Миньорите от Мадан не могат да пращат децата си на училище

Протестиращите писаха и на финансовия министър
16 мар 2012 20:46, Миглена Иванова
58
Миньорите от Мадан не могат да пращат децата си на училище
Протестиращите миньори така и не получиха заплатите си. Снимка: БТА

Миньорите от Мадан не могат да изпращат повече децата си на училище заради финансовите проблеми, предизвикани от некоректния им работодател.

Това се посочва в декларация на протестиращите от Горубсо-Мадан, изпратена до министъра на образованието, младежта и науката, предаде БТА.

Преобладаваща част от магазините в миньорския град продават от месеци на вересия на миньорските семейства, обясниха търговци пред журналисти.

От щаба на протестиращите са изпратили декларация и до финансовия министър с искане държавата да изплати заплатите в рудодобивното предприятие, които им дължи собственикът на дружеството Валентин Захариев.

Към протеста на рудодобивниците в Мадан се присъединиха и работниците от флотационната фабрика в Рудозем, която е част от Горубсо-Мадан.

Още по темата

В Рудозем също има социално напрежение заради закъснелите с месеци суми за заплати, заяви кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

Той допълни, че подкрепя протеста на работниците във флотационната фабрика, която от снощи спря работа.
По 1 000 – 1 500 лева на работник са задълженията на минното предприятие към персонала във фабриката, информират протестиращите.

Горубсо-Мадан дължи и на общините Мадан и Рудозем над 300 000 лева за местни данъци и такси според информация от общинските власти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: миньориГорубсо-Мадан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Преобладаваща част от магазините в миньорския град продават от месеци на вересия на миньорските семейства, обясниха търговци пред журналистиТрайчо е готин пич но това не може да се случва ако се смята за успешен министър.Не може да не е знаел че тези хора месеци наред не вземат заплати.
44
0
 
0
 
! Отговори
до 22 от 11 преди 12 години
такъв беше и бившия ми работодател...затова дойдох с ЧСИ...който ,като институция,е чисто демократична практика,и няма общо с комунизма..до днес във фирмата му работят хора ,на които дължи по 5 хил.лв..Но на работодатели и държава,не им трябват хора ,които да знаят как-ефективно,бързо и по закон да си решават проблемите...защото се нарушават крупни интереси..това ,че миньорите не пращат децата си на училище-добре е дошло,утре ще бачкат на някой за без пари-а такива ,кой не обича да наема
43
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 12 години
докъто не пукне пушка,няма оправия-хващайте тоягите
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Drugarq Valentin Zahariev zaslujava da bude razkusan na malki parchenza.
41
1
 
4
 
! Отговори
Bat Sali преди 12 години
Bat Sali hubaveca,susipa Kremikovtzi,susipa OCK Kurdjali,sega Gorubso,no inache tozi *** e s golemi pretencii na biznesmen.PROZ ziganin.
40
1
 
3
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
няма нужда от национализация....има нужда от спазване законите.....има нужда от следене от държавата и понасяне последствия от НЕспазване на законите. Но понеже няма закони, но понеже няма дърава - резултатът не може да бъде друг. Работим или за дребни стотинки и сме безкрайно щастливи, че ги получаваме.....или за неизплатени заплати.... то пак добре, че по провинцията хората проявяват разбиране един към друг, та им дават да пазаруват на вересия....ИНАЧЕ?!
39
1
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Докато държавата раздава концесии на разни *** бивши червени партийци, все така ще бъде. Трябва да се направи НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на някои ключови сектори от икономиката ни. Българския "БИЗНЕСМЕН" в повечето случаи е пълен *** който се чуди как да не плати на работниците си. Ако няма външни инвеститори, държавата трябва да стане работодател.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯМА ЛИ ЗАТВОР ЗА ТЕЗИ БУКЛУЦИ , А КАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИ ВЯРВАЙТЕ ИДЕТЕ В СОФИЯ НА ПЛОЩАДА
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това да беше в Чехия или Полша, този концесионер нямаше да си намери място, където да се скрие!
36
0
 
16
 
! Отговори
До мъжете преди 12 години
Миньори, докога ще чакате милионерът Захариев да ви изплати дължимото? Не разбрахте ли, че няма намерение да го направи и никой няма да ви защити? Още стойте на площада и гледайте как децата ви гладуват!
35
0
 
16
 
! Отговори
никой преди 12 години
Кои са всичките тези милионерчета които затриха България?Дай пари на простака и му гледай сеира!То не ги изпраха и препраха!Вече ни писна ей да се подиграват с труда на всички!Да се подиграват с майките и бащите ни!От 89 година не свършиха ли вече?Дано им се връща тъпкано за всичките страдания на народа!
34
1
 
12
 
! Отговори
ИГНАТОВ, НАМЕСИ СЕ! преди 12 години
Апел до Министъра на образованието: Погрижете се за тези деца, а не само за частните училища на богаташките отрочета!
33
0
 
13
 
! Отговори
Тъжно! преди 12 години
Държава, която не се грижи за работещите при такива тежки условия и не осигурява образование на децата им, а защитава само грабителите, няма никакво бъдеще!
32
0
 
14
 
! Отговори
миньор преди 12 години
Взимате тоягите,намирате В.Захариев,разчеквате го,забивате главата му на кол,идвате в Бобов дол,тук същото с главата на Ковачки и отиваме в София!И тогава ако не се оправят нещата,ЯК ИМ ***!!!!!!!!!!!!!!!!
31
0
 
7
 
! Отговори
Съжалявам за тях ! преди 12 години
Те нямат никакъв шанс. Могат само да осъдят фирмата (не собственика), да си вземат по един изпълнителен лист и да чакат.Публичните задължения на дружеството са толкова големи, че реда на работниците ще дойде след 100-на или повече години.Държавата може да ги обезщити с по 1000 лв.След това да отидат във фалирала Гърция и да работят земеделие и животновъдство за по 500 лева на месец,а жените има за по 300 лева като прислужници. След 50-60 г.отличника на Европа (България) ще е готов да ги приеме.
30
0
 
12
 
! Отговори
З.С. преди 12 години
Време е ,този мошеник да бъде ефективно осъден.Заедно с Костов и Муравей,източиха иКремиковци
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е, когато има обвързаности. Ако една партия е силна и има подкрепата на народа, няма нужда да приема пари от съмнителни милионери и след това да се чуди как да излезе от критични положения. Винаги се заплаща скъпо.
28
0
 
14
 
! Отговори
Под съд! преди 12 години
Валентин Захариев нямал пари да плати на миньорите? Личното му състояние се изчислява на 126 милиона лева! Само от Кремиковци, който е купил за 1 долар, след 7 години е взел при продажбата му над 100 милиона долара! Хайде сега да го съжаляваме и държавата/ т.е.всички ние/ да осигурим дълго неплащаните възнаграждения на миньорите! По каква причина този човек е оставен да прави каквото си иска в държавата? С какво е толкова ценен? Затвор за Захариев!
27
0
 
9
 
! Отговори
Кой го пази? преди 12 години
Това вече на нищо не прилича! В европейска държава, в която през най-тежкото турско робство децата и на най-бедните са ходели на училище, през 21 век да се лишават от образование! Този Захариев какъв е, феодал ли е, бог ли е, та не смеят да го пипнат?? Държавата да не се чуди да му отнема ли концесията или не, а направо да направи запор на всичкото му имущество и влогове / и изнесените в чужбина/, и да плати на миньорите! Или нямаме нужда от рудодобив? И от деца ли нямаме нужда?
26
0
 
1
 
! Отговори
NG преди 12 години
Свикваме, но при капитализма възнагражденията и осигуровките се изплащат редовно.