Захариев финализира сделката за "Горубсо-Мадан" утре?

Заплатите в ОЦК ще дойдат, ама не се знае точно кога
Обновена: 29 мар 2012 19:17 | 29 мар 2012 17:50,
33
Захариев финализира сделката за "Горубсо-Мадан" утре?
Валентин Захариев. Снимка: Булфото

Договорът за продажбата на “Горубсо- Мадан" е готов и подписан от сегашния собственик на предприятието Валентин Захариев.

Очаква се сделката да бъде финализирана с последния подпис от страна на купувачите.

Единият от представителите на “Минстрой“ на Николай Вълканов вече е подписал, очаква се до утре и вторият да направи това и сделката да бъде финализирана.

Още по темата

Това обяви досегашният собственик на “Горубсо- Мадан" и собственик на ОЦК АД-Кърджали Валентин Захариев.

Пресконференцията му беше насрочена за вчера, но в последния момент Захариев я отложи. Днес той обясни, че това се е наложило заради сделката с “Горубсо“.

Проблемите около бизнесмена започнаха, след като миньорите от предприятието в Мадан започнаха протести за неизплатени заплати.

Малко след тях, на 1 март, протести започнаха и работниците в ОЦК АД-Кърджали. Те също се оплакаха, че не са получавали трудовите си възнаграждения.

Служителите и на двете предприятия недоволстваха и заради лошите условия на труд. В крайна сметка миньорите от “Горубсо“ получиха парите си, но тези от Кърджали все още чакат.

Захариев заяви, че не може да се ангажира кога ще бъдат изплатени заплатите на протестиращите работници от ОЦК АД-Кърдажли.

По думите му вече почти са завършили преговорите за отпускане на заем от Първа инвестиционна банка. ПИБ е поискала допълнителни гаранции за заема под формата на ипотеки. Захариев уточни, че в момента се изготвят необходимите документи.

“Надявам се в началото на другата седмица служителите на ОЦК АД-Кърджали да получат заплатите си“, каза Захариев, но веднага уточни, че това не е обещание, а само надежда.

Работниците от ОЦК имат да взимат по две заплати, а не по шест, както те твърдят, обяви изпълнителният директор на дружеството Славена Стоянова.

Общата дължима сума за заплати в предприятието е около 1 400 000 лева, а месечният фонд за трудовите възнаграждения е 500-600 хиляди лева, обясниха от ръководството.

“Хората от ОЦК работят при трудни условия, но те обичат фирмата си. Повечето от тях имат справедливи искания и тревоги за бъдещето на ОЦК. Като техен директор считам проблемите им и за своя лична трагедия“, обясни Славена Стоянова.

Най-важният въпрос в момента е да се осигурят заплатите на работниците, а след това да се поднови работата на оловно-цинковия комплекс, обясниха още от мениджмънта на предприятието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
18
 
! Отговори
deniz преди 12 години
То куче срама има ли? За съжаление държавата ни се управлява от ей такива алчни прасета, които знаят само да крадат- и то от нас, а ние се чудим как да оцеляваме....ей затова ще си теглим яко след като не предприемаме нищо...
24
0
 
19
 
! Отговори
filip преди 12 години
Този Захариев , мошеник , не се ли наяде от заплатите на бедните ти работници , как не те е срам ??
23
0
 
17
 
! Отговори
Лолипоп преди 12 години
Да се изплатят заплатите на хората - това е най-важното за сега! И после ако фалира да ги съкратят както трябва, не по взаимно съгласие, а поради несъстоятелност на фирмата!
22
0
 
20
 
! Отговори
яааааааааааааа преди 12 години
ето един интегриран добре крадящ ром-кой не го познава кой не е чувал за него и неговата дружина дамбовците-ето я вашата бизнес класа която ви управлява много успешно.докато тия като него управляват бизнеса средната заплата ще стане 35евро стягайте коланите а аз на самолета .нямам думи скоро гледах един филм по дискавъри за диктаторите в африка-ако си мислите че сме далече от тях -БОБ СТЕ ЯЛИ И СТЕ МНОГО ПРОСТИ
21
1
 
19
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Гласуваш за Боко Кратуня, получаваш Доган. Да му е честита на Доги новата мина. Така по сигурно ще контролира Рудозем и Мадан.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Финализира, не финализира, мястото му е в затвора! Отдавна си го е заслужил. Кой е той, че да си играе с толкова човешки съдби?
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако го задърпат за опашката този ваклият, такова цветно хоро от управляващи ще издърпат, а бат Ваньо ще е с кърпичката, баш хороводец. Докато не се разобличи цялата фараонска, нагласена бизнес класа в България, оправия няма да има!
18
0
 
20
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Много ми е интересно как Н.Вълканов ще оправи нещата в ОЦК при спряно заради недопустими емисии на SO2 в атмосферата оловно производство и разрешено производство само на Zn. Електрофилтри, сероочистка: за колко време, как, пари и срок за доставка на оборудване за очистка, монтаж, запуск и сетне гаранция за чист въздух на Кърджали! Освен Ахмед ага да се трансформира в инженер по цветни метали и да грабне за 1,5-2 години още 2-2,5 млн лв!
17
0
 
21
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Абе дайте да го видим тоя от къде пари, с какво се е занимавал и какви са му роднините!
16
0
 
19
 
! Отговори
Дай боже ама надали преди 12 години
Дай боже Вълканов да излезе заекът, който ще изтегли от блатото ОЦК-Кърджали! Ама надали! Защо ми се струва,че той е много близък с чалмата Доган и дори преди година му "уреди" хонорарът 1,5 млн лв! Сетне другата близка на агата - сивият кардинал на Върховния административен съд ВАС Вили Марковска бетонира хонорара. За ген.Д.Гяуров и бившата експрокурор на Русе Николова остана да пият по една студена вода.
15
0
 
19
 
! Отговори
До № 6 ( РЕАЛИСТ) преди 12 години
Ти пишеш: "*** И БИЗНЕСМЕНА ЩОМ НЯМА ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ НА РАБОТНИЦИТЕ , А Е ПРИТЕЖАВАЛ И КРЕМИКОВЦИ!!! ДА СЕ РАЗСЛЕДВА КОЙ МУ ГИ Е ПОДАРИЛ ТЕЗИ ПРЕДПРИЯТИЯ!!!"Отговор: Първия частен собственик на ОЦЗ-Кърджали е Цецилия Карагьозова, по известна като Цветелина Бориславова. Тя продаде ОЦЗ на Захариев, а той на Вълканов. Не мислиш ли, че тези имена са знакови за българския преход ? До 1989 г. те и ти вземахте еднакви заплати, днес те имат това , което имат, а ние двамата с теб по един гол ***.
14
0
 
23
 
! Отговори
jo преди 12 години
Тъмна кожа, *** венци и устни. Тоя *** къде дава парите ,които краде?
13
0
 
23
 
! Отговори
Компира преди 12 години
Прокуратурата започна проверка. и сега смолянската калинка трябва да влезне в клетката. afera.bg/index.php?option_content&task=view&id=21077&Itemid=9
12
0
 
21
 
! Отговори
Гад преди 12 години
И той казал:"Не се безпокойте, пари ще има в ПЕТЪК !!!"Ама не уточнил за кой точно петък става въпрос ...
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tоя е за затвора, където да му разпорят мазния черен ***. Жалко, че не сме нормална държава. Ако бяхме такива *** нямаше да виреят. Сега ще се нагуши отново и ще се присмива на всички, които е ограбил.
10
1
 
19
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Ако сте гледали брифинга днес ...по канал 3 .. щяхте да научите нещо.. вместо да плюете !!!
9
0
 
20
 
! Отговори
хър мър преди 12 години
какво ревете бе, докато сме спали ето... на ром за да дени 2 завода, вие лапайте мухите и чакайте някой да ви оправи :)
8
0
 
20
 
! Отговори
Ian Smith преди 12 години
Do 3 a kakav da e *** ... ama ot onva vreme .... mazen i veren na BKP.Tova e polojenieto Bratia Balgari !!!!!
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това са "топ мениджърите" в бг... на чисти ***, ченгета и доносници бяха поверени заводите построени с парите на днешните пенсионери, които изнемогват, а работниците бачкат без пари... евала Боце, евала Гоце, Станишко, Царче, Костов, и други знайни и незнайни комунистически номенклатурчици и ченгета...тук бъдеще няма !
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като го гледам тоя така набеден "бизнесмен" си личи , че е стар номенклатурчик , пробвал се да стане голям капиталист.Трябва да се разследва и Костов , че е затрил сума ти БГ предприятия , давайки ги във ръцете на подобни "майстори" и сигурно не само заради черните им очи.Крайно време е във БГ да се потърси отговорност от "политиците".Стига упражнения на гърба на народа.1073

Спонсорирани публикации