Вземат лиценза за трансплантации на Правителствена болница

"Лозенец" не отговаря и не покрива законовите изисквания
1 мар 2012 14:06,
18
Вземат лиценза за трансплантации на Правителствена болница
Директорът на болницата Любомир Спасов. Снимка: архив Булфото

Изпълнителната агенция по трансплантации спира всички трансплантации в болница "Лозенец", съобщиха от Центъра за защита правата в здравеопазването.

Болницата не покрива критериите за бъбречни, сърдечни, белодробни и чернодробни трансплантации.

От агенцията отнемат разрешителното докато Правителствена болница не покрие всички изисквания на нормативната уредба.

Още по темата

Повод за проверката в болница "Лозенец" станаха сигнали на родители, чиито деца са починали след чернодробни трансплантации в там.

От 2008 г. до 2011 г. в болница "Лозенец" са извършени 10 детски чернодробни трансплантации, като пет от децата са починали, а две са насочени към ретрансплантация в чужбина.

Центърът за защита правата в здравеопазването подкрепиха родителите в исканията им и изпратиха отворено писмо до министъра на здравеопазването Стефан Константинов с искане за освобождаване на директора на лечебното заведение Любомир Спасов.

Днес от центъра заявиха, че проверката показва, че всички трансплантации в болница "Лозенец" през последните години са извършени в нарушение на действащото законодателство и прокуратурата вече има всички необходими доказателства.

Те допълват, че очакват държавното обвинение, което е сезирано с повече от 5 жалби и сигнали за извършените нарушения, да предприеме предвидените от закона действия за разкриване на виновните лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Adasha преди 9 години
там е гробница, питайте операционните сестри да ви кажат
14
1
 
0
 
! Отговори
Arven преди 12 години
Бе кой доктор умишлено ще мори хора...явно е некадърен. И как така изведнъж се сетиха, че болницата не отговаряла на изисквания за транспалнатции - след толкова години и толкова смъртни случаи?И номер 5...много прсташно изказване, бе. И нищо не ти се ризбира, изяждаш букви, не си грамотен...пълен провал! Видимо се стараеш, но не ти се получава, но ти явно толкова си можеш! Няма нищо по-грозно от вулгарен ***...помисли върху това следващия път, когато решиш да бълваш небивалици!
13
0
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
Уволнение ,щом и за това не стават ....!
12
0
 
0
 
! Отговори
sramota v anusa преди 12 години
hyshove, parvo da vi e 4estita Baba ni Marta!liuto i cini4no se vkliu4ih predi 4as. sega si mislia 4e nekoi e hvrlil oko na bolnicata i iska da ii poniji cenata ako se orjat nekoi proceduri. tazi teza ste e verna ako samata bolnica nenapravi resitelna kra4ka da se legalizira kato transplantator.tova e problema- ide prodajba i tyrg za bolnicata
11
1
 
4
 
! Отговори
Лъчезар преди 12 години
Любомир Спасов е крадец и мошеник, който се подмазва на всички власти. От него има около 50 оплаквания за сексуално насилие и не се знае колко жени и момичета не са посмели да се оплачат. Тези, които са се оплакали са уволнени.
10
0
 
2
 
! Отговори
МАЙТАП преди 12 години
....ДО ПОНЕДЕЛНИК ....ХАХАХА!
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВРЕМЕ БЕШЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ ТАМ ЗАГИНАХА 20 ДЕЦА !!!
8
2
 
12
 
! Отговори
д-р ХАУС преди 12 години
Може ли някой до ми посочи в страни като ШВЕЦИЯ, НОРВЕГИЯ, ДАНИЯ, ФИНЛАНДИЯ, да има там правителственна болница. Тази В бЪЛГАРИЯ трябва да се ЗАКРИЕ.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам защо ншкой не повдига вйпроса за подсъдимостта на този докгор - та той трябва да бъде съден за убийство на тезш деца, които той на ужким опершира за чшсто собствени рекламнш цели
6
1
 
3
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Скоро с тези темпове на упадък на Държавата и лекарския морал и знания,ще отнемат лиценза и на целокупното Българско здравеопазване....
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da se srine do osnovi tova kotilo na vrzkari postroeno da brka v zadnicite i putkite na vlastta.d sme 4uli tam da e umrel pojarnikar, bega4 ili RabFak , nema takova nestoama deca da po4inat i da neizleznat i kajat sagreshihme- ei na 4ifteto iztrepaite ni...lakomia do shia i bonus do ***, mamka im doktorska svinska
4
3
 
19
 
! Отговори
666 преди 12 години
ЗА ДНЕШНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА Е САМО ПИАР !!!!!ТОГАВА ТО СЕ ОБЕЗМИСЛЯ!!!РЕЗУЛТАТИТЕ СА ВИДИМИ ВЕЧЕ 22 ГОДИНИ!!!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Taм оперират доктори без лиценз,само че няма кой да разледва тази каша,БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ СЪДЕНА
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A,TAKAAAAAAA,И КВО СТАНА СЕГА С PR НА ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ?НАСКОРО БЯХА НАЕЖЕНИ НА ИСПИСВАНЕТО НА ЕДНО ДЕТЕ ,НА ФОНА НА ЦЯЛАТА СМЪРТ ТЕ СИ НАПРАВИХА PR
1
0
 
23
 
! Отговори
bub преди 12 години
Нали, уж всичко им беше наред!!!!! Горките дечица!!!!