Общинари чертаят карта на бездомните кучета

Ако не се намери осиновител, ще се евтаназират
Обновена: 3 апр 2012 16:00 | 3 апр 2012 16:00,
127
Общинари чертаят карта на бездомните кучета
Около 9 хиляди са бездомните кучета. Снимка: архив, Булфото

До 20 април софиянци ще могат онлайн да подават сигнали за популацията на бездомните кучета в столицата на специална страница във Facebook "Карта на бездомните кучета в София".Инициативата е на общинските съветници от НДСВ Любка Качакова и Любомир Дацов.

По техни данни над 9 хиляди са бездомни кучета в София. Предложението е на сайта на "Екоравновесие" да се създаде регистрационна система за кучетата. Идеята е всяко куче да бъде прибирано, заснемано и прегледано и на сайта да му бъде направено досие.

В рамките на месец желаещите ще могат да осиновят кучето, а след изтичането на този срок кучето, ако
никой не го осинови, ще бъде евтаназирано.

Още по темата
„По този модел ще бъде решен проблемът с големия брой кучета, като в същото време ще се даде шанс на тези животни да намерят дом“, обясни Дацов.

Приютите трябва да бъдат временни, за да осигурят този месец гратисен период за кучетата. По този начин
корупционната схема, създадена около "Екоравновесие", ще бъде разбита и ще бъде даден шанс на животните да си намерят стопани,коментира той.

НДСВ иска и публичен регистър на осиновителите. От партията посочиха, че проблемът е и в това, че много хора пускат кучетата на улицата или ги хранят, като по този начин им създават чувство за собствена територия, която да бранят.

Въпросът трябва да се реши комплексно, коментира Любка Качакова, която тази седмица ще положи клетва като общински съветник в София на мястото на Владимир Каролев, който подаде оставка. Според нея трябва да има и външен контрол на това, което се случва в "Екоравновесие". 

Не кучетата убиват хора, а хорското безхаберие убива хора“, заключи Качакова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
13
 
! Отговори
коко-кандидат за мин преди 12 години
Кучешкото месо е деликатес в някои страни.Може да им изнасяме.Възможно е и в България да направим верига заведения"Бау-Бау".Преди години бяха разбрали,че в ресторант "Орехчето" край Варна са сервирали ястия от кучешко,вместо от заешко.Нито един клиент не е останал недоволен или е имал здравословни проблеми.От кожата на кучетата се правят обувки и дрехи,които ни пропускат вода.Не е лошо да се направят ферми за отглеждането им както прасетата например.Кучетата могат да станат клон от нашето живот
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
92, и теб да те питам, месце хапваш ли
79
5
 
5
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
84 - и аз съм за евтаназия и кастрация на агресивни хора!
78
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** мръсни. Ще убиват горките кученца
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BRAVO vav USA se postapva po sashtiat nachin. Ako ima bezdomno givotno se pribira, i ako niama koi da go vzeme do 10 dni , se prispiva. Vsiako kuche triabva da ima stopanin, koito da se grigi za nego. Ne sam chul, nikoi da e posmial da gi kritikuva. I tova se pravi vav strana kadeto hranata e vav izobilie. Vaprosat tuk e vav otgovornosts , i grigata kam givotnite.
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е насилие да отровиш агресивен ***, за да защитиш например детето си за в бъдеще. Точно, щото човека е разумен и знае как се накисва кремвирш в антифриз ще го бъде човека, а не мастията.
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пуснете *** на антифризова диета, общината като не помага, да си помогнем сами
74
2
 
13
 
! Отговори
коко преди 12 години
След 20 години *** решения по "кучешкия "проблем да се предложи нещо разумно.Дано да се приложи за цялата страна.Браво на Любка Качакова и Любомир Дацов!!!Срамно е да влизаме в черната статистика като единствената страна,в която *** разкъсват професори и са защитени от *** закони.Да не говорим за това,че сме и с рекорден брой на заразени от кучешка тения.
73
0
 
6
 
! Отговори
дог фейсбук преди 12 години
Ясно, ще правят фейсбук за кучета, дано само тая Качакова да не си чеше езика, а наистина да свърши нещо.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
84, а месце хапваш ли
71
8
 
7
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Напълно си прав! Аз тук виждам хора,които са по плашещи от кучета. Да не говорим,че нали човека е разумен..т.е веднъж извършил насилие,със цялото си съзнание ще извърши отново.Така,че като говорим за кастрация и евтаназия не би било зле да се извършва и върху агресивни хора.
70
2
 
7
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Ооооо, йессссс!!!Дано да стане! И дано "осиновяване" да не значи "вземане от приюта и пускане обратно на улицата"!!!
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 76, а какво ще кажеш за умъртвяването на прасенцата, пиленцата, а?дори най-малкото, другите животни, които *** избиват
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕДЛАГАМ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПО КОНТРОЛА НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО ПРАВИЛНОСТТА НА ТАКОВА РЕШЕНИЕ,ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ЕДНИ ЗАКОНИ И НОРМАТИВНИ УРЕДБИ ДА ПРОТИВОРЕЧАТ НА ДРУГИ.
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целта трябва да е всяко куче да си има стопанин.След това се прилага контрол на стопаните им:- имат ли условия да ги гледат- кастрират ли ги- обезпаразитяват ли гиВ случай на инциденти им се търси отговорност.
66
4
 
16
 
! Отговори
До 76 преди 12 години
А кой ще ги храни и отглежда тези кучета и с каква цел? Да държим 10 000 кучета в приюти е безумие. Тези кучета трябва да бъда умъртвени, защото са в тежест на обществото.
65
0
 
10
 
! Отговори
Баба Фуна до 22 преди 12 години
Баба Фуна до 22 и всички имащи кучета!Не дай си боже ваше куче да причини смърт на мое дете,не ананимно,а съвсем открито му тегля куршума на собственика,а след това и на кучето,пък след това ако ще и сто пъти да ме съдят!
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Да се инвестират в програми за защита на кучета и котки , да кажем 10 милиарда евро и животинките ще се почувстват добре !- А хората? - Кучета ги яли.
63
9
 
6
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Премахване от улиците - ок, но убиване на кучета, които не са сторили нищо лошо...???И освен това тук проблемът се коментира сякаш е застрашено оцеляването на човешката раса. Аз съм ЗА безболезненото умъртвяване на животни, които са животозастрашаващи за хората, както и за хора, които са животозастрашаващи за останалите, но ако всички тия 10000 кучета бяха такива, софия щеше да бъде много по-малобройна.
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИЧКИ КУЧКАРИ СА ***, КОМПЛЕКСИРАНИ *** НА ОБЩЕСТВОТО....ДАНО ГИ ОГЛОЗГАТ КУЧЕТАТА КАТО ЧОВЕЧЕЦА ОТ МАЛИНОВА ДОЛИНА!