Цената на яйцата ни – като в Европа, кълне се Найденов

БСП го дариха с кори с 20 яйца, той им обеща разходка за по-евтини
Обновена: 24 мар 2012 07:15 | 23 мар 2012 18:24, Красимир Ангелов
217
Цената на яйцата ни – като в Европа, кълне се Найденов
Найденов предложи на опозицията разходка за яйца. Снимка: Impact Press Group

В момента цената на яйцата в България е такава, каквато е в цяла Европа, констатира в парламента министърът на земеделието Мирослав Найденов в отговор на запитване на левицата.

"Червените" пък явно не останаха доволни от отговора на Найденов и му подариха 20 яйца от "щастливи кокошки".

"Виждам, че при Вас има носталгия към далечното минало, когато цената на яйцата се определяше от Политбюро. В момента цената на яйцата има пазарна функция. Яйцата поскъпват от началото на годината, плавно", заяви Найденов от парламентарната трибуна.

Той все пак призна, че е имало и субективни фактори, свързани с това, че в рамките на една седмица "цената скочи драстично и тогава държавата се намеси".

"Бяха проведени разговори и с производителите, и с големите търговски вериги. Не беше даден задоволителен отговор защо това се случва точно в България и в рамките на една седмица. След тези разговори цената се стабилизира и в момента е такава, каквато е в цяла Европа, защото европейският пазар е свободен", констатира министър Найденов и посочи, че по негови данни в момента цената на яйцата е под 30 стотинки в големите търговски вериги.

Още по темата

Депутатът от "Коалиция за България" Пенко Атанасов обаче контрира земеделския министър и го определи за главен виновник за високите цени на яйцата преди Великден.

"Ако имаше достатъчно силна инициатива от страна на министерството твърдя, че яйцата нямаше да струват толкова, колкото са в момента", категоричен бе Атанасов.

След изказването си той подари на министър Найденов две кутии с по 10 яйца, снесени от "щастливи кокошки".

Той поясни, че това са най-евтините и най-скъпите яйца, които социалистите са открили в търговската мрежа. Първите стрували по 33 стотинки, а вторите – 48 стотинки.

Мирослав Найденов не се смути и отговори, че яйцата са по-скъпи, защото са от кокошки, които се отглеждат свободно, а другите яйца са по-евтини.

"Ако отидем заедно след малко по магазините, ще намерим и яйца по 29 стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
45
 
! Отговори
АА преди 12 години
АМИ ЗАПЛАТИТЕ ?
147
2
 
45
 
! Отговори
Ran преди 12 години
Гербавите *** никога няма да проучеят, че заплатите ни не са европейски. За разлика от станишевци, които през мандата си вдигнаха 4 пъти заплати и пенсии/500-700 лв таван, факт/ тия *** не само че и стотинка не дадоха, но окрадоха и това, което остави Станишев. Убеден съм, че рано или късно ще им потърсят сметка за разсипията и провеждания геноцид.
146
1
 
38
 
! Отговори
* преди 12 години
Да , ЛСД точно на запъртъци ще стане , защото при клетъчно отглеждане на кокошки има изискване в клетка да има 5 носачки и 1 петел , а при свободно отглеждане 10 носачки и 1 петел . Петелът обаче яде, а не носи приходи на яйцепроизводителите . Петела носи приход само в стоковата ферма. Затова със сигурност , яйцата които няма да купим ще станат на запъртъци. Така , че яйцепроизводителите след най-много 2 месеца ще се сетят, че животновъдството е и наука и икономика, а не пране на пари и спекула
145
0
 
50
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Като всичко ни е европейско, що не ни направите и заплатите европейски!!!!!!!!Фашисти!!!!!!
144
0
 
48
 
! Отговори
А заплатите? преди 12 години
Да ви го начукам, *** гробарски.
143
2
 
35
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
След Великден ще има яйца и по 15 ст.
142
2
 
43
 
! Отговори
ЛСД преди 12 години
Това което се случва с цените на яйцата не е плод на пазарна икономика, а чиста спекула.Да се спрат веднага супсидиите за птицевъдите.Това са пари от нашите данъци и те не би трябвало да ги получават щом спекулират.Всеки може да изкара един месец без яйца.Нека продукцията им стане на запъртъци каквито са и самите те.
141
0
 
35
 
! Отговори
anonimen7 преди 12 години
Za teq prostaci v pravitelstvoto sa normalni cenite s tqhniq dohod i bonusi ,da no se sruti parlamenta s vsichite vutre
140
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако всички ги кълнем,ще се сбъдне!
139
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проклет да е всеки,който гласува за тия ***!
138
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Простако Найденов,в Гърция яйцата са по 13,14,18 лепта но............вземат по 800,1800,5000 евро ИЗРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!М-Ъ-Р-Ш-И!
137
0
 
45
 
! Отговори
* преди 12 години
А кога плавно ще вдигнат заплатите ? 16 ст. е нормалната цена на яйцата съотнесена към минималната работна заплата . Ако яйцата не спаднат на тази цена - няма да купувам . И не ме интересуват разни директиви . възрастен човек се нуждае от 1 яйце на седмица . От къде на къде хем ще ми развалят здравето хем аз ще им броя грешни пари ?
136
0
 
46
 
! Отговори
Ники преди 12 години
А заплатите ни като на кой континент са???
135
0
 
43
 
! Отговори
mahalaudi преди 12 години
В Лондон 12 яйца струват 1 паунд всички имаме калкулатори нека сметнем 1 яйце в Бг най евтиното е 30 ст. в Лондон 20ст.
134
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Найденов *** скочи у някой кладенец показаха снимка на човек живеещ в германия купил ги беше според цената отгоре за 18 стотинки на яйце бати елементарника тоя закакви ни взе не знам
133
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко в тоя керлив свят , е изкуствено скъпо!
132
2
 
42
 
! Отговори
ицо преди 12 години
Майната им верно тия в Брюксел с тяхните глупости и простотии,Найденов накупи ли играчки на прасетата да не се стресират..........?Банда *** взимащи ненормални пари за глупостите с които се занимават.
131
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майната им на тия герберасти ,вечно със свалени *** и отворени бузи предбарозу . Грам не им пука за народа , а какво щели да кажат от брюксел ,тваги интересува нашите ***.Майната му и на тоя *** еврейски съюз с тяхните къпани прасета ,веселикокошки и нещастни клети българи. Евпопейски били цените викаш мирославчо ??? .....А
130
1
 
45
 
! Отговори
bai_jordan преди 12 години
Кое в България е като в Европа, като изключим цените?!
129
0
 
43
 
! Отговори
Петел преди 12 години
За Бога бртя не купувайте яица по скъпи от 25 стотинки !!!!!най некадърното правителство в историята на България дано по скоро се смили Господ над Българският народ за да измете *** час по скоро молете се всеки ден това да стане братя Българи ...Приятен ден