Дянков развърза торбата с парите, вдига пенсии и заплати

Още от утре скачат бюджетните заплати с 20-30 %
Обновена: 31 юли 2012 18:38 | 31 юли 2012 18:38,
553
Дянков развърза торбата с парите, вдига пенсии и заплати
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков развърза торбата с парите и обяви, че правителството ще увеличи заплатите и пенсиите от първи януари догодина.

Очаква се минималната работна заплата да стане  310 лева, а пенсиите да се повишат между 7 и 10 на сто.

Премиерът Бойко Борисов е заръчал на Дянков да намери начин за увеличение на пенсиите.

По този начин вътрешното потребление ще се увеличи, тъй като пенсионерите са тези, които си харчат парите веднага, прогонозира финансовият министър.

„По-важното, което сега се анализира, дали да е пропорционално за всички увеличението или тези, които имат по-ниски пенсии в момента, още повече да им се вдигне пенсията и премиера поне е на това мнение”, коментира пред журналисти Симеон Дянков.
 
Вицепремиерът не е съгласен с предложението на синдикатите минималната работна заплата да скочи на 330 лева. На есен парламента ще гледа бюджет 2013 и в него ще бъде заложено по-малко повишение.

„Ще се увеличи минималната работна заплата, ние вече сме я увеличили вече на два пъти от 240 на 270, после на 290. Смятам, че може да се увеличи на 310”, заяви още финансовият министър.

След като премахна бонусите в министерствата, Симеон Дянков обяви, че още от утре, 1 август, бюджетните заплати се увеличават между 20 и 30%.

„От тези така наречени скрити такси, глоби, концесионни възнаграждения, сега вдигаме заплатите, а не просто тихичко да се раздават. Оказва се, че хората са имали доста по-високи доходи, сега обаче те ще влязат във заплатите”, каза още Дянков.

Увеличенията на пенсиите и минималната заплата трябва да залегнат в новия бюджет, който ще се гледа в парламента през септември месец.

Дянков прогнозира инфлация за тази година от 2%, като за последните три месеца дори има дефлация, тъй като през юни цените леко падат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
0
 
0
 
! Отговори
nristova преди 11 години
osaznaite se.naroda umira.zagivame kato nacia
367
0
 
0
 
! Отговори
служител на държавна преди 11 години
Пълна лъжа за 20% увеличение на заплатите от 1 август, заблуда за хората, от първи август ни премахнаха клас за прослужено време, така че увеличението е за сметка на премахнатия клас, с една дума нищо
366
0
 
0
 
! Отговори
Илко преди 11 години
Дянков развърза торбата с лъжите !!!
365
0
 
2
 
! Отговори
СОРИ преди 11 години
АМА НЕМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТИЯ КЪРСЕРДАРИ!!!!ТО НЕ ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТИЯ ПЛАДНЕШКИ АЙДУЦИ.*** И ДЪРЖАВАТА!!!!
364
0
 
5
 
! Отговори
НЕ СЪМ НАИВЕН преди 11 години
Няма никакво увеличение... видях си фиша. Кого лъжеш Дянкооов.... ?!?! :(
363
0
 
7
 
! Отговори
ЬФХГЬДФХ преди 11 години
Всичко ми е ясно не разбрах само едно защо МАЙЧЕНСТВОТО ОСТАВА НА 240 ЛЕВА?Или майките и децата не са от тази държава !!!
362
0
 
4
 
! Отговори
edin преди 11 години
Човека не говори за ръст на доходите, а за пръст в изходите.И не 20 - 30 %, а 20-30 см. Ама като не гледате и не четете внимателно....
361
0
 
6
 
! Отговори
Хъммм преди 11 години
Защо говорите за бюджетни заплати? Както разбирам, става дума за държавните служители - бюджетните да го...
360
0
 
10
 
! Отговори
Популан преди 11 години
А преди 3 години ореваха "ортарлъка" че червените били вдигнали пенсиите преди предишните избори с цел - популизъм и да не оставят нищо за следващите. Хвани едните - удари другите. Ама и ние много бързо забравяме.
359
0
 
10
 
! Отговори
Втрещяване! преди 11 години
Симеон Дянков обяви, че още от утре, 1 август, бюджетните заплати се увеличават между 20 и 30%.ПО-НАГЛА ЛЪЖА не може да съществува!
358
0
 
13
 
! Отговори
aleks преди 11 години
Това е нашата държава България има увеличени на заплатите само предизборно а през другото време на всичко останало.Каква държава сме ??????
357
3
 
23
 
! Отговори
фен преди 11 години
Уникален *** е Дянков. А още по-уникален е тъпакът, който е открил Дянков за родната политика.
356
0
 
21
 
! Отговори
МИЗЕРИЯ преди 11 години
Господин финансово недоразумение кого лъжете, че вдигате заплатите? Само се чудите как да насъсквате хората едни срещу други. Във всички министерства има служители работещи по трудови правоотношения - демек тези хора чинно си плащат и осигуровки и данъци, а "гениалната" идея всички да са държавни служители и върха на тъпотията и некомпетентността.Второ и основно заплати вдигате на тези ваши приближени , които ви лижат задниците всекидневно, не на обикновенните служители с малки заплати! Лъжии
355
1
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 11 години
Господин Дянков,Предлагам първо да изравните Вашата заплата с тази на чистачката в министерството Ви и после да анализирате кое е по-справедливо - пропорционално или непропорционално увеличение на пенсиите.
354
3
 
18
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Знаех си ,че някой ден Бг. ще се оправи ! Сега съжалявам дето съм дошъл в Германия , иде ми да си блъсна главата в стената или в лаптопа ,който съм го купил със парите от социални помощи !!!
353
1
 
21
 
! Отговори
коментар преди 11 години
На дришлъовците от парламента/130 милиона за тоалетна хартия/ нови лимузини да си развяват гъзовете.На пенсионерите десетина процента за нови ***!
352
1
 
26
 
! Отговори
шутка преди 11 години
по-голяма лъжа не съм чувала- нищо не вдигат, класа за прослужени години го прехвърлят към заплатата, което означава, че вече няма да расте с прослуженото време
351
1
 
26
 
! Отговори
Пенсионер работил 43 преди 11 години
Препоръчвам на *** Борисов - Дянков да вдигнат пенсиите на ВСИЧКИ пенсионери поне с 63 % в навечерието на изборите ,за да останат още един мандат на власт ! Да не си увеличават заплатите от август месец и да спрат с обещания ,които дават за следващи години !
350
3
 
17
 
! Отговори
Селяндур преди 11 години
Безработицата в България била 11-12 % ! Глупости на търкала-само слагачи от стат.институт могат да кажат такова нещо ! Към момента безработицата гони 31-32 % . Хората не вярват вече в разни далавери ,като например курсове за преквалификация ,бюра по труда ,които им търсят работа и тем подобни измишльотини ,които само подържат нивото на демагогската политика на СДС- ГЕРБ ! ТОВА ПОСЛЕДНОТО ГО КАЗВАТ 60 % ОТ БИВШИТЕ СЕДЕСАРИ -ГЕРБ БИЛО НОВОТО СДС . То си е така ,ТОЧНО СЕ ПРОДЪЛЖАВА *** .
349
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХАХА ТЕЯ ТАПАЦИ СЕ УСРАХА ТОТАЛНО И СЕ УСЕЩАТ ЧЕ ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ КАТО ОНОВА НЕЩО НДСВ МАЙ БЕШЕ И СЕГА СИ ПРОСЯ ВТОРИ МАНДАТ,ИЛИ ПОДСКАЗВАТ ЧЕ ЩЕ ИМА НОВИ ФАЛШИВИ ИЗБОРИ ИЛИ КАКВО