Чиновничка от МО ходила до Бали с пари на "Берета Трейдинг"

Случаят с конфликт на интереси е от 2009 г.
6 юни 2012 17:30,
121
Чиновничка от МО ходила до Бали с пари на "Берета Трейдинг"
Служителката разпуснала в 4-звездни хотели. Снимка: Reuters

Служителка на Министерството на отбраната е била в конфликт на интереси с фирмата собственик на взривените складове край „Петолъчката“.

Тя ходила на почивка до остров Бали и Сингапур на разноски на фирма „Берета Трейдинг“, която получила обществена поръчка за нарязване на излишни снаряди в размер на около 4 млн. лв.

„Ясно е коя е служителката. Тя скоро ще си получи заслуженото. Това е било конфликт на интереси в началото на 2009 г.”, каза военният министър Аню Ангелов днес в парламента.

Случаят е от началото на 2009 г., когато министър на отбраната е бил Николай Цонев.

Служителката с инициали Х.Ш. е участвала при изготвянето на поръчката, сключването на договора и впоследствие при неговия контрол. Нарушението е било установено по сигнал, който лесно е бил доказан. „Много бързо събрахме документите, включително и платежните нареждания за платените суми на името на „Берета Трейдинг”, каза шефът на комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов пред БНР.

Според публикации в пресата от началото на месец май т.г. чиновничката получила от фирмата ваучер за екскурзията на стойност близо 7 000 лева. Пак според тях на инициалите в документите отговаря само името Хени Шиякова.

Решението на комисията в момента се обжалва пред Административния съд в София, но когато то бъде потвърдено, служителката ще бъде уволнена, поясни Златанов.

Той прогнозира, че обжалванията ще продължат между 9 месеца и 1 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Берета трейдинг е почти държавна фирма.Какво от това че е ходила там някъде, -ТОВА СИ Е ПРАКТИКА ОТ ГОДИНИ:ИНАЧЕ ЧИНОВНИЧКИТЕ НЕ СИ МЪРДАТ ДУПЕТО ДА СВЪРШАТ НЕЩО.ТОВА НОВИНА ЛИ Е ИЛИ СЪВРЕМЕННА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ?Кой е учуден-може би Дянков и Борисов и Цветанов:ами даренията в МВР-стига зомби новини за зомбиране герб-фенове!
99
0
 
1
 
! Отговори
роси преди 11 години
какво стана бокич-нещо май го даваш по-лошо от всички останали-калинки,румянки,всички министри на здравеопазването,сега ще сложиш и мината наречена главен прокурор,а пък уж нямаше да бъдеш като другите-да не си като тях ти просто си по-лош от тях и отгоре на всичко по-брутален лъжец
98
0
 
2
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 11 години
Абе как все от 2009-та са мизериите, а служителите още са на работа!Май не само тя се е облажила, а?Някоя нова Калинка?!Как пък все мизерийте стават точно преди *** да ни "оправи"?!
97
1
 
8
 
! Отговори
питане преди 11 години
Чиновничката Хени Шиякова се облражила заедно със съпруга си с две седмична екзотична екскурзия до Индонезия и Бали. за сметка на щедростта на Берета Трейдинг .Съпругът също имал фирми от обръча около МО /наш човек/.Фирмата,утилизираща обаче нямала достатъчно пари да плати здравните осигуровки на работниците и всичките проверки не могли да установят този факт,както и че наличността на повече боеприпаси в пъти от допустимите количества.Проверките на тежки маси ли са правени или на екскурзии?
96
0
 
2
 
! Отговори
АХАСФЕР преди 11 години
НЕ НЕ Е ОТ АНТУРАЖА НА АХМЕД ДОГАН, ПО-СКОРО НА ЦАР СОЛОМО
95
0
 
19
 
! Отговори
ся преди 11 години
...докато работниците по обезвреждането на опасните снаряди са взилмали заплата 350 лв. И собственикът на тази фирма твърди че бил изряден като Библията.?!!! Толкова наглост и безочие се срещат все по често.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази Хени да не е от антуража на Доган? - така ми звучи.
93
0
 
8
 
! Отговори
Aman преди 11 години
Хени Димитрова Шиякова
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Време е ГЕРБ да си ходят.Стига упражнения на наш гръб.
91
2
 
15
 
! Отговори
ужас преди 11 години
От както Бойко взе властта животът на обикновения българин не струва пукната стотинка.
90
14
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ ЩЕ ИМА ... преди 11 години
ВТОРИ МАНДАТ , ***.....ОТ 99!!!*** ОТ ПОЗИТАНО-20....НЯМА ДА СА НА ВЛАСТ--НЕ СЕ И НАДЯВАЙ!КРАДЦИ И НЕГОДНИЦИ .....НАРОДА НЕ ИСКА!ТУРСКО -ЧЕРВЕНАТА -СИНЯ МАФИЯ -----ТРЯБВА ДА УМРЕ !!!.....И ТОВА ЩЕ СТАНЕ!!!
89
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Да я трепят тая крадлива ку*ва!
88
0
 
14
 
! Отговори
На дали преди 11 години
Боже ,как ни мамят!!!Нямат ли поне "страх от господ"!/Дълги години работих в "Кинтекс".Нямате на идея за какво върви реч!!!НО,ТРЯБВА ДА СПАЗВАМ ЗАКОНА!!Съжалявам,но повече не коментирам!!!!!А, Вие си правете изводите!!!!
87
5
 
6
 
! Отговори
Крадлив бесепар преди 11 години
Що обичам да крада и съсипвам България а?
86
2
 
11
 
! Отговори
zoro преди 11 години
такаа, наи-големият проблем явно са мизерните 7000 лв. за едната екскурзия. от тук нататък никакви други нередности и подозрения няма да има
85
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАПРЕД ЧЕРВЕНИ ЕСКАДРОНИ! КРАДЕТЕ И УНИЩОЖАВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ! НАПРЕД ЧЕРВЕНИ ЕСКАДРОНИ! ПРОДАЙТЕ БЪЛГАРИЯ ОСВЕН НА ТУРЦИТЕ И НА ДЯВОЛА! МРЪСНИ ТВАРИ КРАДЛИВИ ПОВРЪЩАМИ СЕ ОТ ВАС!
84
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те червените *** от бесепе България продадоха за пари на турците чрез доган, какво остава за пари някое и друго българско село да взривят.....
83
1
 
9
 
! Отговори
СС преди 11 години
Както се казва: Тази шия (Шиякова) не е от трушия. Е, сега малко ще поизтънее.
82
0
 
8
 
! Отговори
яяяя преди 11 години
*** пече минджа някъде си,дреме и за жертвите! Вие да не си мислите,че има корупция?!
81
16
 
3
 
! Отговори
АБЕ ПЕДАЛИ ЧЕРВЕНИ.. преди 11 години
....КАКВО КАТО Н ГЕРБ ИМА БИВШИ КОМУНИСТИ.....??!!!НИМА СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ...ЧЕРВЕНИТЕ ПАЧАВРИ ОТ ПОЗИТАНО -20....ПО ТАЗИ ПРИЧИНА??!!!ЛЪЖЕТЕ СЕ ***......И СОНЯ БАКИШ , БЕШЕ ЖЕНЕНА ЗА ЧОВЕК ОТ ЦК НА БКП....И КАКВО ОТ ТОВА!!!???????ЛЕНИН Е ОТ ДВОРЯНСКО СЕМЕЙСТВО....И КАКВО ОТ ТОВА ---????ВИНАГИ И ВИНАГИ.......САМО ГЕРБ!!!!НИКОГА ...БКП/бсп.....НИ -КО-ГА.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!