Започва спешна проверка на болница "Лозенец"

Родители обвиняват лекарите в некомпетентност
Обновена: 9 фев 2012 12:08 | 9 фев 2012 12:08,
10
Започва спешна проверка на болница "Лозенец"
Снимка: архив Булфото

Изпълнителната агенция по трансплантация най-вероятно ще започне проверка на болница "Лозенец" днес, заяви министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

Проверката започва заради сигнали на родители, чиито деца са починали след чернодробни трансплантации в болницата.

От 2008 г. до 2011 г. в болница "Лозенец" са извършени 10 детски чернодробни трансплантации, като пет от децата са починали, а две са насочени към ретрансплантация в чужбина.

Още по темата

Родителите твърдят, че лекарите в болницата нямат знания и умения да извършват такива интервенции.

Центърът за защита правата в здравеопазването подкрепят родителите.

Преди време от организацията поискаха в отворено писмо до премиера Бойко Борисов да бъде освободен директора на лечебното заведение Любомир Спасов.

Според Центъра издаденото разрешително за чернодробни трансплантации не отговаря на нормативните разпоредби, тъй като лечебното заведение не отговаря на медицинските стандарти по урология, по хирургия и на наредбата за извършване на трансплантации на органи, тъкани и клетки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите не могат да те накарат да обикнеш работата си, но липсата на пари може да те накара да я намразиш. От там и проблема с кадърността и отговорността. Друг е въпросът, че в тази болница заплатите не са никак ниски.
9
2
 
6
 
! Отговори
хм преди 12 години
Който е кадърен и отговорен,той е такъв и с 400 лв заплата, и с 1400лв. Парите мотивират,подобряват условията на работа и живот, но те не могат да те накарат да обикнеш работата си.
8
0
 
4
 
! Отговори
Защитник отново преди 12 години
Запознат, нямам честта да познавам г-н професора. Знам обаче, как в една от най-добрите лондонски болници умориха кардиолога акад. Чудомир Начев, вечна му памет! Случва се навсякъде, животът винаги завършва с фатален край.
7
2
 
6
 
! Отговори
az преди 12 години
Аз що си мислите,че докторите са подкупни...не е защото са алчни,а защото са бедни.Kak се живее в София с заплата 400лв на месец,няма как.Ако им направят заплатите като на депутатите положението би било различно....а е много лесно само да се плуе по тях
6
1
 
0
 
! Отговори
1111111111111111 преди 12 години
Невинни сте! Но след, като искате от семейство държавени служители пари за раждане в държавна болницата, понеже политиката е такава. Само по себе си трябва да се сетите, че ще Ви оставя сами да си решите проблема юридически в съд.
5
0
 
4
 
! Отговори
запознат преди 12 години
Питай те го какво знае за това как почина проф.Тако Андреев??
4
4
 
4
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
До 3 Радвам се за тебе, роден си с късмет, след като познаваш лекари "различни" от тези с които останалото население среща всеки ден.
3
2
 
10
 
! Отговори
Защитник преди 12 години
Мечо, Мечо, нали при тях тичкаш, като те заболи някъде! Не обобщавай - това е трудна мисловна дейност! Познавам прекрасни лекарии и като специалисти, и като хора. Не ти ли прави впечатление, че напоследък журналята скачат като гладни хиени върху всеки труп? Дали и случайно? А иначе и аз съм против здравната "риформа", пътеките, цените на лекарствата...
2
12
 
5
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
Цялото ни лекарско съсловие е деградирало до нивото на улични търгаши и мутри.
1
7
 
19
 
! Отговори
d преди 12 години
Немогат! А заради тях не се плаща лечение в чужбина. Все повече избиват със смъртни случай 20 години крадене, нереформиране , подкупи и алчност на лекарското съсловие. Но и тяхното време ще дойде... самите те ще пострадат от системата която те изградиха за да крадат.