Атентаторът от Бургас бил и на летище "София"?

Нов запис от камера давал детайлна яснота за лицето му
Обновена: 31 юли 2012 16:12 | 31 юли 2012 09:14,
137
Атентаторът от Бургас бил и на летище "София"?
Нов запис дава детайлна информация за лицето на атентатора. Снимка: МВР

Атентаторът от 18 юли на летище "Бургас" може би седмица по-рано е бил на Терминал 1 на софийския аеропорт, съобщава вестник „Класа“, позовавайки се на очевидци.

На 10 юли между 10,40 и 11,20 ч. човек със същата фигура, облекло и „оборудване“ се размотавал по подобен начин и на летище "София" – влизал и излизал през една и съща врата, без да преминава през гишетата.

Гражданите, които са двойка съпрузи, казват, че мъжът много приличал на техен познат и затова им направил силно впечатление.

Той бил с дълга коса и по странен начин държал чанта отпред на гърдите си, която не била закопчана и капакът й се размятал нагоре-надолу. Носел голяма черна раница на гърба и бил с бермуди, досущ като бургаския бомбаджия.

Още по темата
Хората са стресирани, защото смятат, че е можело да станат жертва на подобен атентат на летището в столицата, където изпращали свой близък за Лондон.

След като видели кадрите с терориста от Бургас, направили справка, от която станало ясно, че по това време в София имало полети от и за Тел Авив.

Междувременно БНТ съобщи, че нов запис от охранителни камери дава детайлна яснота за лицето на атентатора в Сарафово.

Разследващите засега не казват в кой град е засечено камикадзето и кога. Според държавната телевизия камерата е била от тези, които са монтирани от МВР в зоните за видеонаблюдение и е с добра разделителна способност.

Кадрите с образа на терориста са открити през почивните дни. В момента те се използват, за да се завърши с много голяма точност неговата снимка, която се прави по възстановяването на лицето му по време на аутопсията, описания на свидетели и записи от различни охранителни камери.

Тази снимка първо ще бъде пусната за сравнение в базите с данни на евроатлантическите служби за сигурност, за да се провери дали лицето не е засичано около терористични организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Абе Биволъ публикува снимките на атентатора преди 1 седмица, а МВР щяло да прави снимки. Леле божке, какви некадърници ни пазят!
92
1
 
26
 
! Отговори
ДАНС преди 11 години
Определено след терминал1 атентаторът е минал по маршрута Ком-Емине, и после е стигнал до Бургас. В момента компетентните органи разпитват хижари и овчари, като са иззети дигиталните фотоапарати на случайни туристи. Установяването на маршрута се олеснява и от броя печати в книжката "100 национални туристически обекта" открита в задния джоб на камикадзето.
91
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 11 години
Emi mai si e evrein zashtoto edna ot ocelelite evreiski turisti kaza 4e tozi e razmestil bagaja na neinija suprug i dvamata se skarali.Tova ozna4ava 4e tozi e govoril evreiskija ezik i to bez nikakuv akcent.
90
0
 
13
 
! Отговори
Sofia преди 11 години
А къде бяхте в самото начало ,когато търсеха очевидци а? Сега едва ли не е бил из цяла България и са го видели много хора,много простотия из тази земя.
89
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече като чуя за "евроатлантическите служби за сигурност" и ми се до.сира! Аман от тъпотии!!! За чий плащаме над 1 000 000 000 на Боко Тъпака и Цвъцко Цвъкалото? За да си ги харчт със здраве ли?! Аман от некадърници и крадливи политици!!!
88
3
 
24
 
! Отговори
DDD 67 преди 11 години
Във връзка с последния ми коментар, обяснявам: преди около век френския психиатър Гюстав Льобон е написал книжката "Психология на тълпите", в която много детайлно е описал как точно се манипулира общественото мнение. Или Тиквата, или някой от приближените му, със сигурност я е чел! Точно така се отклонява общественото мнение в безопасна посока! Господа ГЕРБ-ерасти, аз също съм я чел, и знам какво правите!
87
2
 
24
 
! Отговори
Младен преди 11 години
Тея го изкараха така че са започнали да го снимат още от когато се е родил и как е пиел карма от маика си .... Сигорно ше кажат че правил бомбата в яслата .... Вече като овикалям женския пазар и видя такива чанти за 10лв от сергите ше питам дали бомвата върви комплект с нея :)
86
0
 
3
 
! Отговори
Madrid преди 11 години
dobre 4e tva leto ne si hodih v BG 6teha da me gramnat i mene s taa Bomba puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
85
0
 
33
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Този "атентат" се оказа поредната удобна дъвка за медии и политици за отклоняване на вниманието на хората от реалните проблеми !
84
0
 
4
 
! Отговори
TIM преди 11 години
tva prili4a pove4e na pora4ka na *** zaradi konkurenciata po 4ernomorieto
83
3
 
18
 
! Отговори
Младен преди 11 години
ЦРУ ряпа да яде пред наще изследователи и най вече пред БАТ БОИКО
82
0
 
8
 
! Отговори
- преди 11 години
Mislq 4e e bil i v Tel Aviv
81
6
 
22
 
! Отговори
men преди 11 години
атентатор или т.нар. "лице камикадзе" няма. Мосад подменя багажа на един от пътниците в тел авив със не много мощна но силно запалителна бомба със шрапнели. когато туристите пристигат и си товарят багажа на автобуса едно *** с къдрички в ушички натиска едно копченце от другия край на паркинга. всички свидетели са откарани тихомълком още на следващия ден в израел. шофьорската книжка, днка-то, видеото от летището са за отвличане на внимание и за овцете. *** И ЦВЪКНЯ НИЕ ЗНАЕМ.
80
1
 
7
 
! Отговори
Зелиг преди 11 години
Този атентатор все повече заприличва на героя на Уди Алън - Зелиг от едноимената комедия ...
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
az go vidah v Amerikanskia Bar na SANY BECHA pie6e Jak Daniels s led i be6e s dve Rusi macki
78
2
 
22
 
! Отговори
Норамален преди 11 години
Сайтааа, поне проверявайте някои елементарни факти, че иначе заприличвате на ***. Проста справка, Т1 не обслужва полети до Израел, там кацат нискотарифните компании, а и на терминала има камери също мислите, ли че не са проверили всички камери по летищата. А може въпросния терорист да се е изгубил между терминалите, лутайки се в търсене на изреаелски самолет и автобус. Смешни сте с тези писаници.
77
3
 
34
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 11 години
Абе айде спрете вече с това театро бе,какво излиза,че тоя атентатор с взрива на гърба е обиколил цяла България.Имам чувство,че в един момент ще се напише ,че е дошъл и се е предал при все че трябва да е загинал.Айде оставете го на мира ,пишете за галопиращите цени,за официалния турски език в РОДИНАТА ни,за асфалта,който май ще ядем през зимата и други такива много по важни за хората работи.
76
2
 
13
 
! Отговори
... преди 11 години
Боко и Цеко искат да кажат, че нещо правят ли?
75
2
 
28
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
Нищо не знаем за този атентат и няма да научим.Бойко също няма да научи.Нищо не знаят и мънкат лъжи и се стремят и от това да откопчат дивиденти!!Версия - поради нулевата степен на сигурност и възможност за разследване България може би се е превърнала в учебен полигон за начинаещи терористи.
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американските тайни служби са се разраснали до такава степен след атентатите от 11 септември, че вече не подлежат на контрол. До този извод е стигнало двегодишно разследване на в. Вашингтон пост, цитирано от Дойче веле.В поредица от статии, първата от които бе публикувана в понеделник, журналистката от изданието Дейна Прийст твърди, че свръхсекретният апарат в САЩ е станал толкова голям, тромав и таен, че никой не знае колко пари гълта той, колко хора работят в него, колко програми обхваща и колко агенции дублират функциите си.