Протестите в ОЦК Кърджали продължават

300 работници затвориха пътя за Хасково сутринта
Обновена: 28 мар 2012 12:41 | 28 мар 2012 12:41, Красимир Ангелов
23
Протестите в ОЦК Кърджали продължават
И Бойко Борисов не успя да ускокои протестиращите. Снимка: БТА

Протестът на металурзите от ОЦК Кърджали продължава и днес въпреки срещата с министър-председателя Бойко Борисов във вторник.

В 9.30 часа около 300 работници в знак на протест пак затвориха пътя за Хасково.

Чакащите за заплати от месеци металурзи скандираха "И преди и сега всичко е лъжа", въпреки уверенията на премиера Борисов, че нещата ще се нормализират.

Преди ден Борисов обяви, че правителството и банките кредитори на "ОЦК" АД Кърджали преговарят за привличането на чуждестранен мениджър, който да поеме управлението на комбината.

"Мисля, че ги убедих (бел.р. банките) да не фалират предприятието, както и да намерим инструмент то да заработи и заплатите да бъдат платени“, заяви при срещата си с протестиращите Борисов. Той обаче не се ангажира със срок за плащане на дължимите заплати на металурзите.

Още по темата

От КНСБ настояват от средствата, които ще бъдат получени от фирмата на Валентин Захариев за сделката с "Горубсо – Мадан" АД, да бъдат заделени средства за изплащане на дължимите заплати в размер на над 1 100 000 лв. на металоработниците от ОЦК.

Същевременно собственикът на комбината Кърджали Валентин Захариев отмени насрочената за днес пресконференция, на която трябваше да бъде казана "истината за ОЦК Кърджали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Мога ли да запитам онзи *** кмета на града Хасан Хасан какво е правил досега и защо не е обърнал внимание, че ОЦК направо загива: старо оборудване, неосигурена очистка от прахови частици и газоочистка, източванена завода с цел неговия фалит?! Това не му ли е напарвило впечатление на чалмата или е знаел, ама си е траел, имайки евентуален хош-беш с Вальо ***? Сега заслужава работниците от комбината без разлика от вероизповедание, защото са хора, както са огледнели да се стоварят пред кметството и да му теглят един як бой, както те си знаят! Ага, премиерът може и предполагам,че ще осигури заплати на хората, ама това е еднократно, а ти си размърдай *** и бегом в ИЦМ (Институт по цветните метали) Пловдив. Поискай технологично и на оборудването обследване , та да разбереш ще го бъде ли и ли не ОЦК-то, защото то крепи града. Виж колко време може да се закрепи и как ще бъде нататък, защото след 2-3 месеца зработниицте жив ще те изядат. Не се свивай като мишка в ъгъла, това са твои избиратели и ти си им кмет, остави водното огледало то пари не дава!
16
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Нещо мазало по оста Борисов-Костов-Бориславова-Захариев,май???Някой да ни открехне.
15
2
 
4
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Чалга получава награди за силикон и ***! а хора които по цял ден копат???? УЖАС...ИСКАМ СОЦИАЛИЗМА...
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що бре, нали вчера Бог ви дойде на гости?! Що не работите!
13
1
 
6
 
! Отговори
аз и ........ преди 12 години
за какви синдикати говорите пълна измама са , в другите държави синдикатите организират например общонационален протест а нашите какво организират ........
12
3
 
5
 
! Отговори
Ааамет Дуууан преди 12 години
Некой нов язовир да има по Кърджалийско да "консултирам" за някой и друг милионец?!? Или некое подобрение на "Кърджали" или "Студен Кладенец" само за 500 000 ?!?! Че нещо съм закъсал и аз като работниците от ОЦК.... нямам парички за още един етаж на триетажната ми вила във Бояна... пък и искам да спестя за още един хотелец по черноморието.... Нямам парички и аз.... ще ходя да протестирам и аз със тези от ОЦК-то.... !!!!!!!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бате яви бойко ако искаше, можеше да плати от черната каса, пък после да се оправя с оня юнак - ама да не е луд, той само чужди пари може да прибира, разпределя и брои, да раздава от своите(разбирай партийните, ама неофициални) - никога
10
2
 
6
 
! Отговори
Въпрос? преди 12 години
Ама защо продължават с протестите, нали лично ББ им разреши всичките проблеми още вчера?Възможна причина - всъщност, ББ им ОБЕЩА, че ще им разреши всички проблеми, а хората протестират просто за да му напомнят да не си забравя обещанията!
9
1
 
8
 
! Отговори
платено съобщение преди 12 години
Централата на герП се извинява, но този месец бонуси няма да има. Искрето и Веждичката изядоха и изпиха парите..............
8
0
 
10
 
! Отговори
до7 преди 12 години
Какви синдикати бе приятел. Водят се само на ведомост, за да получават заплати и бонуси.
7
6
 
2
 
! Отговори
неплатено съобщение преди 12 години
ДПС и БСП приканват симпатизантите си в читалището да връчим бонуси за проявата ....
6
2
 
11
 
! Отговори
КуРти преди 12 години
Язък, че правиха такива невиждани *** на вожда, даже и го обожествяваха.......... сега на собствен *** ще разберът, че си е най-обикновенна тиква, леко куха при тва.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно защо синдикатите се появяват само когато вече е станал скандала и е късно.Невнасянето на осигуровки,заплати не е от вчера.Къде са всички служби дето трябва да упражняват контрол ?Всички тези нарушения се прикриват от служители в съответните служби.Трябва да има уволнения и там.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AMI TAKIVA KATO TOTIO MLADENOV SA ZAEDNO RAKA ZA RAKA SAS ZLATEV .......MOJE LI DA SE PENSIONIRASH SLED GOD A DA TE OSIGORQVAT NA MINIMALNA ZAPLATA ??????? A VSI4KO DRUGO DA TI SE DAVA NA RAKA A KAJETE MI MAFIQ GERBADJIISKA ETO TOVA E V BG STRANATA NA *** PODKREPQNI OT PRAVITELSTVOTO KATO ELEKTORAT CIGANINA NE PLASHTA DANACI TOK VODA I KAKVOTO I DA BILO I LEJI NA GARBA NA RABOTESHTITE HORA ...KAK SE POLU4AVA TAKA
3
2
 
15
 
! Отговори
ба боко преди 12 години
на боко трябваше да му счупят главата, както и на предишните, а не да блокират пътища!!
2
1
 
20
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
А бе защо блокирате пътища и тем подобни... резултат никакъв само пречите на обикновените хора. Отидете до тоя Златев ли е какъв е хванете го и му счупете главата за назидание на другите пишман "шефове" и толкоз...
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка!