Горите не са основната тема в държавата, рече Найденов

Министърът забранил на чиновници да протестират в работно време
21 юни 2012 15:19,
86
Горите не са основната тема в държавата, рече Найденов
Снимка: БТА

Премиерът заяви, аз ще го потвърдя – не ние ще вземем решение за Закона за горите, а парламентът. Групата на ГЕРБ ще застанем зад постигнат консенсус. Това каза земеделският министър Мирослав Найденов пред журналисти във връзка с протестите, свързани с промените в Закона за горите.

"Правителството не реагира твърдо, видяхте. Не се оправдаха опасенията за полицейско насилие или спекулациите на БСП, че едва ли не ще изкараме организирано държавни служители. Не само не ги призовавам, забранявам им даже да протестират в работно време", отсече Найденов.

По думите му двете страни трябва да постигнат консенсус. "Държавата не може да бъде парализирана от протести. Има други теми, не е основната тема горите, ето днес виждате 600 млн. лв. чакат хората от тези селски райони", коментира той.

Още по темата

На въпрос дали е възможен референдум по темата Найденов заяви: "Не мисля, че това е толкова национален въпрос, че да има референдум по него. Има две страни, не е цялото общество. Обществото не е разделено. Има групи от по няколко хиляди, които защитават своите тези. България все пак е 7 милиона".

Министърът отбеляза, че разговорите между спорещите страни по отношение на закона вървят ползотворно и са направени отстъпки и от двете страни. "Призивът е да не си мерят протестите, а аргументите", обобщи Найденов.

Работната среща продължава днес, а в 16.00 часа Комисията по земеделие в парламента трябва да гласува ветото на президента Росен Плевнелиев.

На 3 юли от 10.00 часа ще има голяма кръгла маса за обществено обсъждане преди да стартира процедурата по първо четене на Закона за горите в пленарна зала, посочи още Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
9
 
! Отговори
@ преди 11 години
тъпана е прав - основния въпрос ,който казае пряко всички българи е лакомията *** депутати,министри ,премиер и цялата глутница хиени с тях
44
2
 
15
 
! Отговори
Ринго СТар преди 11 години
Абе тоя НАеднов да си ходи - по -основна тема от това, че някакви калпазани искат да си заградят ВИТОША не може да има! По принцип и морето е така - казват плажа е безплатен - ама я отиди и си сложи кърпата без да платиш за ШЕЗЛОНГ, ЧАДЪР итн. Като искаш без пари - ей там накрая в блатото. Така ще стане и с гората. Който не си плаща на чукарите.
43
1
 
16
 
! Отговори
Бойчо преди 11 години
НАЙДЕНОВ Е ЕДИН СТРАХЛИВ ЛЪЖЛИВ И НАГЪЛ ПОСЛУШНИК. ГАФОВЕТЕ МУ СТАНАХА ДОСТА, ЗАЩОТО НЯМА СОБСТВЕНА ВИЗИЯ. ЕДИНСТВЕНИЯТ МУ СТРЕМЕЖ Е ДА "БЛЕСНЕ" ПРЕД ББ.
42
1
 
9
 
! Отговори
Ради Ангелов преди 11 години
Естествено че трябва да има референдум не само за горите, а за всеки по важен въпрос. Трябваше да има за Белене, трябваше да има за шистовия газ, сега трябва и за горите.Защото в момента 240 продажници решават съдбата на българските гори, а горите не са на тези 240 човека, те са на всичките 7 364 570 български граждани.Но ако има референдум няма да вземат парички за лобирането...
41
0
 
9
 
! Отговори
aaa преди 11 години
имаше и полицейско насилие,България не е само 240 прасета дето гълтят по няколко милиона на месец от разни проекти,фондове и т.н. другарю Найденов... и не се опитвайте да се правите на *** той си е *** по рождение,а на вие май сте го придобили за последните 3 години...национален проблем е когато искате да съсипете нещо за 1 година което се изгражда със стотици години после за да продадете дървесината в турция и да си построите хотели в планината !!!
40
2
 
2
 
! Отговори
И АЗ СЪМ ЗА ПРИРОДАТ преди 11 години
Та прочетете го хубаво бъдете интелигентни а не някой казал. И да знаете най-лесно е да мразиш и обиждаш, но това не води до нищо хубаво!!!
39
2
 
4
 
! Отговори
И АЗ СЪМ ЗА ПРИРОДАТ преди 11 години
Знам че на по-вечето хора тук няма да им хареса написаното от мен но истината е, че дори вие несъгласните със закона незнаете точно за какво точно в него протестирате!!! Раздел VУчредяване на ограничени вещни права върху поземлени имоти в горски територииЧл. 54. (1) Право на строеж върху поземлени имоти в горски територии без промяна на предназначението на територията се учредява за изграждане на:1. стълбове за въздушни електропроводи;2. стълбове за телекомуникационно оборудване, радио- и
38
1
 
11
 
! Отговори
Два-три месеца? преди 11 години
Още колко му остава на пожарникаря като мин.председател? Два-три месеца?
37
0
 
9
 
! Отговори
апартаментите преди 11 години
Цецо Пудела: апартаментите са основната тема в държавата!
36
0
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Точно така 40 има само една група - на НАРОДА и някакви платени бок*уци от Цеко! 7 милиона не искаме сечища - искаме природа, чист въздух и вода!!!!! Как да не е главна тема? Ако за министъра на земеделието и горите , последните не са главна тема да си хваща шапката и ВЪН!!!
35
0
 
2
 
! Отговори
Томас преди 11 години
48Напълно съм спокоен - знам, какво ще се случи с ес - въпреки, че създадоха в цял свят стадо от хора, които е измамено тотално.
34
0
 
0
 
! Отговори
До томас преди 11 години
Спокоино няма да издържи и 20 години това недоносче!
33
0
 
1
 
! Отговори
До томас преди 11 години
Спокоино няма да издържи и 20 години това недоносче!
32
0
 
8
 
! Отговори
миро фабержето преди 11 години
Горите не са основната тема в държавата, рече Найденов, а яйцата!
31
1
 
3
 
! Отговори
Томас преди 11 години
34Ес не само прилича на римската империя - това си е възродената римска империя - за нея е пророкувал още преди 2400 години Божия пророк Даниил.
30
0
 
9
 
! Отговори
ОПЛАКВАНЕ преди 11 години
Преди няколко дни от Топлофикация демонтираха цялата масивна метална ограда на бившия Тец на НДК!Окрадоха всичко като за последно,а на мястото остана едно сборище на ***,скоро *** и наркомани,без никакъв контрол!!По рано на улицата изрязваха несъществуващи дупки и кърпиха с асфалт!!Правят всичко това пред очите ни!!
29
1
 
11
 
! Отговори
ОПЛАКВАНЕ преди 11 години
И аз искам да сигнализирам,че този сезон има поголовна сеч в централен квартал на София - Иван Вазов и в близкия кучешки парк...не се знае защо от Озеленяване секат без подбор големи и здрави дървета, а отговорът е че затова им дават пари!Самите те са една мафия,която виждаме как през зимата си топлят печките с тези дървета!Не знам какво е това решение да се сече здравото,при положение че толкова много неща стоят непипани!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се! Хайван доктора каза, че кражбите не са на дневен ред в държавата!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е,и ако не е основна за кво беше целия цирк ? основна тема ви са комисионните на вас, очите ви стават като палачинки само ако отдалече ви замирише на потенциялни комисионни... там ви е проблема и основната ви тема
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех, Найденов... И хиляда пъти да го повторите по медиите, пак ще си остане лъжа - НЯМА две групи. Има една група (засега само в София), която наброява ВСЕКИ, който не е на работа или на друго неотложно мероприятие. Втората група е тази на ГЕРБ - 200-300 човека, които дори не са насясно за какво са доведени ОРГАНИЗИРАНО от партийните централи по места. Това беше просто протест, докато ГЕРБ не реши да застане открито СРЕЩУ българския народ. Тъй че именно ТОВА е основната тема в България.