"Когато се събудих, брат ми ме държеше за ръката"

Сестрата на Борисов призова за по-голямо доверие в българската медицина
Обновена: 29 апр 2012 18:12 | 29 апр 2012 15:07, Елка Василева
165
"Когато се събудих, брат ми ме държеше за ръката"
Д-р Красимира Иванова. Снимка: архив, Булфото

Три месеца след тежката операция за отстраняване на мозъчен тумор сестрата на премиера д-р Красимира Иванова разказа за преживяното пред bTV и призова хората да вярват повече на българската медицина и да уважават лекарите.

Тя благодари на екипа, който се е грижил за нея, но заяви, че не е усетила специално отношение към себе си заради близките си роднински връзки с Бойко Борисов. Сподели и първото, което си спомня след операцията: „Те са ме събудили в операционната. Когато погледнах, видях брат ми, който ме държеше за ръката за около 2 минути. Може би е искал да се увери, че съм добре”.

Разказа още, че в очите на премиера не е имало сълзи: „Той е толкова корав човек, че никога няма да си позволи такова нещо”. Д-р Иванова също била борбена натура, приела случилото й се като изпитание, с което трябва да се справи.

Още по темата

Разбрала за болестта случайно, без да е изпитвала първоначални симптоми. След тежък пристъп обаче се наложила спешна медицинска намеса и вземане на бързо решение. Макар че имала предложение от брат си да се лекува в чужбина, д-р Красимира Иванова не се поколебала да се довери на българските лекари:

„Той каза така: „Аз имам една-единствена сестра, ще направя всичко за теб, ако решиш да се лекуваш в чужбина”. Държахме се за ръцете и му казах: „Аз съм български лекар, 30 години лекувам българските деца и българските родители ми имат доверие, сега е дошъл момент, в който да имам доверие към моите колеги”. За 10 минути взехме решение и той каза, че ще ме подкрепи, каквото и да направя”.

Д-р Иванова каза още, че появата й по телевизията е начин да вдъхне доверие в хората за професионализма на родните медици. „Трябва повече да вярваме на българските лекари, да ги уважаваме и да им съдействаме, когато ни лекуват”, призова тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
18
 
! Отговори
ssss преди 11 години
Да сте жива и здрава! Пожелавам Ви да се възстановите колкото е възможно по-бързо, и да продължите да лекувате децата на България.Аз също пострадах преди четири години и мен ме лекуваха български лекари.
51
9
 
23
 
! Отговори
коко преди 11 години
...Сега не е момента да плюете Бойко.Поне малко човещиния нямате ли?
50
4
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Дай Боже...всекиму такъв брат,да помага в труден...момент.
49
2
 
5
 
! Отговори
tinko преди 11 години
da si jiva i zdrava,pojelavam ti go ot vse sarce, no brat ti e palna pornografij,toi e sram za naroda toi e indianec,izvinjvai no ako ne be6e sestra na bb 6te6e li da se raz4ue tova. ako be6e njkoi obiknoven 4ovek moje6e posledstviqta da sa drugi. da si jiva i zdrava
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е,защо пък и тук се намират отрицателни коментари?Спрете се бре!Злобата без причина си е болест!
47
6
 
12
 
! Отговори
Rusev преди 11 години
Браво, че всичко е завършило успешно! Много добро впечатление от Борисов и аз ако нещо се случи на мойта сестра бих направил същото.
46
2
 
25
 
! Отговори
от 64 преди 11 години
Ейй Хора!!Прочетете си коментарите.Какво ви е виновна жената?ДА..вярно е, че всеки друг лекарската мафия ще го одере до дупка.Вярно е, че в почти всичките си коментари съм бил опозиция на властта, независимо коя.НО!!!!Чак до там ли паднахте да се радвате на болестта на някого.Та това може утре да се случи и на вас - на родителите ви, на децата ви.Не ви го пожелавам естествено.И от опит ви казвам - именно тогава ще разберете кой колко струва.Какво се случва с вас..хора?!!!Какво?!!!
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да е жива и здрава жената, ама много сълзливо някак, не му прлича на Супермен
44
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази май и тя като брат си *** и проста ***!
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GOSPOD ZDRAVE DA I DAVA I NA NEQ I NA BRAT I, ZASHTOTO I DVAMATA SA MNOGO DOBRI HORA. BOIKO, NIE SME ZAD TEB.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОГАТО ПРОЧЕТОХ ТОВА НЯМАХ КЪРПИЧКА НАОКОЛО И СЪЛЗИТЕ МИ ОБЛЯХА КЛАВИАТУРАТА . БОЖЕ, ПАЗИ НИ НАШИЯТ ВЕЛИК БОЙКО. МАКАР ЧЕ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАМЕ !!
41
4
 
10
 
! Отговори
tosh преди 11 години
пожелавам с жената всичко да е наред, но ако видя още една статия свързана с Борисов ще счупя нещо.
40
4
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Zasramete se be gospoda i gospozi zurnalisti to biva Piar ama vie pa se nasrahte zasto ne pisete kolko prostsmartni niamat shans da vliazat vav taka narecenata Pravitelstvena bolnica i dali sestrata na Premiera se pritesniava za lekarstvata kato obiknovenite Balgari nisto licno srestu zenata
39
4
 
25
 
! Отговори
До 96 преди 11 години
Мими, Мими...социализма уж беше лош, а произвеждаше личности и уважавани лекари.А демокрацията уж бе добра...а произведе не лекари-а еднолични търговци и търгаши на доверие, Цветановци, Борисовци, Догановци и Костовци.Жалко, мнооого жалко за децата ни, за родителите ни, и за нас самите.
38
1
 
7
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Хм.......Доста спорен въпрос!?Но както и да е.Важното е, че е спасена.Колкото до "коравостта"на Борисов-времето ще покаже.От онзи пиедестал всеки може да се прави на какъвто си иска.
37
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Не плювайте по всички лекари в България! Вярно, че някой от тях наблягат главно на финансовата страна ,но това все пак са малък процент.Много лекари си вършат съвестно работата, за което трябва да сме им благодарни!
36
5
 
6
 
! Отговори
до 666! СУПЕР преди 11 години
ВЪОБЩЕ НЕ СИ СУПЕР, БЕ ***. НЕЩО ЯКО ТЕ Е УДАРИЛА САЧМАТА. СИГУРНО Е ОТ СИЛНОТО СЛЪНЦЕ, АКО НЕ СИ ПИЯН ИЛИ ЛУД. ВЗЕМИ СЕ СКРИИ!!!!!!НЕ СИ ИНТЕРЕСЕН!!!!!САМО ЗАЕМАШ МЯСТО ВЪВ ФОРУМА.
35
5
 
19
 
! Отговори
osata преди 11 години
Изкушавам се да попитам защо ни занимавате със сестрата на премиера? При толкова много болни и починали от рак, мисля, че не е коректно да бъркате с пръст в раната на обикновения българин. Защото е повече от ясно, че към нея е проявено специално внимание, а ще го има и в бъдеще, каквото другите не биха получили.Много са важни последващите лечения и наблюдения след изписването от болницата, които при другите липсват и оставени на произвола на съдбата...По чия ли поръчка е статията?
34
5
 
21
 
! Отговори
безпартиен преди 11 години
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА!Прави й чест, че не е заминала за чужбина да се лекува, въпреки че е имала възможност. Не е постъпила като някои, дето за един цирей заминават да се лекуват в чужбина.Погледнете от човешка гледна точка. Не намесвайте политиката и тук. И на Бойко нищо човешко не му е чуждо.
33
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Дано оздравее.