Не съм г-н Фалит, заинати се Захариев

Твърди, че умишлено го саботират за ОЦК-то и "Горубсо"
1 апр 2012 19:28,
95
Не съм г-н Фалит, заинати се Захариев
Валентин Захариев. Снимка: Булфото

"Не съм лъжец и не ме е страх от затвора, защото нямам каво да крия. Декларирал съм всичките си имоти, платил съм всичките си данъци, информацията е публична и може да се провери".

Това заяви пред bTV Валентин Захариев, собственик на затъващите финансово предприятия ОЦК-Кърджали и "Горубсо" Мадан.

Той обясни, че зад лошото финансово състояние на двете дружества стоят икономически интерси.

"Има хора, които умишлено дестабилизират работата на ОЦК-то и на Горубсо. Конкретно мога да кажа, че става въпрос за Николай Вълканов, който предстои да вземе концесията за Горубсо.

По-рано беше взел друга мина, която обаче му е трудно да експлоатира, тъй като концесионната дейност е само върху добива, а съоръженията са на Горубсо. Така че той би имал изгода да вземе цялото предприятие", каза Захариев с уговорката, че това е негово предположение.

Още по темата

То се потвърждавало обаче от факта, че през ноември и декември миналата година, както и през този януари планът за добив в миньорското дружество в Мадан е бил много занижен - изпълнявал се е на малко над 50%.

Но след като през февруари мениджърът е бил сменен, нещата се променили и добивът се вдигнал почти двойно, поясни още собственикът на предприятието, чиито работници доскоро протестираха заради неизплатени заплати.

Според Захариев "скритите" икономическите интереси на трети лица по отношение на ОЦК-Кърджали били всъщност още "по-явни" – в двора на предприятието имало цинкосъдържащи суровини за около 250 млн. долара.

"Борбата е за тях, някой иска да се облагодетелства, това е съвсем нормално", допълни той.

Бизнесменът отрече категорично версията, че той лично е тласкал към фалит фирмите си.

"Това е 100% лъжа. Истината е, че дружествата са на загуба. Как да го източваме ОЦК-то, когато то е 90% наше? Как да искам да фалирам Горубсо, когато сме дали 120 милиона за него? Няма логика", каза Захариев.

Той подчерта, че никога не е подвеждал работниците си като им е обещавал заплати.

"Не съм обещавал пари, а че ще положа максимални усилия да намеря пари за заплати. Тези усилия продължават и сега. Непрекъснато преговаряме с банки. Освен това искам да кажа, че не дължим на работниците в ОЦК и Горубсо по 4 или 6 заплати, както твърдят. Закъснението ни е само с два месеца", каза Валентин Захариев.

По думите му скритите задължения от 12,5 милиона евро на ОЦК-Кърджали, които намериха инвеститорите, изобщо не били скрити.

"Става дума за пари за поръчителство. Има ги в публичния регистър. Всеки който купува нещо, трябва да го провери", коментира в заключение бизнесменът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно така. На този всичко да му се конфискува и да се даде на мутрата Боко Рапоня или на мутресата му. Изобщо всичко, което не може да се ограби, да се конфискува в полза на слънцето мутра пожарникар заболекар на годината, който ще раздаде на всички заплати от социалниоя фонд.
73
1
 
0
 
! Отговори
позор преди 12 години
тоя вместо да му конфискуват всичко и да го обесят,те интервюта му вземат и му търсят мнениета....е тва правителство ли е...е тва държава ли е...НЕ!!!!
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да говори Захариев, факт е, че от месеци не е изплащал заплати и осигуровки на работниците, и условията на труд, които им е предоставил са по-лоши от тези на робите. Има ясни правила и условия за безопасен труд, и Захариев категорично не ги спазва от години. Задава се въпроса: Защо тези, които следят за условията на труд не са спрели работата в тези мини? Прокуратурата трябва да им потърси отговорност, само корумпирани чиновници може да не санкционират Захариев при тези условия на труд
71
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 12 години
Позиция като тази на г-н Захариев ще се среща все по често. Работещите в България са неорганизирани и не са наясно с цялостната обстановка, докато защитниците на Българския бизнес особено в лицето на БСК, нямат и намерение да достигнат нивото на модернизация ня западнитеси колеги, което пък означава само едно, повече работа за работника при по малка обща производителност. Не бяха направени почти никакви инвестиций през богатите 2004-2008 година. Няма да бъдат направени и сега.
70
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 12 години
Интересна е позицията на Българската стопанска камара. До сега те вземат отношение по всички въпроси засягащи работещите в България, независимо дали организацийте в чиято дейност се бъркат, са техни членове. Сега обаче БСК си мълчи и нищо не прави, като потози начин явно подкрепя действията на хора като господин Захариев. Извод: Българският бизнес не иска да се модернизира, не може да произвежда и да продава в конкуренция с които и да е, и не иска да работи законно, а БСК е неговия говорител.
69
0
 
6
 
! Отговори
@. преди 12 години
Българските, така наречени бизнесмени със манталитет на робовладелци, са на едно ниво със *** ***.И двата вида, паразитиращи на гърба на гостоприемника/ народа /,са за разтрел или доживотен затвор.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vijte mu samo fizionomiata,i precenete 6to za 4ovek e...na men mi prili4a na kradliv telefonnen izmamnik..
67
0
 
6
 
! Отговори
ferd12 преди 12 години
като не си крадец и мошенник плати на хората си.
66
0
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
захариев е виден червен крадец, приятел и на съргей и на боко, не е *** а поставен милионер...нещастници са работниците работили му като роби и задлъжняли на банките до шия..защо са работили без заплатида им се чуди човеккакво са очаквали..ето и днес всички сме недоволни всички знаем истината и какво...променихме ли нещо, стана ли животът ни по хубав и по уреден от вчера..във всяко село местния велможа с помощта на местния полицай коли и беси...дерибейства безнаказано!
65
0
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
кредитните милионери нямат партии те са винаги с управляващите, защото реално всички партии са от котилото Бкп/ДС!
64
2
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
захариев...спонсора на Гербнадин ...купи кремиковци с благословията на дон боко!ще продаваме БДж топриватизацията продължана но с нови лица близки до Герб и дон боко!цветелинка продаде Си банк за да си направи друга!прането на пари продължава къде с нови къде със стари играчи купени от дон боко...мафията знае защо!
63
1
 
3
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
TOZI *** ,AKO IZLEZE PRED MEN,DIREKTNO GO OBEZGLAVQVAM.
62
2
 
8
 
! Отговори
До 76 преди 12 години
Станал е собственик и ти ако "КУПИШ" Кремиковци за 1 долар а го "ПРОДАДЕШ" за 100 милиона и ти ще си собственикПо партийна линия всичко е възможно
61
0
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
За обществото си. Според закона ще каже съдът. Баста!-------------------------------------------И все пак тя се върти Г. Галилей
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** като имаш активи за 250 милиона защо не изплащаш задълженията си към работниците сега ми се прави на Света вода ненапита "Според Захариев "скритите" икономическите интереси на трети лица по отношение на ОЦК-Кърджали били всъщност още "по-явни" в двора на предприятието имало цинкосъдържащи суровини за около 250 млн. долара."
59
3
 
13
 
! Отговори
Бандьогиии преди 12 години
*** сте всички! Как станахте "СОБСТВЕНИЦИ" а????? Разстрел за всички мафиоти, па били те БКП,БСП,СДС,ГЕРБ,ДСБ и сателитите им
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам дали ви направи впечатление в интервюто му , че спомена за скритите задължения на Кремикови натрупани в периода 1991-1998 натрупани по неизплатени митнически сборове начислени с митнически декларации, това говори за пълната безстопанственост на държавата през този период, но така е било винаги с държавните предприятия. Не се очудвайте че на края фалира , но поне беше удължен живота на комбината с 10 години , 10 години хората получваха заплати от там.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Игра се играе , не знам само каква е ролята на ББ в тази игра не вярвам да е само на бащиата спасител.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той ако не умееше да лъже, нямаше да кара всички да му играят по свирката. Случайни ли са тези фалити край него? Нищо не го оправдава обаче, че е държал работниците толкова време без заплати. Да беше им плащал от собствените си пари, които има немалко. Сега да не се получи едно протакане, едно размиване на истината и накрая оневиняване на Захариев? Май натам вървят нещата. А човекът си е за затвора!
55
2
 
11
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Комунистическа ***.

Спонсорирани публикации