Не съм г-н Фалит, заинати се Захариев

Твърди, че умишлено го саботират за ОЦК-то и "Горубсо"
1 апр 2012 19:28,
95
Не съм г-н Фалит, заинати се Захариев
Валентин Захариев. Снимка: Булфото

"Не съм лъжец и не ме е страх от затвора, защото нямам каво да крия. Декларирал съм всичките си имоти, платил съм всичките си данъци, информацията е публична и може да се провери".

Това заяви пред bTV Валентин Захариев, собственик на затъващите финансово предприятия ОЦК-Кърджали и "Горубсо" Мадан.

Той обясни, че зад лошото финансово състояние на двете дружества стоят икономически интерси.

"Има хора, които умишлено дестабилизират работата на ОЦК-то и на Горубсо. Конкретно мога да кажа, че става въпрос за Николай Вълканов, който предстои да вземе концесията за Горубсо.

По-рано беше взел друга мина, която обаче му е трудно да експлоатира, тъй като концесионната дейност е само върху добива, а съоръженията са на Горубсо. Така че той би имал изгода да вземе цялото предприятие", каза Захариев с уговорката, че това е негово предположение.

Още по темата

То се потвърждавало обаче от факта, че през ноември и декември миналата година, както и през този януари планът за добив в миньорското дружество в Мадан е бил много занижен - изпълнявал се е на малко над 50%.

Но след като през февруари мениджърът е бил сменен, нещата се променили и добивът се вдигнал почти двойно, поясни още собственикът на предприятието, чиито работници доскоро протестираха заради неизплатени заплати.

Според Захариев "скритите" икономическите интереси на трети лица по отношение на ОЦК-Кърджали били всъщност още "по-явни" – в двора на предприятието имало цинкосъдържащи суровини за около 250 млн. долара.

"Борбата е за тях, някой иска да се облагодетелства, това е съвсем нормално", допълни той.

Бизнесменът отрече категорично версията, че той лично е тласкал към фалит фирмите си.

"Това е 100% лъжа. Истината е, че дружествата са на загуба. Как да го източваме ОЦК-то, когато то е 90% наше? Как да искам да фалирам Горубсо, когато сме дали 120 милиона за него? Няма логика", каза Захариев.

Той подчерта, че никога не е подвеждал работниците си като им е обещавал заплати.

"Не съм обещавал пари, а че ще положа максимални усилия да намеря пари за заплати. Тези усилия продължават и сега. Непрекъснато преговаряме с банки. Освен това искам да кажа, че не дължим на работниците в ОЦК и Горубсо по 4 или 6 заплати, както твърдят. Закъснението ни е само с два месеца", каза Валентин Захариев.

По думите му скритите задължения от 12,5 милиона евро на ОЦК-Кърджали, които намериха инвеститорите, изобщо не били скрити.

"Става дума за пари за поръчителство. Има ги в публичния регистър. Всеки който купува нещо, трябва да го провери", коментира в заключение бизнесменът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
17
 
! Отговори
Гад преди 12 години
Гадина на гадините.ДАЛИ СИ ЛЯГАТ ГЛАДНИ ДЕЦАТА МУ?
53
1
 
12
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
Когато 1994 г. един бивш председател на окръжния комитет на БКП на един град ми каза , че от 1944 г. властта не е сменяна и още 45 г няма да се смени аз не му повярвах бях на 23 г. . От това , което наблюдавам днес се убеждавам колко е бил прав не е бил прав само за още 45 години според мен са още 100 .Българея за съжаление е обречена на бившите комунисти , които са в основата на всяка партия сега .
52
7
 
10
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Добре го вижте тоя!Е на, такива са ни всички бизнесмени-червени от как са се родили.И същите тези бизнесмени ревът като магарета срещу Бойко,но на избори стават дарители на Герб..ей така като застраховка един вид.Добре го вижте тоЗ на снимката!!БОЙКО МАЧКАЙ .........МАЧКАЙ ГИ ТЕЯ КРАДЦИ
51
1
 
9
 
! Отговори
Shutzstaffel преди 12 години
Във България винаги е имало добър матерал за уранови мини. Само по мутрата на тоя съдя, че става за бригадир.
50
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тоя мазен, гаден, *** е за бесилото. Отвратителна физиономия. Нагъл ***!!!Крадец!!! Повдига ми се от неговата физиономия.
49
1
 
9
 
! Отговори
Г-н Отвратителен преди 12 години
Валентинчоооо,ти не си господин Фалит,ти си господин Отвратителен!!!Само като ти гледам мазната,охранена,самодоволна и същевременно отвратителна физиономийка и ми се повдига!Такива като тебе,преди 25-30 години в Чили генерал А.Пиночет им обаждаше каква е далаверата...
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно не е г-н Фалит, а г-н Царвул. Г-н Фалит подсигурява работниците си!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
balgarite v momenta jiveiat v edno robovladelsko obshtestvo narecheno partii ,zaspalkovci zatova shte vi doiat dokato pyskate i davat pari za xliab za da ne pyknete ot glad s vasheto malodyshie .
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
izmenik i predatel chervena svinia.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Започвам да си мисля,че този човек ни лук е ял ни мирисал....:))))Но така е де щом си от онези на ,които БКП раздаде куфарчета и задачи през 1989....П.П.Иначе блаженни са работниците,ако му вярват....
44
1
 
7
 
! Отговори
олигархът преди 12 години
Този как изобщо има наглостта да лъже по този начин в ефир? Това говори лошо и за медията също така."...не дължим на работниците в ОЦК и Горубсо по 4 или 6 заплати, както твърдят. Закъснението ни е само с два месеца" Да, от последните 6 заплати, които иначе бяха 1000-1200 лв., 4 от тях са 270лв"Не съм обещавал пари, а че ще положа максимални усилия да намеря пари за заплати. Тези усилия продължават и сега.": Щом са само две заплати, как така олигархът със 133 млн. лв не може да намери пари
43
2
 
10
 
! Отговори
бегай бе преди 12 години
Кое правителство въведе 10% плосък данък?! За да може ей такива като този да станат още по-богати, а бедните още по-бедни? Не искам да ми отговаряте, това е риторичен въпрос.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя ***, за втори път го канят в бТВ, ей това са червените олигарси, подържат сем дават му думата да се защити, ама този е *** и това не може да направи!
41
3
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
:) жалко ! *** много ги е..б..е за твоя жалък живот. чак "смешно и е билО" *** беден си ти!
40
0
 
3
 
! Отговори
ttt преди 12 години
Идват избори. През пролетта взеха лиценза на Лукойл, а сега взимат лиценза на ОЦК и Горубсо, защото пак идват избори и искат пари партиите.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много са ми смешни *** като си мислят че другаря Костов е от другите. Та той си е *** бе хора.
38
0
 
1
 
! Отговори
Раник56 преди 12 години
Има само две възможности ... или краде яко ...или е некадърен .
37
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
TAKIVA POMIARI SA ZA RAZTREL,,,,,,,,,,VSI4KI SA ROJBI NA BSP /BKP/NO NIE SME BOKLYCI DETO NE GI IZMETOXME DO SEGA
36
0
 
21
 
! Отговори
se преди 12 години
Съд за всеки работодател който не е платил на работника си.Иначе се връщаме 2500 години назад в робовладелското общество.Новобогаташчетата било то ***,седесари,мутри,гербери,царисти,депесари,десета са за публичен съд.Лагерите след 44 -та ще им се видят като пионерски.
35
0
 
5
 
! Отговори
Мангустофоб преди 12 години
Послъгва Васко ***...съплеменника на Гаргамел Драгалевски,демолишъна на България....