанов.

Той заяви, че винаги се усилва присъствието, но не е възможно след всяка група да има служители на реда, за да предотвратят евентуални инциденти.

Министърът на образованието Сергей Игнатов е поканил на среща всички ректори, които имат общежития на територията на Студентски град.

"В най-скоро време трябва да имаме готовност с постановление всички общежития на територията на София да минат към "Студентски столове и общежития", каза министърът.

Още по темата

Целта била да се създаде централизирана форма на управление на тези общежития и по-голяма дисциплина.

"Очевидно ще върнем неща, които бяха в миналото, някакъв час, след който общежитието се затваря, и който нарушава всички тези правила, да излиза на квартира", отсече Игнатов.

Според доклада на изпълнителния директор на общежитията от страна на охранителната фирма в блок 23 са предприети необходимите действия, съобщи ректорът на УНСС проф. Стати Статев. Общежитието, в което стана убийството, е на неговия ВУЗ.

Дежурният охранител е направил забележка на влизащите студенти, участвали в инцидента, че вдигат шум, видимо употребили алкохол, и те без пререкания са тръгнали към стаята си.

Малко след това единият от студентите моли охраната да извика „Бърза помощ“ и полиция, която пристига веднага.

„Разпоредих вътрешна проверка, която трябва да установи дали са спазени всички изисквания на Правилника за условията, реда за настаняване, ползване и вътрешния ред в студентските общежития на УНСС“, заяви още ректорът в изявление до медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
13
 
3
 
! Отговори
студент преди 12 години
глупости, който казва че няма да има заведния в СГ е един лъжеци никой няма да може да каже кога да си лягам и кога да пия, аз съм пълнолетен и това не е затворническо общежитие!
94
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добър ден, добър вечер и добро утро на всички управляващи, институции и отговорни лица.В Студенстки град от години се знае, че е като джунгла. Мутри, студентки -***. Преди година убиха и момче.Сега и вечерен час да се сложи и контрол в общежитията.Ами, то вечерен час си има, но никой не го спазва. И как една жена, която стои за 300лв. на портала да спре няколко пияни ***?А и полицията мислите ли, че ще се отзове на подобен сигнал?!Силен контрол!
93
0
 
1
 
! Отговори
седераст преди 12 години
Трябва повече чалга клубове и повече условни присъди за разбойниците всичко друго е вятър работа
92
2
 
10
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Просто всички селянчета са там на куп и си правят както са свикнали на село...всеки ден издънки нормално е ...сложете бодлива тел и жандармерия да им помпа тиквите всеки ден и тва е
91
0
 
4
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Ахааааааааа...сетихме се, ще откриваме топлата вода, дето е открита преди новата ера, а...? След дъжд качулка...след като скапахме всичко, което беше и което имахме...загубен народ сме си, лош мат,риял...
90
0
 
1
 
! Отговори
Do 81 преди 12 години
*** си и *** ще си останеш, ще живееш тук в диктатура и мизерия (както си е в момента ) и понеже си *** като дъното на тенджера, дори няма да го разбереш.
89
0
 
14
 
! Отговори
UnHoly преди 12 години
За какъв режим и мерки става дума, като Студентски град от години е станал един същински вертеп с кръчми и игрални зали на всеки ъгъл? Кой очаква един младеж да се самоконтролира и да си спазва ограниченията и незнам-какво-си, когато навсякъде наоколо се размотават хора, дошли да се забавляват?Аз съм дотук с риторичните въпроси. Да отговаря този, дето се налапа с баницата преди години, като щедро разреши строежа на всякакви увеселителни заведения и така унищожи някогашното Университетско градче
88
0
 
5
 
! Отговори
До ХРИСТО преди 12 години
ХРИСТООО бил ли си скоро в студентски... какво възпитание, като на всеки ъгъл имаш кръчма и евтин алкохол. И да не искаш да ходиш като всичките ти приятели са там ти какво ще правиш. Аз като не излизах и ми се сърдеха. Виновни са тези, които позволиха и позволяват това да се случва на място, коеот всъщност трябва да е спокойно, пълно с градинки и библиотеки кедето хората да могат да учат, а не да изтрезняват на лекции и да спят в калните градинки..
87
0
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Ахааааааааа...сетихме се, ще откриваме топлата вода, дето е открита преди новата ера, а...? Длед дъжд качулка...след като скапахме всичко, което беше и което имахме...загубен народ сме си, лош мат,риял...
86
0
 
13
 
! Отговори
Boro преди 12 години
Никъде по света няма вечерен час за общежитията и въпреки това студените не се избиват. Да въведем направо военен режим, за да има дисциплина? Проблемът е много по-надълбоко в обществото, промяната е необходима на ниво начин на мислене.
85
3
 
5
 
! Отговори
666 преди 12 години
Закривай висшето образование на тази държава не и трябват умни хора,а бачкатори без акъл и да са евтина работна ръка.Всички студенти вън от университетите и на магистралите на бат Боко да строят.За година две ще оправят цялата пътна мрежа в страната.Стига са пифтундрели и друсали в общежитията.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво като съм неграмотен ти като си грамотен и имаш висше какво я ни обясни как вие умните и дипломираните ни докарахте тая деградация а вечер са напивате като диви прасета и се кефите на Азис и ти си тръгнал да ми казваш как ще пиша я се скривай някъде.
83
3
 
7
 
! Отговори
с. преди 12 години
За какъв ред се говори изобщо при положение,че селяците не идват да учат!Искат да са на всяка цена в София и да се отдадат на пиене,плющене и свинщини!В средата на седмица цялата тая дружинка са се овъртели като прасета и водени от провинциалния си селски манталитет и дълбоко вкоренения бащин пример на зверско наливане с пукница всяка вечер съчетани със съответните селски изцепки!Как да не се изтепат!?То си е в реда на нещата!
82
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в чужбина в общежитието на моето Уни, пазач на входа нямаше, но ако някой наруши по някакъв начин вътрешния ред, веднага се появяваше бележка на вратата или в пощата с предупреждение, кога, какво и как е било нарушено. 3 предупреждения и си аут. Ако искаш да празнуваш си имаше отделно помещение с график, по стаите иху-аху ... друг път. Полиция не е идвала никога, само бяхме чували, че стигне ли се до там, си аут на момента. За разюзданата пасмина в БГ не вечерен, а целодневно-вечерен час трябва
81
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен са имали голям късмет, че са успяли да събудят пазача. Аз никога не успявах да го събудя. Но пък беше пичага никога не ме е заключвай и не ми е правил проблеми. Беше около 60-70 годишен човечец, който си обичаше чашката. Общо взето и с него и без него се тая, ама нали и той е душица и деца храни, трябва нещо да работи:)
80
9
 
2
 
! Отговори
Xaxa преди 12 години
Селяните прости дошли са ни на гости !!! Такъв ви е манталитета на село така са ви учили Бой и те това е ;)
79
1
 
3
 
! Отговори
Гери преди 12 години
Най-добре е да се наложи забрана за Диви простаци! Или поне да им се забрани да гледат филми...
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя щеше да арестува тираджиите без зимни гуми, а сега строг режим за студентите :)))Луда работа
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодаря на Женито (беше домакин) в 33б - държеше ни много изкъсо. Забрани купоните преди всички други и посещенията от полицията и мизериите затихнаха бързо бързо. А колкото до полицията - те не могат да се справят, защото нямат правомощия. При първо посещение могат само да "предупредят".
76
1
 
6
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
А само за пример - тъй като съм поживял във Франция.Общежитията, там където съм живял, нямат вечерен час. Колко странно само а... И обикновено ги няма проблемите, въпреки че има доста араби.Мдаа, явно проблемът не е във вечерния час. Ама това е сложно заключение за ниво физкултурник и фен агитка. Цивилизационен шок е да четеш тези как разсъждават .