Горите не са основната тема в държавата, рече Найденов

Министърът забранил на чиновници да протестират в работно време
21 юни 2012 15:19,
86
Горите не са основната тема в държавата, рече Найденов
Снимка: БТА

Премиерът заяви, аз ще го потвърдя – не ние ще вземем решение за Закона за горите, а парламентът. Групата на ГЕРБ ще застанем зад постигнат консенсус. Това каза земеделският министър Мирослав Найденов пред журналисти във връзка с протестите, свързани с промените в Закона за горите.

"Правителството не реагира твърдо, видяхте. Не се оправдаха опасенията за полицейско насилие или спекулациите на БСП, че едва ли не ще изкараме организирано държавни служители. Не само не ги призовавам, забранявам им даже да протестират в работно време", отсече Найденов.

По думите му двете страни трябва да постигнат консенсус. "Държавата не може да бъде парализирана от протести. Има други теми, не е основната тема горите, ето днес виждате 600 млн. лв. чакат хората от тези селски райони", коментира той.

Още по темата

На въпрос дали е възможен референдум по темата Найденов заяви: "Не мисля, че това е толкова национален въпрос, че да има референдум по него. Има две страни, не е цялото общество. Обществото не е разделено. Има групи от по няколко хиляди, които защитават своите тези. България все пак е 7 милиона".

Министърът отбеляза, че разговорите между спорещите страни по отношение на закона вървят ползотворно и са направени отстъпки и от двете страни. "Призивът е да не си мерят протестите, а аргументите", обобщи Найденов.

Работната среща продължава днес, а в 16.00 часа Комисията по земеделие в парламента трябва да гласува ветото на президента Росен Плевнелиев.

На 3 юли от 10.00 часа ще има голяма кръгла маса за обществено обсъждане преди да стартира процедурата по първо четене на Закона за горите в пленарна зала, посочи още Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eх, ако си поправяхте грешките и неграмотното писане по статиите със скоростта с която ме триете/блокирате и цензурирате цена нямаше да имате
4
2
 
28
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
Който е за изсичането на горите- той да гори в ада!!!
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто като гледам парка пред блока ми се доревава.Огромни хубави кичести дървета са отсечени.За какво?Баси сигурно бяха расли там 40 години ако не и повече.Колко трябва да се *** тия от нашата община за да не осъзнаят,че големите дървета изсмукват влагата от почвата и сградите стоят стабилни.Баси мизерниците.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че то държава има ли, като не изпълнява основното си задължение - да осигури нормален живот на гражданите си?
1
1
 
31
 
! Отговори
И пак преди 11 години
Защо не кажат от колко писти има нужда и да се проведе държавна (обществена) политика по въпроса? Видяхме свободния пазар, какво може в Слъчев бряг.И въпрос: Колко струва едно влекче на старо? Купувам го и искам да строя писта, събирам дървен материал, казвам няма клиенти, местя лифтчето, искам нова писта, събирам дървен материал, няма клиенти, местя лифтчето...Колко трябва да го ядем, за да прогледнем?И къде раздават тези двайсетолевки? Досега да съм изкарал 300 кинта ;-)