35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти

Правят масови проверки за уж домашни животни, които скитат навън
Обновена: 21 апр 2012 08:48 | 20 апр 2012 22:10,
151
35% от бездомните кучета дошли от строителни обекти
Снимка: архив, Булфото

Около 35% от кучетата по столичните улици са дошли от строителни обекти и от паркинги, каза пред журналисти директорът на ОП "Екоравновесие" Манол Нейков.

Това е и причината от днес да започнат проверки по паркингите, строителните площадки и дворове, използвани за стопански цели, за наличието на кучета, които би трябвало да са домашни, но не са регистрирани в районните администрации, нямат документи и за тях не се плащат такси. 

Нейков и инспектори от "Екоравновесие" бяха в Панчарево по сигнал на Англо-американския колеж там. От училището веднъж са сигнализирали за бездомни животни около него и те са били прибрани.

В края на март от приюта в кв. "Сеславци" петте животни са осиновени от мъж, който е декларирал, че ще ги гледа при домашни условия.

След втория сигнал от колежа при проверката бе установено, че кучетата са отново навън на улицата. Заради това на собственика ще бъде съставен акт – глоба от 50 лева за всяко куче и допълнителна глоба за това, че не ги е регистрирал в района, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
водил ли си животно за евтаназия, имаш ли представа че струва около 100 лв.Не знам защо прасетата ги убиват с ток, а за кучетата трябват инжекции за толкова много пари ???
32
3
 
10
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
48 - Аз съм за кастрацията на неуки, примитивни пръчове, като теб, които не умеят да мислят. Не искам да се размножаваш, да ми дишаш въздуха и изчадията ти да дружат с децата ми. КАзах!
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
затова трябва кастрация на домашните кучета, ако някой е решил да си изхвърли кучетата никой няма да го спре, в България манталитета на хората не е такъв че да се сигнализира за дадено нарушение
30
1
 
10
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
37 - така е, днес аз се натъкнах / във ФБ/ на поредния случай на изхвърлен йоркширски териер в Люлин! Яки глоби трябват за тези "стопани".
29
1
 
12
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
не 50 лева - 5000 за безотговорни стопани!!
28
4
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Евтаназия! Това е решението на проблема!
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
S8pasenieto, e kato v dobroto staro vreme, Nazna4avat se 2000 viatnamci v stroitelstvoto i sled edin mesec nqma da ima nito edin.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Домашно животно е такова, отглеждано в къщи- Според тълковния речник къщата е място където живеят хора, а улицата е за преминаване. Там важи правото на свободно придвижване. Не е необходимо да се въоръжаваме когато излизаме на улицата. Рано или късно агресията на хората ще се насочи срещу главния виновник - крадливата община. Защо интересно не е осъдена вече за смъртта на професора. Тая Фъндъкова явно е голяма връзкарка. Тя е над закона, не е като Масларова.
25
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
голямата популация на кучетата настъпи след прословутата "демокрация" ...тогава когато хората останаха на улицата и се чудеха кой път да хванат..та да оцелеят..и вглъбени в своите проблеми не забелязаха как държавата абдекира от своите задълцения и остави всичко на самотек и изживяване..кое как то дойде..и когато се огледахме..вече беше твърде късно..заобикалят ни на всякъде...и започнаха да ни изяждат по улиците..време е да се реши този проблем
24
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 12 години
33 хайде преди да пишеш глупости вземи влезни в някой форум или пък в сайта на Animal Resque и виж дали няма изхвърлено породисто куче.Има и то много.Аз лично съм попадала на страховити снимки за намерени в окаяно състояние изоставени животинки в т.ч. - питбул,кокершпаньол /в момента от приют Богров търсят стопани за един такъв/,дого аржентино,българско овчарско куче /доскоро едно такова търкаше наровете в Сеславци и искаха да го евтаназират,но за щастие беше осиновено/,хъски,далматинец и т.н.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само в София има толкова много глутници кучета както в центъра, така и в покрайнините. Кучето произхожда от вълка и то си е диво животно.Ако е родено и израсло на улицата , то си е диво животно и като такова следва да се отглежда в зоологическа градина. Какви са тия приюти. Да не би да е изчезващ вид. Извратеняци нещастни. За какво харчат парите на данъкоплатците. По улиците - дупки, кал и смрат, а общината се гъбарка с някакви ***.
22
6
 
8
 
! Отговори
До №8 преди 12 години
Преди да продължиш да ни обясняваш,че думата хуманност се отнасяла само за човека,а не за животните да ти кажа няколко синонима на "хуманност" според синонимния речник - човечен,добър,милостив,милосърден,състрадателен,отзивчив,благороден.Все качества,които липсват в повечето от пишещите тук.Ако нямате чувства в душите си имайте поне малко срам и спрете да призовавате за смърт и издевателства над живи същества.Никой не иска кучетата да са по улиците, но те са там заради такива като вас.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Париж тротоарите са *** повече от тука. Кучетата се*ат, а черните плюят дъвки, плочките са в ужасно състояние.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека Екоравновесие да обяви какви болести развъждат в кучкарниците, защото много от гледачите на животни са болни и тези епидемии са редовно явление. После тия болни животни се пускат по улиците и тъй като фекалиите им са навсякъде заразяват и домашните кучета и хората. Болестите са редки и не са познати на широката публика. Не е само кучешката тения , която е по-нелечима от рака.Лошо е, че в момента няма здравна министърка, а само някаква изпълняваща, която не е медицинско лице.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви са тия глоби по 50 лева спрямо милионите евро , които тия мошеници вземат от ЕС? Първо наказание - глоба, второто - да му отнемат кучето и да няма право да отглежда "любимци" - разбирай роби. Тия кучкари са най - злобната пасмина мизантропи /мразещи хората/ които се срещат в момента по нашите земи.
18
1
 
14
 
! Отговори
баба ви преди 12 години
Проблемът с кучетата идва от дребни човешки качества, като суета, лакомия, мързел и други. Съседът разхожда пес, ще види той. Ще си купя по-голям и по-породист от неговия. И го правя, ама после ме мързи да го извеждам сутрин и вечер , да му чистя и готвя и го изритвам вън. Преди това естествено съм изритала и бебенцата му и те вече са дали по две поколения. Ако всеки един, който реши да вземе куче в дома подходи отговорно към хората и животните, няма да се налага да ревем: "Смърт на кучетата!".
17
2
 
12
 
! Отговори
парите вече миришат преди 12 години
Срамота е при данни от социологическо проучване, което сочи, че 60% от софиянци искат крути мерки срещу произвола на бездомните кучета, правоимащите да се съобразяват с интересите на корумпираните надправителствени организации на кучкарките. Ясно личи лобизма на управниците. Парите от ЕС започнаха много да миришат.
16
1
 
8
 
! Отговори
съдебна практика преди 12 години
Досега не е имало случай да осъдят някого, ако се е защитил с оръжие от нападение на кучета. Това е така, защото кучето има лапи и зъби и е обучен уличен боец, а човекът от улицата има само оръжие в своя защита. Единият лае и хапе, другият се отбранява с нож. Но много често на помощ на помияра идва глутницата, а срещу човека се чуват гласове на страхливите кучкари , които се подмазват на помияра с думите: Така му се пада, кучето е разбрало, че има "лоши мисли".
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичката Мара втасала , безработица нямя , пари в хазната бол , чужди инвестиции колкото щеш , въобще живота е песен , що да не се позанимаваме ей тъй с уличните *** !? ----------A щастливите кокошки що ги забравяш? :) Те не са по-долу от кучовете и кучките.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичката Мара втасала , безработица нямя , пари в хазната бол , чужди инвестиции колкото щеш , въобще живота е песен , що да не се позанимаваме ей тъй с уличните *** !?