Долу Цеко... от Мачу Пикчу та чак до Рим

Сънародници зад граница позират с плакати срещу Закона за горите
Обновена: 22 юни 2012 12:09 | 22 юни 2012 12:01, Бойчо Попов
162

Лондон. Снимка: Facebook

 

През последните дни протестите срещу промените в Закона за горите показаха недоволството на много българи.

Оказа се обаче, че много наши сънародници се включват символично и зад граница.

Още по темата

"Орлетата", както ни наричат някои медии, успяхме още нещо - ние обединихме българите по цял свят - защото макар и разделяни от разстояния, океани, часови разлики, ние пак сме заедно! Ние - в България и те - в чужбина - в подкрепа на горите!", пише в своя профил в социалната мрежа Facebook неправителствената организация "За да остане природа в България". 

На стената ѝ в мрежата българите зад граница публикуват свои снимки със символични протестни акции.

Сънародниците ни позират с плакати срещу Закона, срещу медийното затъмнение и в подкрепа на природата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: Закон за горите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На банскалии не им е зор за пистите и скиорите,а хотелите и кръчмите им да са пълни най-вече с пияници.. Така че нямат думата за природата.Преди 15 години бяхме в Банско и си поръчахме сок, донесоха ни със сламки. И лелката ни каза да не ги хвърляме " оти ги вратат" ! Превод: Защото ги въртиме, пак ги ползват. Е това са кръчмарите банскалии.
45
1
 
34
 
! Отговори
с1 преди 11 години
Един от основните методи в тази *** работа е да се противопоставя ски-турзима с екологията!?Това е абсурдно!Цеко Минев и *** контролират Банско, Боровоец и Витоша, а Цветелина Бориславова - Пампорово.Този монопол се доказа, като абсолютно вреден за качеството на ски-туризма през последната зима!Спирането на Витоша и липсата на инвестиции в лифтовете там беше с цел да се рекетира обществото, както и да се налеят пари в Бороспорт и Юлен!Недопустимо е едно лице да контролира всички курорти!
44
3
 
29
 
! Отговори
Anonymous преди 11 години
А защо само Цеко? А къде забравяте Рапона и Цветелина?
43
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да протестираш пред застроената от инките планина срещу застрояване на планините в България е доста голяма перверзия! Тези хора са дали хиляди евро за да видят застроената Мачу Пикчу на 20 хиляди километра от България, но протестират срещу това българи и чужденци да си харчат парите в България!
42
21
 
9
 
! Отговори
Българин в България преди 11 години
Винаги съм се удивявал на Силата, Патриотизма и Моралната подкрепа на Българите извън България! Дълбок поклон пред вас родолюбци наричащи себе си Българи! Да ама не! Нямаме нужда от вас там, а тук в България!!! Бъдете все така "щастливо" усмихнати там където сте, но помислете поне за минута в днешния ден поради що се наричате българи? Аз лично се срамувам от такива като Вас и несчитам постъпката ви за подкрепа!
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво !!! споменали са и БТВ, само че не мога да прочета какво пише
40
1
 
10
 
! Отговори
Стоянова преди 11 години
За мен тази дата-датата на протестите/не си я спомням точно/ срещу закона за горите- е всъщност началото на НАШАТА демокрация/каквото и да значи това понятие/.Доста закъсняла,впрочем,но все пак...Горда съм ,че децата,които отгледахме,не са зомбирани като нас и не приемат безропотно да ги мачкат.Радвам се,че и тези в чужбина са оценили-сигурно им е ясно какво занчи да протестираш в днешна България.Не е лесно.
39
3
 
17
 
! Отговори
Скиор преди 11 години
Извън ски-сезона туристите да ходят по планините, а не в ски-курортите да гледат влекове и празни писти. Планината не е само ски-курорти. Ако сте истински туристи ще го знаете.
38
1
 
31
 
! Отговори
Хъм преди 11 години
Гората винаги е била изпълнена с мистика, тайни и вълшебство за българите. Всички народи, племена или както искате там ги наречете са се отнасяли с голяма почит и страхопочитание към гората. Гората в България не е с функция "туризъм", тя ни дава това което никой турист не може да ни даде. България е твърде малка, за да се конкурира с големи туристически дестинации разберете го. Не от всяко дърво става *** и не от всяка планина ски писта или 5 звезден хотел. Гората е символ на българския дух!
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проклет да е Цеко!
36
1
 
12
 
! Отговори
Цеко Минета преди 11 години
Съсъ същия успоех могат да си правят туризма и в София и ли на Слънчев бряг! Що за скиор може да е човек с бутилка БИРА в ръка на Шилигарника? Аз скиор да пие бира на пистата не познавам, а тия, за които се бори този закон са такива!
35
10
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
Мачу Пикчу е направо унищожил планината. Индианския Цеко Минев преди 500г. е унищожил този прекрасен връх.Абе ид*оти, нашата пазарна ниша е алкохолици в Слънчев Бряг, и сиромаси европейци в планинските курорти.Гори има , хора няма в планините.
34
2
 
11
 
! Отговори
:) преди 11 години
Герберите къде са сега да кажат, че *** са организирали простеста :)
33
1
 
41
 
! Отговори
с1 преди 11 години
Вижте, аз карам ски на Витоша от дете .Последните 3 зими бях и по Австрия.Отвратен съм от Цеко Минев и неговите мутро-начини да се прави ски-бизнес!Мога много да говоря по темата!Твърдя, че при добро желание ски-зоните могат да се зъобразят с екологията, но тази мутра е неспособна на това.Той е вреден, както за горите, така и за ските!ДорисСамо изнудването в/у ски-учителите на Витоша е показателно!Рекетьор, милиционеро-мутра, крайно непочтен човек!
32
15
 
3
 
! Отговори
God преди 11 години
Починът на тези българи в чужбина много напомня на братската ни дружба от комунистическо време с много далечни страни. Колкото е по-далечна страната, толкова ни е по-братска и й съчувстваме и подкрепяме (с плакати разбира се). Това е лесно, защото няма да ни създаде никакви проблеми ако случайно "помощта" ни не бъде оценена подобаващо. Тези хора сигурно в кръчмата псуват "скапаната България" ама ако е само да се покажем сме първо с плакатче в Лувъра. И ние съчувстваме много на гладните в Африк
31
1
 
32
 
! Отговори
Цеко Минета преди 11 години
И кой е казал, че заради 20-30 хил. или 50 хил. скиори планините трябва да се разглеждат като места за каране на ски? Туризмът не е само ски и сноуборд за 2 месеца. През останалите 10 месеца в годината останалите туристи какво да гледат - голите трасета на пистите и стърчащите колове на неработещите лифтове? Няма нищо по-грозно!!От посетителите на Банско по-малко от 30% изобщо се качват на ски, като половината от тях изобщо не се научават да карат. Останалите са целодневно по кръчмите!
30
0
 
20
 
! Отговори
срещу закона преди 11 години
Браво !!!
29
0
 
17
 
! Отговори
c преди 11 години
Браво!!!Поздрави на всички, участвали, от България.
28
17
 
0
 
! Отговори
krass преди 11 години
Егати комуноидите бичоглави ! Егати как са използвали менте на Фотошоп, понеже те не плащат за нищо.Те само крадат.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
снимка 12 не е от Рим, а от Париж, защото това отзад е катедралата Нотър Дам