25 стотинки ще струват яйцата на Великден

Търговците да следят цените на производителите
Обновена: 29 мар 2012 07:41 | 28 мар 2012 20:00,
55
25 стотинки ще струват яйцата на Великден
Яйцата ще поевтинеят за Великден. Снимка: архив Булфото

Яйце размер L ще струва около 20-25 стотинки по Великден, очакват от Съюза на птицевъдите.

По думите на хората от бранша цените на яйцата ще се върнат на нивата си от 2011 година и няма пазарни условия за повишаването им.

Още по темата

Все пак птицевъдите уточниха, че не може да се говори за конкретни цени и диапазонът ще бъде голям, защото производителите са много.

В средата на месеца цените на яйцата се повишиха рекордно и достигнаха 45 стотинки за брой. Голяма част от хората заявиха, че са склони да се откажат от традицията да боядисват яйца за Великден заради високите цени.

От Съюза на птицевъдите отхвърлиха възможността за картел на пазара на яйцата. След скока на цените се появиха твърдения, че причина за поскъпването е договорка между производителите.

Търговците трябва да следят цените, на които ние произвеждаме, за да могат всички, и най-обикновените хора, да купят по-евтино яйца за празниците, препоръчаха още от Съюза на птицевъдите.

Птицевъдите заявиха още, че на Великден “трябва да се яде само българско“.

Те допълниха, че няма да допуснат внос на яйца и пилешко месо от чужбина, които да подбият цената на родните производители.

От съюза уточниха, че това не е закана, а препоръка. Птицевъдите заявиха още, че пилешкото най-вероятно ще запази цените си по празниците.

Около 17 евроцента струва в момента едно яйце в Германия, което означава, че с около 30 - 40 на сто у нас то ще е по-евтино за Великден, допълниха птицевъдите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 12 години
ОТКАКТО ПОСКЪПНАХА ЯЙЦАТА, ЕДНА ЖЕНИЦА ОТ СЕЛО МИ ПРОДАВА ЯЙЦА. МНОГО СА ХУБАВИ .ПЪК И ПРЕДПОЧИТАМ ДА ДАМ ПАРИТЕ НЕЯ ,ДА СЕ ПОДПОМОГНЕ ФИНАНСОВО. ОТКОЛКОТО НА АЛЧНИТЕ ХИЕНИ ОТ БИЗНЕСА.ДА МИ Е ЖИВА И ЗДРАВА !АЛОО БИЗНЕСМЕНИТЕ, ДЕН ГОДИНА НЕ ХРАНИ ,ДЕН БИЗНЕС ЗАТРИВА.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Богатите в чужбина, бедните по селата! Търговците, производителите и чиновниците (дето им дават народни пари като доплащане и цената пак стига 50 ст.) да ги мътят до и след Великден! Всеки който вдига цените и те надвишават средноевропейските да си спомни, че унас доходите са 1000% по-малки (250 Евро а не 2500) и да искат хората няма как да купят!Да ги продават на милионерите!
47
0
 
3
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Преди 15-20 ст./бр., сега 30-50. За разходите по евродирективите компенсации пак народни пари. Доходите на кого са се удвоили?Да ги продават на тези с бонусите и консултантските милиони. Продава се на цена на която могат, но клиентите НЕ МОГАТ да си позволят да купят НА ТАЗИ ЦЕНА! Резултата е НЯМА СДЕЛКА. За пазника не е важно КАКВО ЩЕ ЯДЕМ.
46
0
 
3
 
! Отговори
Любо преди 12 години
За стандарта на БГ жители цената на яйцето трябва да е 2 ст. и стига сте сравнявали с Германия че Афганистанците взеха да стават по добре от нас Егати жалката държава *** новината Ми кажете намерихме механизъм да повишим стандарта с 1000 % на българския жител и ще има възможност да не мисли за храна а за здраве А механизма е *** не ти трябват измислини експерти Взимаш модел за управление на една силно развиваща се държава НЕ КИТАЙ И ИНДИЯ както правите в момента А Германия и действаш !!!!!!
45
0
 
1
 
! Отговори
:( преди 12 години
Бива ли вече няколко месеца да не се разбере и да не стане ясно у кого е вианта . Ту се обвиняват производители , ту прекупвачи , ту търговци . Нещо , което се проверява за 1 ден , ние няколко месеца не можем да го разберем . Толкова ли са некадърни или го правят умишлено. Май второто.
44
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
.стремим към пазарна икономика?- на практика съответните органи чакат команда и силово въздействие?! Ако производителите са нарушили закона, следва проверка и въздействие от съответните органи, ако вървим към центарлизирано управление-да възстановяваме държавна структура, поне да се знае. Иначе ще стане като бензина-намалиха/замразиха, а сега никой не търси дали себестойността е такава или..Да не се получи и с цените на яйцата след великден? Очевидно Премиера е прав-много не си вършат работата!
43
0
 
6
 
! Отговори
Цъки преди 12 години
И за да е пълно удоволствието за българския данъкоплатец, Боко им е приготвил 30 млн. кева субсидии специално за птицевъдите!Начи от данъците на хората им дават, та да ни продават яйцата по 50 ст., а по изключение за Великден - по 30!Който иска, да им пълни гушите! Аз този Великден яйца няма да купувам, дА МЕ ПРОСТИ гОСПОД!
42
0
 
14
 
! Отговори
Вили преди 12 години
Що ли ми се стува че на някои другари " бизнесмени " Великден ще им се сгади ?И няколо дни след Великденще се превърнат в горди собственици на складове с вмирисаниразвалени яйца
41
0
 
13
 
! Отговори
ПЕТЕЛ преди 12 години
А ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ АКО МОЖЕ И ДРУГИ СТОКИ С НАДУТИ ЦЕНИ ДА СПРЕМ ДА КУПУВАМЕ ПРОСТО ЩЕ СТАНЕМ НАЦИЯ И БЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ-АЙДЕ ДА ВИДИМ ДАЛИ МОЖЕ ДА ИМ СПРЕТНЕМ ЕДНА НАШЕНСКА ИКОНОМИКА ТА ДА ИМ СЕ ЗАВИЕ СВЯТ-НИЕ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯМЕ ЦЕНИТЕ-КАКТО И ТРЯБВА В ЕДНА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА-
40
1
 
6
 
! Отговори
учуден преди 12 години
Чудна работа, а в Люксембург са 10-12 цента... И преди, и по време и след Великден. И такива глупави теми не се обсъждат никога.......Хм.... Да няма грешка някъде? В управлението на БГ, в хората в БГ? Хм... чудна работа....
39
0
 
13
 
! Отговори
ГАБИ преди 12 години
Срок за годност е 28 дена...Нямам думи какви яйца ще ни пребутат за Велигден...
38
0
 
13
 
! Отговори
криви сметки преди 12 години
амиииии 25ст са много, тази година бойкота се получава, май-май по-евтинки ще бъдат със полския внос и погнусата на народа от алчни "бизнесмени". Последните масово трябва да отказват новите джипове, който си поръчаха за след великден.. великден-година храни, а?
37
0
 
10
 
! Отговори
osata преди 12 години
"...и най-обикновените хора, да купят по-евтино яйца за празниците..." - голяма грижа, голямо милосърдие!Смях- понеже залежаха яйцата, ще ги намалят за Великден, а след това отново ще следва вдигане на цената им.И си мислят производителите на яйца, че заблуждават народа и има наивници да им вярват!
36
0
 
16
 
! Отговори
София преди 12 години
Имайте в предвид че пищещите и четящите тук сме 90% от купувачите на яйца в България - говоря за големите градовепо селата си имат кокошки и яйца не купуват - Не се отчайвайте че ако Вие не купитедругия дато пише тука ще купи - това не е логика - шанса ни да ударим звучна песница на на яйцепроизводители този път- не е голям - а огромен - ние сме огромната част от купувачите сигурен съм с общи усилия ще ги сдухаме тоя път и ще покажем че сме Народ а не стадо - Бойкот на яйцата
35
0
 
7
 
! Отговори
Фабержето преди 12 години
25 стотинки ще струват яйцата на Великден. На Миро Фабержето - двете ще струват 50 стотинки!
34
0
 
7
 
! Отговори
набутан прекупвач преди 12 години
хубава работа, днес.бг..... Нали вие писахте,че по великден ще са 60ст.... защо се отмятате от думата си? и аз ви послушах и купих 20 картона с яйца по30ст като смятах да ги шътна на по 60ст.....сега заради вас се набутах яко. сега ще се окаже ,че и козунака няма да е 5 лева, 1,50.
33
0
 
13
 
! Отговори
ПЕТЕЛ преди 12 години
ЛЕКА ПОЛЕКА ПОЧВАТЕ ДА СТАВАТЕ ХОРА -ТОЧНО ТАКА -НЕ КУПУВАЙТЕ-ТЪРСЕТЕ ОТ СЕЛАТА ОТ БАБИТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ КАК ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЕСТО.АКО СЕ ПОМЪЧИМ САМО 6-7 МЕСЕЦА ДА КАРАМЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ С ПРОДУКТИ ДОМАШНО ПРОИЗВОДСТВО ЩЕ ВИДИТЕ КАКВИ ЩЕ СТАНАТ ЦЕНИТЕ-МНООГО РАЗУМНИ-НЕКА СРИНЕМЕ ФЕОДАЛИТЕ ПО ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ-
32
1
 
11
 
! Отговори
ЯицеЯД преди 12 години
Чакам да паднат до 6 ст. за бройка - размер Л... иначе невзимам , БОИКОТ , никакви перашки , ще папам луканка за по-евтино
31
1
 
11
 
! Отговори
Бойкот преди 12 години
Чета продажбите на яйца - намаляли с 20% - добра новина -още трябва до 100%Бугарският яйцепроизводител портръкваше ръчички и си вика - сега за 2 дена по Великден ще изкарам 200-300 бона печалба и ще го хакна на Българският народ - сигурно и джип нов си харесал вече - Ама се оказа друго - Българският народ силно обича и силно мрази и яйца тая година няма да купува - Чете Булгарският яйцепроизводител тука във форума и му настъхват космете в ушите - ако се наведе и погледне между краката - ще види 4 яйца а не 2 както обикновенно но той е толкова *** че още не може да асимилира че българският потребител тоя път му го е набутал а не обратното
30
0
 
11
 
! Отговори
петел преди 12 години
ето как може да си оправиме системата сами-ИДВА КОПРИВКАТА И ДРУГИ ЗЕЛЕНИНИКИ.ПОЧВАЙТЕ ДА СИ КУПУВАТЕ ЯЙЦА ЗЕЛЕНЧУЦИ МЕСО И КАКВОТО МОЖЕТЕ ОТ СЕЛАТА ОТ ПОРТА НА ПОРТА ТАКА ЩЕ СИ ПОМОГНЕМ САМИ И ЩЕ СИ ЗАВЪРТИМ ОТДЕЛНА ОТ ДЪРЖАВАТА ИКОНОМИКА.