Жена е с опасност за живота, лекари не виждат счупен прешлен

Пострадалата била обиждана в „Пирогов”, че е „лигава бабичка”
Обновена: 1 авг 2012 22:06 | 1 авг 2012 22:05,
265
Жена е с опасност за живота, лекари не виждат счупен прешлен
Снимка: архив, "Пирогов"

72-годишна жена е с опасност за живота, след като дни наред лекарите не видели, че е със счупен прешлен на врата, съобщи bTV.

Поредна жалба за лекарска некомпетентност ще бъде проверявана от комисия в "Пирогов”.
Възрастната жена постъпила в столичната болница преди осем дни - по спешност. Паднала е в изкоп за ремонт на тръби.

На 24 юли Радка Георгиева излязла на разходка и поради липса на обезопасителна ограда се спъва в извадените плочки, и пада в трап.

По спомени пострадалата казала, че е паднала на глава. Съседи викат Бърза помощ и линейката я откарала в „Пирогов”.

Възрастната жена е прегледана, направени са й рентгенови снимки и е приета за два дни по клинична пътека за рана на лявата подбедрица. Радка Георгиева попада в Трета травматология с лекуващ лекар д-р Воденичарски.

„Главно оплакванията й бяха във врата, лявата плешка отпред и отзад. Не сме наясно колко снимки са й правени. В деня на приемането ни казаха, че са направени три. На другия ден д-р Воденичарски ни каза, че отново е правил снимка и отново е категоричен, че счупване няма. Те й казват, че е лигла, че няма нищо счупено. Лигава бабичка, даже една от сестрите в противошокова зала каза: „Да беше по-дълбока дупката, да си остане там”, разказва пред bTV дъщерята на 72-годишната жена.

Пострадалата се влошава с часове, а болките във врата не й минават. Въпреки оплакванията, от „Пирогов” са готови да я изпишат.

След настояване от близките пациентката е прегледана от друг неврохирург и истината лъсва. Докторът бил категоричен, че има счупване на втори шиен прешлен.

Радка Георгиева остава в „Пирогов”, като е преместена в неврохирургията, но състоянието й се влошава още и не е сигурно дали ще се стабилизира, за да бъде оперирана. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
1
 
! Отговори
До 184 преди 11 години
Типична ***
164
3
 
2
 
! Отговори
До 182 преди 11 години
Ами ми аз мога и друго да работя и не ми тежи професията- просто вие се оплаквате. Защо сте толко прости и не можете да проумеете, че тази система е нарочно направена да не работи
163
1
 
3
 
! Отговори
До 177 преди 11 години
Какво работя-не те интересува!Не съм ти за преглед-да ме преценяваш колко можеш да изкопчиш от мен и дали да ми обърнеш внимание!Мога да си позволя платено ако питаш,но ти първо лекувай!!!Ако можеш!
162
8
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 11 години
Абе още Артър Конан Дойл е казал, че журналистите са *** и хора без морал. Подозирам, че форума е 90% пълен с "***"
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
176, тая философия е валидна ако си зидар, шофьор, сервитьор, продавач, шивач и т.н. Недопустима ако си лекар. Ако толкова ти тежи си смени работата!
160
4
 
2
 
! Отговори
До 178 преди 11 години
Бас държа, че съм по-строен от теб. И ако искаш да се видим да ти прасна един в плювалника
159
1
 
0
 
! Отговори
до 164 преди 11 години
и това оправдава ли ги според теб?
158
3
 
0
 
! Отговори
До 176 преди 11 години
Като си здравно осигурен защо ревеш като вдовица
157
2
 
9
 
! Отговори
До 169 преди 11 години
ЧЕРВЕЙ Е НА *** СИНА ! Я КАКЪВ ЛЕКАР СИ БИЛ ?!ЗА КАКВО САМОСЪЗНАНИЕ МИ ГОВОРИШ БЕ *** ПРОДАЖНО?НАЛИ ТАКИВА КАТО МЕН ТИ ПЛАЩАТ БЕ ПРЕСТЪПНИК!ЗДРАВНО ОСИГУРЕН СЪМ И ПАК СИ ИСКАТЕ РУШВЕТ КАТО МИ СЕ НАЛОЖИ ! ИНАЧЕ НЕ СИ МЪРДАТЕ ПРЪСТА И ЧАКАТЕ ХОРАТА ДА УМИРАТ В БОЛНИЦИТЕ С ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ !!! ЧЕРВЕЯ СИ ТИ БЕ ГНУСАР ОЯДЕН !!!
156
1
 
0
 
! Отговори
До 173 преди 11 години
Чудно ми ти какво работиш и колко пари получаваш?
155
7
 
0
 
! Отговори
До 173 преди 11 години
Ами аз си върша работата, ама пак ти казвам, защото явно не можеш да ме разбереш- за толкова пари толкова!
154
3
 
7
 
! Отговори
Между другото... преди 11 години
Няма нужда за сетен път да се сравняваме с нормалните страни, където за добър специалист се чака с месеци. Не сме мръднали от манталитета, че лекарят е като шлосер, че даже шлосерът е получавал и повече. Спрете с простотията. За никого не е полезна. Вече имам чувството, че *** са по-малко агресивни от нас. Особено ако гледам т.нар. тийнейджъри... Не отиват на добре нещата. Уважавайте всеки труд, но все пак уважавайте повече тези, които са по-отговорни и рискови.
153
1
 
9
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 171Съгласен! Това ми беше идеята. Тук, в България всичко е "по изключение". Затова съм си измислил такъв псевдоним. Не са само лекарите "лоши". В Англия ми се случи да разглежам местната архитектура на едно градче, и случайно забелязвам спряла кола на кръстовището! Викам си тоя ще паркира ли какво? Накрая ми стана неудобно че човека ме гледаше и преминах кръстовището ... и той тръгна! Чакал ме да пресека пешеходната пътека! А ние тука газим хора, но и пешеходците не са по-добри!
152
2
 
7
 
! Отговори
до 165 преди 11 години
Кво мрънкаш пак за пари бе?!ЩОМ СИ ЛЕКАР-ВЪРШИ СИ РАБОТАТА,АКО НЕ ТИ СТИГАТ ПАРИТЕ-НАПУСНИ ! Започни бизнес,а не да мародерстваш болни!
151
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
157 до 162Съгласен. Но това са само стеротипи.
150
1
 
6
 
! Отговори
до 159 преди 11 години
Има ,има ........не като да няма :))))) и аз си намерих такива и си плащам с удоволствие - да не ми се налага да ходя по каквито и да е такива заведения ,но са по скоро изключения . Това е лошото - доброто отношение и лечение е изключение ........ а трябва да е обратното !!!!!! И когато някой иска ,да не забравя че и от другата страна искат - но да не се забравя ,че от едната страна все пак стои Живот . Лекарите станаха за жалост близки по манталитет ,до таксиметровите шофьори - брояча въртиииии
149
2
 
6
 
! Отговори
Айде пак... преди 11 години
Отново обърнахме нещата. Не се мисли, че всички пенсионери и неосигурени пациенти се карат в Пирогов, а останалите (срещу пари, които се дават на линейкаджията) се карат във Военна болница и Токуда. Пирогов не може да поеме всичко. Нормално е и персоналът да е изнервен, както и пациентите. Някои от най-добрите специалисти в онкологията са с отвратителен характер, но важното е, че си вършат работата. И то добре. Не прекалявайте, защото "Началникът" гледа.
148
4
 
1
 
! Отговори
До 154 преди 11 години
Сам си си виновен, че ще те лекуват болкуци- да си имал повече гражданско самосъзнание ЧЕРВЕЙ
147
2
 
8
 
! Отговори
kukuf преди 11 години
Значи,има някаква информация,по която се плюнчи форумът.Аз лично НИКОГА повече няма да повярвам на нещо,поднесено ми от Бенатова и телевизията,която я наеме.За мен е доказано порчъков журналист.Как една дума добра не каза някога тази за някой лекар.Имаше скоро случай покрай бургаския атентат,само че партийната линия е друга...Не знам кой крив,кой прав,все пак друг лекар от същата болница поставя друга диагноза/дано е вярна/,значи системата за корекции работи.Безгрешни няма.Ама за това ни дума...
146
1
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 143Ами твоята логика е такава: "Всички магарета имат уши. Иванчо също има уши. Следователно => Иванчо е магаре!".В Щатите ако случайно се спънеш в крива плочка пред някаква бизнес сграда на фирма примерно и само леко си навехнеш глезена, можеш да ги съдиш и то за милиони. Най малкото няколко стотици хилядарки. Затова случката "жена падна в трап" там е невъзможна!А между другото: Хайте стига с тая Хипократова клетва - първите хирурзи са били бръснари чак до 19 век!