Цената на яйцата ни – като в Европа, кълне се Найденов

БСП го дариха с кори с 20 яйца, той им обеща разходка за по-евтини
Обновена: 24 мар 2012 07:15 | 23 мар 2012 18:24, Красимир Ангелов
217
Цената на яйцата ни – като в Европа, кълне се Найденов
Найденов предложи на опозицията разходка за яйца. Снимка: Impact Press Group

В момента цената на яйцата в България е такава, каквато е в цяла Европа, констатира в парламента министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на запитване на левицата.

"Червените" пък явно не останаха доволни от отговора на Найденов и му подариха 20 яйца от "щастливи кокошки".

"Виждам, че при Вас има носталгия към далечното минало, когато цената на яйцата се определяше от Политбюро. В момента цената на яйцата има пазарна функция. Яйцата поскъпват от началото на годината, плавно", заяви Найденов от парламентарната трибуна.

Той все пак призна, че е имало и субективни фактори, свързани с това, че в рамките на една седмица "цената скочи драстично и тогава държавата се намеси".

"Бяха проведени разговори и с производителите, и с големите търговски вериги. Не беше даден задоволителен отговор защо това се случва точно в България и в рамките на една седмица. След тези разговори цената се стабилизира и в момента е такава, каквато е в цяла Европа, защото европейският пазар е свободен", констатира министър Найденов и посочи, че по негови данни в момента цената на яйцата е под 30 стотинки в големите търговски вериги.

Още по темата

Депутатът от "Коалиция за България" Пенко Атанасов обаче контрира земеделския министър и го определи за главен виновник за високите цени на яйцата преди Великден.

"Ако имаше достатъчно силна инициатива от страна на министерството твърдя, че яйцата нямаше да струват толкова, колкото са в момента", категоричен бе Атанасов.

След изказването си той подари на министър Найденов две кутии с по 10 яйца, снесени от "щастливи кокошки".

Той поясни, че това са най-евтините и най-скъпите яйца, които социалистите са открили в търговската мрежа. Първите стрували по 33 стотинки, а вторите – 48 стотинки.

Мирослав Найденов не се смути и отговори, че яйцата са по-скъпи, защото са от кокошки, които се отглеждат свободно, а другите яйца са по-евтини.

"Ако отидем заедно след малко по магазините, ще намерим и яйца по 29 стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
31
 
! Отговори
РОСИ преди 11 години
С тези безумия като свободни и щастливи кокошки, кацалки и др. подобни, не означават нищо, ама съвсем нищо и никакви усилия за това - пускат се кокошките из стопанския двор свободно, слагаш според броя им /да речем за десет кокошки - две щайги със сенце или слама на дъното/, съдче с вода и само ги храниш. Никакви грижи и мебели не изисква. Те си влизат и излизат свободно, снасят яйца, прибират се сами вечер да спят, затваряш да не влезе друго животно да ги отнесе и това е. Какво толкова?
187
0
 
31
 
! Отговори
655492 преди 12 години
nqma otkyde da dojdat pari za zaplati i pensii fakt neusporim pone za sega da se radwame na neuweli4enie na osnowni stoki i hrani
186
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
cenata na qicata evropeiska zaplatite afrikanski.
185
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цената се стабилизира и в момента е такава, каквато е в цяла Европа...................а ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ ????????????????????????
184
1
 
35
 
! Отговори
Ястреб 1 преди 12 години
само така,дано яйцата да станат по 5 кинта ,а бензина по 10,за нас работите булгарси мЕнистри,елате в майка Турция,тук е по-евтино!Ще се осъзнаете ,и агнешкото е 7 лева ваши ....пари,хехе и стандарта е друг-ЕВРОПЕЙЦИИИИИ,хахахах
183
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европейски цени при централноафрикански доходи. Условието да си министър в сегашното правителство: трябва да си по-*** от прекия ти началник.
182
0
 
37
 
! Отговори
Danny Boy преди 12 години
Аз съм в Германия, тук за 1,29 евро си купуваш 10 М/Л яйца :) И след като ги разбиеш са жълти а не като в БГ бели :)
181
0
 
43
 
! Отговори
Възмутен!!! преди 12 години
И тоя Найденов е кръгъл ***! И тоя *** започна да говори,че това или онова било с цена като в Европа!?!? Абе *** управляващи/отнася се за тези от ГЕРБ,но и за предишните от БСП,СДС,ДПС,НДСВ и пр/, кога ще чуя от вас, ЧЕ ДОХОДИТЕ НИ СА КАТО ТЕЗИ В ЕВРОПА!?!?А спрете се с тая простотия,защото всичко което е с цена като в Европа е скъпо за бедна България!Престанете да толерирате монополите и картелите,като УЖ правите нещо срещу тях! Съсипахте народа,нещастници!!!
180
0
 
34
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
Аз предлагам всеки който купува яйца от чужбина да сканира касов бон или какъвто там има документ от който е видна цената на яйцата и да го ъплоудне в нетам предоставяйки ни линка тук - нека не говорим голословно, а с факти! Така и резила за нашите "всевишни" ще е по голям, а истината безусловна !
179
0
 
35
 
! Отговори
4+4 преди 12 години
само за информация -верига магазини ,ероски, 12бр. яйца- 1.00 евро ...
178
0
 
39
 
! Отговори
до 189 преди 12 години
Днес купих от Лидъл Бургас 10 яйца М за 2.99лв.Предполагам заради "по-високия" ни стандарт!!!Разликите в цените на Лидъл в България и Англия за едни и същи продукти от една и съща марка са почти двойни- сравнявам ги защото синът ми също като теб живее в UK.
177
0
 
50
 
! Отговори
да провери и друго! преди 12 години
Добре Найденов- така да е. Сега ПРОВЕРИ КОЛКО ЯЙЦА МОЖЕ ДА СИ КУПИ ЧОВЕК С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ЕВРОПА И КОЛКО В БЪЛГАРИЯ! и после ни осведоми!!! Вече нито ми се чете, нито ми се пише, но не се стърпях....Жал ми е България!!!!!
176
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам да доживея времето, когато министър в БГ ще се кълне, че заплатите ни са както в Европа.Абе, ние, българите, на кой континент живеем?
175
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
0,129 Евро цента=0,26 стотинки преди малко си купих яйца от Алди в Германия.Има и промоция за 0.99 Евроцента=0.20 стотинки от Норма в Германия.Няма увеличения за Великден,нито на яйца от свободни кокошки,нито на яйца от завързани кокошки.
174
0
 
44
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 12 години
Всичко ни е като в Европа-с изключение на държавата и заплатите!
173
1
 
37
 
! Отговори
Viki преди 12 години
Истина е....аз сега съм в Англия..Днес си купих средно големи 6 яйца за 1 паунд(2.34лв),но работя за 6.08 паунда на час....
172
0
 
40
 
! Отговори
мим преди 12 години
Като гледа цените да са као европейските,защо не направят и заплатите европейски?????????????????????
171
0
 
54
 
! Отговори
156516+516451561+ преди 12 години
ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ВСИЧКИТЕ СА ***, ЕДНА МАЙКА ГИ Е РАЖДАЛА - БОЙКОВАТА
170
0
 
45
 
! Отговори
do 198 преди 12 години
как паднаха ? що пишеш глупости,подлого ?
169
23
 
34
 
! Отговори
Нешо преди 12 години
Паднаха цените на яйцата, а Станишев го боли главата, щото провали се и тук неговия миши гяволук! :)