Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%

Борисов обещава най-много, предимно магистрали
30 май 2012 21:00, Красимир Ангелов
344
Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%
Бойко Борисов обещава най-много. Снимка: Impact Press Group

Родните политици са най-щедри на обещания за пътно строителство и магистрали, сочи проучване на Фондация "14 януари", което представи дадените и реализирани обещания на управляващите през изминалите почти 3 години от мандата им.

За целия период на управление на ГЕРБ от 27 юли 2009 г. до днес са дадени общо 541 обещания. Най-много от тях са за инфраструктура - 85 на брой, за данъци - 42, еврофондове - 21, метро - 8, пенсионно осигуряване - 7, шистов газ - 4.

Към този момент са изпълнени близо 11 процента от дадените обещания, сочи проучването.

За останалите обаче още не може да се твърди какво ще бъде развитието им, тъй като мандатът на управляващите все още не е приключил.

Човекът с най-много обещания логично е министър-председателят Бойко Борисов, който е дал общо 228, което е почти 50 % общия брой.
 
Категорично изпълнени към момента са 27 от тях, а частично реализирани - 9. За 47 се смята, че са неизпълнени.

Сферите, в които премиерът обича най-много дава обещания са пътища и инфраструктура, промени в законодателството, строежа на метрото, борбата с престъпността.

След него в класацията с най-много обещания се подрежда вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков с 47 обещания. До този момент той е изпълнил 4, не е успял - 5, а останалите все още са в движение.

Третото място в класацията за обещания е за другия вицепремиер Цветан Цветанов. От общо 26 дадени обещания, той е изпълнил едно, а продължава да работи по 5.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заема четвъртото място с девет обещания, две от които изпълнени и три не.

Президентът Росен Плевнелиев също е попаднал в изследването на фондация "14 януари."

Държавният глава е влязъл в президентството с едно неизпълнено обещание - че няма да се кандидатира за президент, дадено от него на 4 септември 2011 година.

Останалите негови обещания са свързани предимно със стратегията България 2020, отчитат изследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
2
 
! Отговори
Теxas преди 11 години
Пилешката супа разрешава всички проблеми.Така е било и така ще бъде
236
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** панаирджийското правителство, на една сприка раздават пари, уж че са мн социално отговорни !!!
235
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шъ съ опрайм , ама друг път!
234
1
 
32
 
! Отговори
до 302 преди 11 години
ГЕРБ ще се запомни с лобистите закони които приема-най-новия Закона за горите.тази сутрин шефа на пътна инфраструктура призна че за 3 год.никой не е инспектирал мостовите по магистралите -те това е работещо правителство.А за кражбите да не говорим тези крадат като за последно.моста на Струма падна защото фирмата на окръжният шеф на ГЕРБ е копал инертни матирали на няма 10 метра от колоните.можеш до идеш и да провериш.Така че май и тези ще се задавят от преяждане.
233
0
 
31
 
! Отговори
assen.alekov преди 11 години
БИСЕРИ "Накрая ни сполетя Борисов като една богата и незаменима емоция. Като жълта телевизионна програма. Няма конкуренти този талант, да си признаем тази очевидност. Думите нямат шанс срещу него, невредим е и от собствените си словесни безобразия. Преследва го обаче крилатата фраза на Клинтън: "Икономиката, ***". Не хората и думите, а икономиката е по петите на нашия Бойко". Д-р Николай Михайлов
232
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербави стига с тези комунисти, че то по-голям Комунист от другаря Ви Бойко Методиев Борисов с членската книжка на БКП в джоба има ли .........?
231
0
 
19
 
! Отговори
до Ани преди 11 години
Ани, понеже сега идваш в България, трябва да ти кажа, че имаше парламентарни избори и тия предишни правителства бяха свалени .Те не управляват вече, а причините да ги свалят бяха същите, които сега се очертават за управлението на Герб. Основната причина е, че не се изпълняват обещанията да се подобри живота на хората, за което получават много добри министерски заплати на фона на кризата и бедността на българите.
230
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде ***, поредното драйфане срещу власта. Само да ви кажа че за 3 години не могат да се забравят зулумите които вие ни причинихте. Народа помни, вие вече сте бита карта. За разлика от вас които обещанията за крадене и разсипия на България бяха 100% изпълнени, че даже и преизпълнени, имаме работещо правителство. Дано се задавите от кражби и преяждания
229
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изборният закон трябва да се промени в частта и за изисквания към управляващите.Преди да се кандидатират те трябва да са длъжни да попълват тестове за лоялност към страната и тест за интелигентност,а също така изпити по история и география - поне на гимназиално ниво . Да има забрана неиздържалите тия тестове и изпити да се кандидатират за управляващи. Тестовете да се провеждат като шофьорските изпити - с камери и да се предават на живо по интернет. Да виждаме колко струват още преди изборите
228
0
 
34
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 11 години
Тия ще ги запомним като "Правителство на обещанията". Бат'Бойко, като махленски тарикат по манталитет и поведение добре знае, че дума дупка не прави. Койтое бил наивен (глупав) да му повЕрва-нагова си работа! НЕкой насила да го е карал да гласува за ГЕРБ, най-ретроградната издънка на БКП -не, нали?!
227
0
 
18
 
! Отговори
Смирненски преди 11 години
Защо не са писали за Тотю Младенов. Това е най-болния въпрос . Как живеят хората. И тези които имат, и тези които нямат работа. Всички хора страдат от лошата социална политика на България. Масларова не си плати, а на Тотю пък никой не му търси сметка. Един ден историята ще признае, че най-големите мухльовци са били нашите социални министри. Те много скоро почват да разказват приказката за стълбата.
226
3
 
19
 
! Отговори
Def преди 11 години
Абе такива *** не са управлявали България през последните 22 гидини, на 2 място е Мони ментата.
225
1
 
20
 
! Отговори
до 293 преди 11 години
ти верваш ли си че Бойко изобщо е накривил на някой капата? Нали имаше диск с влогове в чужди банки и щеше да ги вади на показ. За горите на Симеон - да не говорим! Че и за другите... Само разчиства конкуренция и то която му кажат!
224
1
 
12
 
! Отговори
до 293 преди 11 години
За куфарчетата и кредитните милионери се обърни към Костов !!!
223
1
 
21
 
! Отговори
Нов доклад на ЕС преди 11 години
Българите са заплашени с бедност заради лошото качество на управлението и липсата на реформи в най-проблемните сектори. Това предупреждение отправя Eвропейската комисия в коментарите си по конвергентната програма на България до 2015 г.
222
24
 
3
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Защо не са написали какво са обещали предишните правителства ,а се хващате като удавници за сламка с това. Не съм адвокат на дявола,но бъдете точни и коректни или другите управлявали до сега правителства нищо не са обещавали.
221
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко трябва да управлява още малко, за да накара някои хора да върнат част от парите от "ония" куфарчета.
220
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма как ГЕРБ да оправи нещата. Хората в България са трудолюбиви, но има много влиятелни групировки, които умишлено поддържат ниски заплати. Странното е, че безогледно се "привличат" инвеститори без да се поставят условия от страна на Правителството,а именно - да дават на нашите работници и служители такива заплати, каквито плащат на хората в еврозоната. За една и съща работа чуждите фирми тук плащат стотинки, а там- добри пари. Е какво е това"европейско " развитие?- Роби сме на ЕС
219
0
 
4
 
! Отговори
Овощар преди 11 години
До:Ащар-А заедно с данните да описваме ли и праи,имущество златни накити и бижута и къде се намират в домовете ни?За улеснение на айдуците!
218
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЛОООО 271:::ЗА ТЕБЕ ТОЧКИ НЯМА ЛИ........А МОЖЕШ ДА ПИШЕШ САМО ГЛУПОСТИ.

Спонсорирани публикации