МВР разработва "кокаиновите крале" на прехода

Бягството на Галеви ще се отрази негативно пред ЕК, отчете Цветанов
12 май 2012 16:11, Красимир Ангелов
213
МВР разработва "кокаиновите крале" на прехода
Цветанов призна, че бягството на Братя Галеви ще се отрази негативно на доклада на ЕК. Снимка: БТА

МВР работи по документирането на престъпната дейност на емблематични фигури в годините на прехода, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му тези хора могат да бъдат наречени "кокаинови крале".

На въпрос дали визира задържаният в чужбина Христофорос Аманатидис  - Таки, Цветанов отрече и уточни, че става въпрос за много по-голяма фигура.

Цветанов посочи, че със случая "Таки" е натоварена Върховната касационна прокуратура.

Цветанов припомни,че Христофорос Аманатидис е бил задържан от Интерпол на домашен адрес в Дубай.

Има процедури за обмен на документи свързани със задържането на "Таки". Когато те бъдат предоставени, съдебните инстанции ще заседават за да решат дали "Таки" може да бъде върнат в България, заяви още Цветанов.

За това къде са т. нар. "братя Галеви" хипотезите са много, каза още Цветан Цветанов.

Предположенията са, че или са се укрили някъде в страната или са минали нелегално границата, отчете вицепремиерът.

Още по темата

Запитан как случаят с " братя Галеви" ще се отрази на доклада на Европейската комисия за България в сферата на правосъдието и вътрешните работи през юли Цветанов призна, че това няма да бъде добре възприето.

"Смятам, че по случая се били събрани достатъчно доказателства за да се стигне до осъдителни присъди. Оттук нататък съдът на апелативна инстанция е този, който е могъл да се разпореди те да бъдат там, където им е мястото.

При положение, че не е направено, сами разбирате че започваме да ги издирваме", заяви още Цветанов и завърши категорично:

"Уверявам ви, че те ще бъдат открити, където и да се скрият, защото разполагаме с информационната база на Шенгенското пространство, на ИНТЕРПОЛ и на ЕВРОПОЛ".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
12
 
7
 
! Отговори
Кашкавал и Шума преди 12 години
Номерата на БСП нямат край.
26
1
 
16
 
! Отговори
коко преди 12 години
До 28-Тодор Уважаеми Тодоре,не знаете ли,че във ВИФ главата се използва САМО при упражнението "челна стойка"?коко-физкултурник с един апартамент и 32 години непрекъснат трудов стаж. Физкулт-ура,господин полицай!!!/Който ни чете простотиите/
25
4
 
20
 
! Отговори
КОРАВИЯ преди 12 години
Как да имат успехи срещу мафията, като те самите в края на миналия век бяха едни от тях.Едни бяха в СИК и ВИС и разни борчески охранителни фирми, други имизнасяха информция от масива на МВР и накрая се събраха.Европа не е сляпа и помни всичко.За това има филми за Ал Бънди и разни мафиоти.Никога повече ГЕРБ!ДОРИ И ДА СИПЛАЩАТ ЗА РЕЙТИНГ ТУК ВЪВ ФОРУМА КАТО ГЛЕДАМ 2/3 И ПОВЕЧЕ СА ПРОЗРЕЛИ И ВИЖДАТ ИСТИНАТА
24
4
 
9
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Мисля,че най-доволни от създалата се ситуация са Станишев и ко.
23
1
 
15
 
! Отговори
уфтикясалата преди 12 години
Тези направо ме изморяват ... как може за тези Братя Галеви да се говори от години, дирибействаха си, сплашваха свидетели.... и не намериха начин да ги тикнат на топло и всички да забравим за тях. Пак пълнят новините с некадърностите си ... сега вече щели да ги арестуват те пък избягали и сега ще ги търсим. Просто не е истина.Ако по силата на някакъв закон бях работодател на всички тези депутати, полицаи, министри, съдии и т.н. всички без изключение щяха да са безработни. Само губят време и пари
22
9
 
8
 
! Отговори
Паулус преди 12 години
Бягството на Галеви ще се отрази негативно пред ЕК, отчете Цветанов.......ами нали това искат от Бсп.Именно те помагат на Галеви да избягат,по-точно Запалката.Всички нелегални канали са на Дс.60 години са градили канали за контрабанда и хора,все един има и за приятелите на Пикльото.
21
7
 
18
 
! Отговори
небезизвестен преди 12 години
Гроб за "герб"!
20
5
 
16
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Най-много *** за чистене има в парламента, съдебните власти и президентството.....Шенген драги ми Бойко и Цецко забравете- докато сте на власт.
19
13
 
9
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Поредното доказателство, че съдебната власт не функционира адекватно. МВР си върши работата, но както се вижда това не е достатъчно.
18
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предположенията са, че или са се укрили някъде в страната или са минали нелегално границата, отчете вицепремиерът................. Гениално умозаключение! Какъв блестящ ум, каква безупречна и трезва мисловна дейност! Браво Цвъки, без теб никога нямаше да ни дойдат на ум тези две възможности!
17
8
 
11
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 12 години
БЕ.. махнете ги тези фалшиви съдии.. Те са всички комунисти и стари партиини лидери. Нали ушким щяхте да правите спец съд и прокурори! Ами ако зависеше от мен ще променя конституцията и вън на улицата на подкупните червени магистрати. То се вижда че не могат един ЛУПИ да вкарат в затвора, че задигна милиони от КРЕМИКОВЦИ и остави на улицата хиляди работници .Заедно с крадливи Захариевци и Трактори разбиха цял отрасъл в промишленоста. Нищо не струват тъпите съдии затова ни гледат на криво от ЕС .
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За т. нар. "кокаинови крале" да им се вземат апартаментите и да се дадат на цецо като награда
15
1
 
7
 
! Отговори
Ivanov преди 12 години
Da znaem koi e kokainovia bos BRENDO....
14
4
 
24
 
! Отговори
приближените преди 12 години
В България "кокаинови крале" се наричат само приближените до пожарникаря.
13
3
 
22
 
! Отговори
Грим преди 12 години
Цецо плаши с Шенгенски информационни бази, Европоли и Интерполи! Братя Галеви вече треперят от страх... в ЮАР!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами кога ще започнат да разследват и "амфетаминовите", "хероиновите", "цигарените", "поръчково-убийствените на съдружниците си" крале или има давност за тези?
11
2
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
дръжки цвъци дръжки!!!
10
10
 
8
 
! Отговори
Казус Галеви преди 12 години
Нека всеки си носи кръста! Щом един съдия е преценил, че даден престъпник няма да се укрие, а престъпникът изчезва, съдията трябва да бъде освободен. Преценката му не е вярна и не става за съдия. Съдът ще си остане независим. Юристи дал Господ и нароил много и премного.
9
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХАХАХАХАЦеци, честито ти отложено(за пореден път) членство в Шенген!
8
1
 
8
 
! Отговори
az преди 12 години
popitai te go ceci,koq e po golqmata figura