Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл

Вече тече проверка кой е качил ромската стратегия на страницата
19 юли 2012 21:30,
317
Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл
Името на файла вече е променено, казаха от президентството. Снимка: Facebook

Скандал с името на файл, публикуван на сайта на президентството, плъзна из социалните мрежи.

Приетата през март Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) е била качена на официалната страница на държавния глава под името: "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая.

"Недопустим и изключително неприятен е начинът, по който е публикувана Стратегията за интеграция на ромите на сайта на Администрация на президента. Веднага след подадения сигнал, за което изказваме благодарност, е направена промяна в наименованието на файла", обясниха от прессекретариата.

Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещават оттам.

"От началото на мандата политиката на държавния глава е насочена към осигуряване на пълна прозрачност, откритост и достъп до информация и до всички становища и документи, които са свързани с работата на Съветите към президента. Това очевидно носи своите рискове и негативи", се казва в съобщението. 

Администрацията на президента поднася извинения за случилото се и поема ангажимент изключително стриктно да следи каква информация и по какъв начин се публикува на сайта на президентската институция.

Междувременно от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход.

"Възприемаме това наименование като пренебрежение към тази част на българските граждани и израз на реалното отношение към интеграцията на ромите. За нас е недопустимо подобно отношение към български граждани и то не от кого да е, а от президентската институция, респективно президента, като обединител на нацията", посочват от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
9
 
33
 
! Отговори
hb преди 11 години
s takova mislene ste ima da hodite dosta s kirlivi ansuzi
109
0
 
48
 
! Отговори
чудя се преди 11 години
кой ги чете тия глупости? "Национална стратегия за интегриране на ромите." - "Междузвездни войни и Властелинът на Пръстените са по истински случай." - е така ми звучи. Като изключим "политически коректните"/изцяло политически платените/ ни медии... кой друг започна да им вика на *** - роми?
108
0
 
41
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
Романе - Исили ту манге? Къде пък намеси рУмелия бе . Оди да вардиш братчед ти да не окраде жицата че ще ти избега интернетот.
107
6
 
33
 
! Отговори
h преди 11 години
eeeeeeeeeeeeiy ganiovsi ochakvah takav otgovor stakova darjanie mnogo ste stradate oste zapomnite nikoga niama dase opravite ste jiveete kato goveda
106
12
 
31
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
DO 132/KIRILICATA NE BECHE LI NA SOLUNSKITE BRATYA SOLUN PLOVDIV I KONSTANTINOPOL NE BECHE LI ROMELIA .
105
16
 
31
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
DO GARD/ TI BE MAMIN SIN YA MI KA JI NA TEHNIAT EZIK AZ SAM *** TI NA BALGARSKI MOGECH DA DA KAJECH 4E SI MARSIANEC KAZVA SE ME SI NOM ROM NEMOJE PO DRUG NA4IN GLUPAKO . KAKVO ISKA NA MESTOTO NA ROMELICITE DA VKARACH RUSNACITE PO TIE UDOBNO
104
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. Българите пишем на български; 2. Пишем грамотно ; 3. Учим и работим
103
0
 
37
 
! Отговори
ПорЦелан преди 11 години
F.O.Z. да го д..а, и да се научи да пише на Български! Иначе по темата: Евала на автора, освен черпенето бих му помогнал и с някаква сума ако го уволнят!
102
1
 
45
 
! Отговори
дo 132 преди 11 години
Българите пишат на "кирилица", *** ползват "latinica"
101
0
 
44
 
! Отговори
Гард преди 11 години
До 123:*** нямат нищо общо нито с Рим, нито с Египет, така че скрий се и вземи си научи урока преди да пишеш! Кога *** е създал култура? Той може само много успешно да я имитира...и тези които могат наистина успяват...но са много малко като относителна величина спрямо всички *** по целия свят! Това е истината...!
100
1
 
41
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
Епа и я да се изокам, правилно си е написан файлот ***.pdf -- Ром се вика на рома къде си го пийнуваме у кръчмата(има и бял и не бял) , а дечурлигата влачат некви други ЦеДе-Ромове с и кънтър страйк и Силвия Сайнт. Иначе кой не му харесва името на файлотда си го именува duru-duru, ***.pdf, briket.pdf никой нема да му се обиди. Така сметам я *** вервам и кмето е на моя акъл щото и той пийнува ром.
99
1
 
36
 
! Отговори
123 преди 11 години
ROMANE, VLEZ V SAJTA "BAJ MANGAU" DA SI WIDI6 CIWILIZACIATA.
98
2
 
33
 
! Отговори
F.O.Z. преди 11 години
TOVA E NAI-GOLQMATA LAJA V ISTORIQTA NA NOVA BALGARIQ. TOZI FILM E ZAMISLEN V ; MOSAD;-;CRY;- I MI-6 ,I CELI DA OBARNE SVETOVNOTO OB6TESTVENNO MNENIE SRE6TY IRAN I SIRIQ A S TOVA DA DADE KART-BLAN6 NA ZAPADA ZA ATAKA SRE6TY TQX. TYK NQMA NIKAKAV ATENTAT VSI4KO E PREDVARITELNO NAGLASENO I SAMO VZRIVA NA REISA E ISTINA,A VSI4KITE YJ YMRELI NIKOI NEGI VIDQ A RANENITE BQHA DOEDIN PREDVARITELNO PREVARZANI. MOSAD SI IZIGRA ROLQTA,NO BALGARIQ 6TE PATI ZARADI PEDALA BORISOV. DANO RYSIQ DA GI SPRE ???
97
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
123, а какво общо имат *** с тези 2 цивилизации
96
0
 
39
 
! Отговори
garga преди 11 години
името *** е традиционно и вековно наименование на някои народности с произход Индия. Самите *** се наричат помежду си ***. Има множество стари трациционни и не лоши песни със заглавие *** или в които ясно и отчетливо се пее ***, *** и това са си техни национални или фолклорни песни. Потърсете в ютюб заглавия като *** Pandey или в албума Кармен от Горан Брегович. Тук линкове не могат да се постват.Това че *** се смята от някои за полит- некоректна дума е тотално осиране.
95
14
 
31
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 11 години
MNOGO STE ZATVORENI NIAMATE NIKAKVA VIZIA ZA SVETA . IMA DVE CIVILIZACII ZA KOITO SE PICHE PO SVETA EGIPTE I ROMA . GLUPACI NEGADARNI KOGA CHTE SE INTEGRIRATE KAM EVROPEISKITE IDEALI I DEMOKRACIA.
94
0
 
35
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Нищо не разбирате...то някой хакер ще излезе сега, че е хакнал президентският сайт и се е изгаврил с промяна името на линка...вместо да кажат да така го написахме, защото това е правилното и целия български народ да се гордее с това, че поне в президентството има мислещи хора и да си вдигнат рейтинга пред народа, пак ще осерат нещата...вервайте ми...казано по царски...
93
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
злобарите от безвластната левица могат да ме фанат за средницата. сешшш са?
92
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представям си лицемерието на човека писал доклада. Говори общи политически глупости, а в същото време вътрешно си знае, че става дума за миризлив, черен ***. Накрая ще изкарат някой IT виновен. Те и без това са скромни, без особена представителна визия и си казват това, което мислят.
91
0
 
37
 
! Отговори
Гард преди 11 години
чи ко му има на този термин МАН*АЛ...някак по-благозвучен е от *** и най-важното е много по-правилен от ром...аз се чудя как още не са се обидили италианците, заради това наименование - РОМ на *** у нас...много се чудя...!?!?!!! Те всъщност даже и кубинците имат право да ни се обидят... :)))