Строг режим за студентските общежития иска Цветанов

Игнатов пък смята да се въведе вечерен час за общежитията
29 фев 2012 15:00,
180
Строг режим за студентските общежития иска Цветанов
Блокът, в който тази нощ убиха 19-годишния студент. Снимка: БТА

Трябва да се въведе по-строг режим в студентските общежития. Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод убийството на 19-годишния студент след скандал в бл. 23 на Студентския град.

Министърът подчерта, че инцидентът е станал под влияние на алкохол. Назначени са и кръвни проби, за да се установи, дали са употребявани упойващи вещества от замесените в скандала.

"Няма как МВР да следи на всеки един етаж какво се случва в едно общежитие. На Свети Валентин, когато млади двойки празнуваха и компании се веселяха, имаме седем сигнала, които са постъпили в структурите на СДВР, шест от тези инциденти са на територията на Студентски град", каза министър Цветанов.

Той заяви, че винаги се усилва присъствието, но не е възможно след всяка група да има служители на реда, за да предотвратят евентуални инциденти.

Министърът на образованието Сергей Игнатов е поканил на среща всички ректори, които имат общежития на територията на Студентски град.

"В най-скоро време трябва да имаме готовност с постановление всички общежития на територията на София да минат към "Студентски столове и общежития", каза министърът.

Още по темата

Целта била да се създаде централизирана форма на управление на тези общежития и по-голяма дисциплина.

"Очевидно ще върнем неща, които бяха в миналото, някакъв час, след който общежитието се затваря, и който нарушава всички тези правила, да излиза на квартира", отсече Игнатов.

Според доклада на изпълнителния директор на общежитията от страна на охранителната фирма в блок 23 са предприети необходимите действия, съобщи ректорът на УНСС проф. Стати Статев. Общежитието, в което стана убийството, е на неговия ВУЗ.

Дежурният охранител е направил забележка на влизащите студенти, участвали в инцидента, че вдигат шум, видимо употребили алкохол, и те без пререкания са тръгнали към стаята си.

Малко след това единият от студентите моли охраната да извика „Бърза помощ“ и полиция, която пристига веднага.

„Разпоредих вътрешна проверка, която трябва да установи дали са спазени всички изисквания на Правилника за условията, реда за настаняване, ползване и вътрешния ред в студентските общежития на УНСС“, заяви още ректорът в изявление до медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
61ви коментар беше за номер 28
54
0
 
4
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Решението за хора, които карат без зимни гуми е затворРешението за студенти, на възраст над 18 г., е вечерен часРешението пенсионери да не ходят на медицински прегледи е намаление на направленията.Единственото, което ми остава е да се попитам - какво е решението нанародната тъпота - ритуален арест и депортиране. Трудно - ще трябва да се почне от власт имащите и няма кой да извози останалите тълпи.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да се научиш как се пише 'висше', *** неграмотен.
52
1
 
2
 
! Отговори
lyka преди 12 години
cecko zemi si fenera i ela da ni svetihohte 1 5 meseca i si otivate tapi kradlivi glavi
51
0
 
6
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
Аз не уча в ТУ, а в УНСС, но съм напълно съгласен за това, което казваш! ТУ е единственото място, където е инстински университет от всякъде! Не че в УНСС не се учи, но е факт, че лесно се отбива номера. Не говоря за рушвети, аз не познавам някой, който е давал рушвет, за да си вземе изпита, но доста често без да съм учил си взимам изпитите. Има си преподаватели, при които се учи, и такива, при които не се учи. При повечето не се учи.
50
0
 
1
 
! Отговори
Д0 41 преди 12 години
Влизаме в прекалено частни случаи, но за всеки си има решение - не всички работят до късно, тези които работят така може да им изваждат друг вид пропуск и това е. Знае се колко човека работят такива смени и готово. Това визирах, че като нямат възможност да те издържат ще спазваш правилата на играта. Големия проблем е че никой не ги спазва. А на човека който беше писал че се колят в стаите колко пъти полицията е писала актове за нарушаване на обществения ред?
49
0
 
8
 
! Отговори
Екс-студент преди 12 години
За да се избегне такова нещо, трябва да се предотврати продажбата на незнайно какъв алкохол в Студентски Град. Имаше и едно друго заведение не помня името където ходихме и пиехме ракия за 1 лев. Е как после да не стана безсмъртен и да не вилнея с ножа. Аз когато отидох в студентски първата година имаше 2 дискотеки и нямаше толкоз мелете. Последните 5 години там има побоища всяка нощ. Съобщават се само смъртните случаи, а колко хора има пребити и осакатени.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е какво като заключат после ще четем група студенти набиха пазача изкъртиха вратата и се прибраха като пичове и бяха осъдени на строга присъда от 1 месец условно и то ако ги хванат муахахаха.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** СТУДЕНТ ПЪЛЕН ***
46
2
 
2
 
! Отговори
До 49 преди 12 години
Много си се объркал за това кой плаща разходите. Ама много!
45
7
 
13
 
! Отговори
УАУ! преди 12 години
ЛЕЛЕЛЕЛЕ! Цецооо, Цецо! От каде те извадиха бе, Цецоо! То бива да си тъпоумен и ограничен, ама Цецо направо кърти бара. За "УбразУвателния министАр" нямам думи просто - тоя определено няма идея що е това образование и има ли то почва у нас - казали му на човека да направи така че циганчетата да изкарат до 7-8 клас без да ходят изобщо и да спонсорира с държавни пари частните школа на феодалите и човека си изпълни заръките. Сега се видя колко е в час...Боже, слез и си прибери версийте!
44
1
 
4
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 12 години
Хора, във всяко ст.общежитие си има правилник за вътрешния ред, друг е въпроса дали се спазва.В моя блок се спазва в доста голяма степен, защото Комисията по Социално Битовите Въпроси на Учащите се (КСБВУ) си върши работата доста добре. Само за последните 5 месеца "изхвърчаха" десетки студенти заради доста по леки нарушения.Пример силен пищен купон, силна музика, дискриминация чупене рушене и т.н.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
истината е че тия клатикурци махнаха казармата
42
3
 
26
 
! Отговори
Екс-студент преди 12 години
Какъв строг режим на общежитията бе???? Това беше моя блок докато живеех в студентски. До него е Миленката, където има промоции от рода на 15 лева бутилка водка с 4 енергийни напитки.... как няма да се напиват като им продават до вратата алкохол за 5 лева на човек. В студентски град има повече барове и дискотеки, отколкото блокове..... Трябва крайно решение, всички барове да работят до полунощ. Това е кампус, а не Лас Вегас....
41
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На който не му изнася-да се изнася на квартира. Държавата плаща разходите за Студ. Град, следователно е в пълното си право да определя какъв да бъде редът там. Аз си плащам данъците, следователно съм част от това и напълно подкрепям предложените мерки! Я вижте как е в студентските градчета в Европа и после коментирате колко сте подтиснати бе, щуденчи.
40
4
 
6
 
! Отговори
Пионер преди 12 години
Може ли и пионерската връзка да върнете ?
39
3
 
13
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Точно "онези жалки очилати девствени същества дето се мотат из техническия", се е доказало че като завършат най-бързо си намират работа... понеже куцо кьораво и съкато се вре в УНСС щото е лесно и модерно или не му стига товара да сметне 2 интеграла.. за да прокопса, или толкова му тежи главата от мързел, че погледа му вижда само кафето и дискотеката до блока... РАЗВАЛЕНО ОБЩЕСТВО!
38
5
 
15
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Учих 5 семестъра в Манхайм и общежитието, в което бях имаше вечерен час - вратата се заключваше в 10 и половина и се отключваше сутрин в 5 и половина. Само в петък и събота нямаше вечерен час, но въпреки това трябваше да предупреждаваме цайтера, че ще се приберем след 10 и половина. Никой не е протестирал от това, освен българите и сърбите, които учиха там, ама и те не издържат дълго време, а при евентуални спешни случаи има кой да отключи разбира се.
37
0
 
5
 
! Отговори
do 19 преди 12 години
Все едно не могат да се затворят в стаята си, да се изпонапият и изпозаколят в последствие...
36
4
 
4
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Както винаги, "управляващите" ни ГЕРБери първо говорят, а после мислят (ако могат, разбира се!).И разбира се, непрекъснато прехвърлят вината за случващото се на който им падне.А ТЕ СЕ ПРАВЯТ НА ПАДНАЛИ ОТ МАРС.Така че и този път ще има малко пушилка, докато инцидентът де позабрави.ДО СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ.