Полицейски шеф респектира задържан с канадска борба

"Да те почвам ли, казвай!", пита комисар Николов
20 апр 2012 18:20,
262

Скандален видеоклип с шефа на областната дирекция на полицията в София комисар Николай Николов беше пуснат в интернет. Във видеото Николов играе канадска борба със задържан и го обсипва с цветисти обиди и псувни.

Самият Николов не се смути от поведението си в клипа и потвърди, че на кадрите е самият той. Полицейският шеф каза, че не си спомня точно конкретния случай, но предположи, че записът е от преди 6-7 години. Тогава той е бил началник на групата за разследване на тежки престъпления в столичното Първо районно управление.

„Като се виждам на клипа съм доста по-младичък и доста по-слабичък“, уточни той.

„Най-вероятно това момче е извършител на тежко престъпление – грабеж, кражба с употребено насилие“, посочи Николов пред bTV.

"Каква канадска борба ти тренираш в Студентския град? Да те почвам ли, казвай?", кани се Николов в клипа.  Във видеото той нарича задържания „капут“ и „лайнар“ и го ругае.

„Вие такива думи не сте ли употребявали, аз съм чувал и журналисти, и доктори да употребяват такива думи“, каза в своя защита Николов. От думите му стана ясно, че не се притеснява от поведението си на записа.

„Какво да ме притесни, след като играем една честна игра, играем канадска борба. При една спортна игра може човек да сгреши и да каже някоя реплика“, посочи той.

Николов допусна, че целта му е била „да се стигне до разкриване на престъплението“.

„Не е част от методологията, не е елемент от работата, Вие можете ли да кажете на българските полицаи как да работят и как да разкриват престъпления“, продължи той.

Мненията за неговото поведение са на двата полюса. Някои от хората го защитават с аргумента, че престъпниците трябва да се „респектират“, други пък открито го определят за полицейско насилие.

От Българския хелзинкски комитет са на мнение, че полицейският началник е тормозил и се е заканвал с физическо насилие на задържания.

„Такъв човек няма място в българската полиция и следва без забавяне да бъде отстранен от служба“, категорични са от организацията. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
3
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Иначе, аз мога да разбера защо е това почти еротично наслаждение, на което се отдават голяма част от форумците и обществото при гледането на този запис. Естествено е в травмирано и депресирано общество като нашето, със силно изразена тенденция към несправедливото и доста наплашено от редица фактори (бедност, безработица, престъпност, корупция, лоши шефове и какво ли още не), повечето хора да еректират от удоволствие при вида на наказаното въображаемо зло. Малко като в приказките - в живота доброто не побеждава, но пък удоволствието от това да прочетеш една приказка, в която злото е победено от добрия цар, ти доставя компенсаторно наслаждение. Да, но като всяка приказка и този запис създава илюзията, че полицаят /царят/ е доброто:)
210
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 234 Заради ***,като комисар Николов в България всички мразят полицаите,а в другите страни полицията е уважавана институция.
209
0
 
3
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
232, много добре се върна към Инквизицията. Сега би трябвало да можеш и сам да си напарвиш логическата връзка, че методите на това учреждение са били чудовищни точно, защото не е имало намордник, който да го възпира и че тези методи лека-полека са се превърнали в анахронизъм именно, заради законовото ограничаване на действията на полицията. Да, но ти искаш намордника да падне...233, колко точно човека трябва да бъдат пребити, за да ми бъдат възстановени вещите? Ти готов ли си да бъдеш един от пребитите, докато накрая полицията все пак достигне до крадеца. И наясно ли си освен това, че за ръста на кражбите влияят множество фактори и че не силата на полицейската репресия ще ги намали, а преодоляването на цял комплекс от социални, икономически и психологически дефекти. Колкото и да бие полицията, в несправедливо общество с неравни възможности, винаги ще има кражби в огромни размери!
208
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицая е комплексар. Обграден от гавази се прави на мъж. Но ако е сам и не е полицейско управление тихо се нааква от страх.
207
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицаят е готин пич.Доказва на един престъпник,че е гола вода и ,че тренира канадска борба в студентски град са истински измишльотини.Доказва на този нагъл лъжец,че не може да го измами.Може да не е професионално,но е мъжко поведение.И с нищо не унижава достойнството на задържания.Браво на полицая.Много е готин.
206
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе sevtus, ако вземат те ограбят на улицата или ти отарашят жилището, единствения начин да стигнат до ВЕЩИТЕ, които са ти взели е с много, ама много бой, това не е процес на рзследване ( или събиране на докзателства), а на разкриване на престъпление ....това не можеш ли да го проумееш ????
205
0
 
3
 
! Отговори
до sevtus преди 12 години
Стани от компа поне да спиш бе пич:)...та добро утро:)ти къде отиде ...професионално биене:))..скоро и инквизицията от средновековието ще вкараш във филма:)
204
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер!!!!Каквато държавата ,такава и полицията ,такива и управниците.Напълно нормално за нашата чалгаджийска действителност.И не си мислете ,че навънка в белите държави методите имса по различни.Даже прекалено културно се държи полицая със смрадливиямангал.
203
0
 
6
 
! Отговори
Ифчу преди 12 години
АМА РАЗБИРА СЕ-ЧЕ НЯМА НИКАКВО НАСИЛИЕ; ПРОСТО КЛИПЧЕТО СВЪРШВА ТУК....НО И КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА- ВЛАХЪТ ФЛОРОВ КАЗА ЧЕ СЪЩО НЕ Е ВИДЯЛ НАСИЛИЕ ПРИ АРЕСТ С ЯСНО ЗАСЕНТИ НАСТЪПЕНИ КИТКИ НА РЪЦЕТЕ НА ПРОСНАТ ЗАПОДОЗРЯН....ВИЖ-АКО СЕ БЯХА СНИМАЛИ НА НЯКОЙ ДИВАН- СИ Е ЗА НАКАЗАНИЕ. НЕ БИВА ДА СЕ СНИМА.И САМИЯТ НИКОЛОВ КАЗА-ЧЕ НАРУШЕНИЕТО Е ВСЪЩНОСТ-ЧЕ НЯКОЙ Е СНИМАЛ КАКВО СЕ СЛУЧВА....ГЕРБЕРСКА РЕАКЦИЯ-СПОМЕНТЕ СИ ФЛАШКИТЕ- ВИНОВЕН БИЛ ЗАПИСАЛИЯТ ГИ....
202
0
 
7
 
! Отговори
Младеж преди 12 години
Този полицейски шеф е трябвало да бъде уволнен най-малко за бутилката алкохол в работно време- с насилие или само със закана за разправа:това си е забранено и от КТ и от устава на МВР..А те взели-че го направили началник....
201
0
 
2
 
! Отговори
Безкокошков преди 12 години
Спокоен, верно има си закони, ама само за мен ли? Поне отдолу на закона да пише : Не важи за ***"
200
1
 
8
 
! Отговори
неучуден преди 12 години
нищо ново според мен. преобладаващата част от нашата полиция са именно такива дърти ***. все трябва да се доказват колко са голяма работа, най вече в управлението, и върху задържани. ходят с таралежи под мишниците по улиците като някакви тинейджъри. а когато трябва наистина да покажат мъжество, никакви ги няма. затова ги е страх да влезат вечер в *** махала. смешници...!
199
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
Policaite sa absolutni neprofesionalisti,dolna kartinka,ama ne mislja 4e sataninskite murshi ot BHK imat osnovanie da vdigat djabala.I na zadurjanija mu hlopa duskata sushto.
198
2
 
11
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Има си закон. Полицая извършва хулиганство. И като длъжностно лице. Незабавно трябва да бъде изритан от системата. Аман от нискочели *** !
197
0
 
6
 
! Отговори
Copy And Paste преди 12 години
"Той се притесни, че човекът, пуснал видеото в интернет, може да изнесе и класифицирана информация." Брей, че притеснителен полицай. Не се притеснява, че като длъжностно лице, призвано да пази И достойнството на гражданите, извършва престъпление от хулигански характер, а ? Притеснява са, че са го гепили в крачка !
196
0
 
2
 
! Отговори
do 206 преди 12 години
Spored teb do kakvo se svejda tova da si umen i intelegenten 4e da ne qde6 6amari ot kukite.Nqmat pravo da te biqt osven ako ne e neizbejno T.e da im posegne6 ti?drugoto si e podsadimo.
195
0
 
9
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
218, ти сериозно ли ми задаваш този въпрос? Едно професионално биене може да накара обикновения човек да си признае, че е марсианец:) Е, ако си някой железен командос, може и да имаш по-висок праг на болка и да не се поддадеш...
194
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
навремето чоплихме семки ве4ерта на една скамейка и решихме, като мине патрулка да хукнем да бягаме.ей така за кеф. последствията бяха задържане и бой докато не си признаеш! който иска може да пробва тръпката е голяма и човек си задава много въпроси без отговор
193
2
 
4
 
! Отговори
до 218 преди 12 години
Нека не се превръщаме в общество от леки китки, което изпада в дълбока депресия от това, че някой е пуснал една две псувни. ------------------- Че защо? Хайде пък да се превърнем? Какво ще кажеш ако дойда и пусна една две псувни по твой адрес? Голяма работа, нали?
192
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честно казано, ако тоя *** мисли, че "респектира" някого, само мога да го съжалявам. Аз на такова респектиране сигурно щях да стискам зъби да не се изсмея. И какво става, ако задържаният въпреки "респектирането" не си признае или се окаже, че е задържан по грешка? Може ли да го осъди тоя за издевателства, след като самият полицай признава, че това не е част от методологията и начина на работа? Нека плати 10 000 лв. за морални щети, па после пак да ходи да респектира