Жена е с опасност за живота, лекари не виждат счупен прешлен

Пострадалата била обиждана в „Пирогов”, че е „лигава бабичка”
Обновена: 1 авг 2012 22:06 | 1 авг 2012 22:05,
265
Жена е с опасност за живота, лекари не виждат счупен прешлен
Снимка: архив, "Пирогов"

72-годишна жена е с опасност за живота, след като дни наред лекарите не видели, че е със счупен прешлен на врата, съобщи bTV.

Поредна жалба за лекарска некомпетентност ще бъде проверявана от комисия в "Пирогов”.
Възрастната жена постъпила в столичната болница преди осем дни - по спешност. Паднала е в изкоп за ремонт на тръби.

На 24 юли Радка Георгиева излязла на разходка и поради липса на обезопасителна ограда се спъва в извадените плочки, и пада в трап.

По спомени пострадалата казала, че е паднала на глава. Съседи викат Бърза помощ и линейката я откарала в „Пирогов”.

Възрастната жена е прегледана, направени са й рентгенови снимки и е приета за два дни по клинична пътека за рана на лявата подбедрица. Радка Георгиева попада в Трета травматология с лекуващ лекар д-р Воденичарски.

„Главно оплакванията й бяха във врата, лявата плешка отпред и отзад. Не сме наясно колко снимки са й правени. В деня на приемането ни казаха, че са направени три. На другия ден д-р Воденичарски ни каза, че отново е правил снимка и отново е категоричен, че счупване няма. Те й казват, че е лигла, че няма нищо счупено. Лигава бабичка, даже една от сестрите в противошокова зала каза: „Да беше по-дълбока дупката, да си остане там”, разказва пред bTV дъщерята на 72-годишната жена.

Пострадалата се влошава с часове, а болките във врата не й минават. Въпреки оплакванията, от „Пирогов” са готови да я изпишат.

След настояване от близките пациентката е прегледана от друг неврохирург и истината лъсва. Докторът бил категоричен, че има счупване на втори шиен прешлен.

Радка Георгиева остава в „Пирогов”, като е преместена в неврохирургията, но състоянието й се влошава още и не е сигурно дали ще се стабилизира, за да бъде оперирана. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
8
 
3
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Изобщо българинът си е едно байганьовско изпражнение. Хем иска да е капитализъм - да се ползва максимално от него, хем иска, ако може да мине тъничко...да метне 200 лева, па да получи лечение като за 200 хиляди. Па и консумативите му да са на топниво, па и леглото му да е като в хотелска стая 5 звезди, и лекарят да е един усмихнат...и сестрата да му друсне един стриптийз...Ами не може с 200 или 2 000 лева Ферари да си купиш:)
204
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sevtus бреей ми ти като искаш да богатееш-*** в Зап.Европа.Няма как да получавате такива пари тук.Така че не ми давай пример за евтина и скъпа кола.
203
2
 
7
 
! Отговори
готин преди 11 години
абе стабилните лекари и компетентни избягаха в чужбина тук останаха некадърните и наи слабите заштото не ги изкат никаде в чужбина,така е
202
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неосигурените *** получават по-добро лечение,защото като се съберат цяла тумба и полиция едва спасява лекарите от линч.Лекуват и хоро играят.А здравноосигурените които плащат заплати на лекарите получават обиди и ги заплашват със същата полиция ако дори си отворят устата.Бой им трябва бой.
201
1
 
3
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Междувпрочем, каквото е останало от българското здравеопазване /не е много/, е резултат от инерцията на онова, което е изграждано във времената отпреди 20 години. Но това е във всички възможни сфери - здравеопазването не е самотно в това отношение:)...та да се върнем пак към системата...
200
2
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
221, благодаря за обръщението.Не сте чели това, за което отвърдите, че знаете какво пише в него, но нищо, няма проблем.Именно, защото в кап. икономика цената е тази, която определя качеството, няма как да получаваш същото качество на медицинско обслужване в България каквото има в Зап. Европа например.То е като да си купиш кола - за 3 хил. евро получаваш таратайка, аза 300 хиляди всички знаем какво ще получиш:). Така, че по-леко с претенциите;)
199
2
 
5
 
! Отговори
до219 преди 11 години
Ами здравноосигурените и не получаващи лечение,а обиди и по лошо???Ти ли си най-умния сред *** в бяло?
198
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ммм дааа....пишат и така наречените лекари тук и всички ги виждат каква стока са-злобни и алчни безсъвестници !Бог да пази България !
197
1
 
2
 
! Отговори
до sevtus преди 11 години
Другарю Севтус,Знаем какво пише там, но вашите спомени са от друго издание. А интернационалът още звучи в ушите ви...Оставете тези макиавелски методи - време е да разберете, че това което си заплатил, трябва и да го получиш, а не както при соц-комуно режимите, плащат всички, а някои го получават безплатно. Или трябва да ви напомня за правителствените болници, за тези на ЦК на БКП, и за много друго.
196
4
 
4
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
212, именно защото съм се постарал да поосмисля "дефектите на системата" съм стигнал до извода, че няма как отделно съсловие да е виновно за проблемите в нея. Въздействето е обратно - системата е тази, която задава посоката и така оформя нагласите. Ако се получат морални или проф. изкривявания, значи посоката е неправилна. Най-естественото нещо е промяна на системата. Но тъй като е трудно да се бориш със системата, затова си намираш враг в лицето на следствието.Неефективно, но пък лесно...
195
3
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
211,ами като няма нищо безплатно, тогава какъв е проблемът.Вадете по няколко десетки хиляди евро и ще получавате качествено медицинско обслужване!Какви са тези сълзи и сополи?Колкото до терминологията ми и притеснението ви,че е марксистка,хубаво е да влезете и в малко чужди издания-примерно The Guardian,и да се убедите каква е терминологията и там.
194
3
 
8
 
! Отговори
до 209 преди 11 години
ако детето Ви отиде, на лекар със задух и болки в гърдите, в национално кардиологична болница и излезе един лекър от кабинета и го изгони като куче, а лекаря влезе в отсрещния кабинет и започне да дрънка канчета и бурканчета, едва ли ще пишете тези неща. Дано никога не се случва на никой
193
2
 
7
 
! Отговори
илия преди 11 години
209-думата лигльовци използвате вие лекарите за обида на болните,които убивате!!!Впрочем така са наричали и горката жена от статията горе.Ще дойде много скоро обаче времето,когато няма да спите спокойно,ако сте живи естествено!
192
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На БТВ простотиите!
191
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бой по "учената" дофторска чутура
190
2
 
7
 
! Отговори
до 208 преди 11 години
Също както е къде-къде по-лесно да псуваш неблагодарния пациент и медиите, вместо да осмислиш дефектите на системата и да тръгнеш на война с нея.
189
4
 
2
 
! Отговори
до sevtus преди 11 години
Няма нищо безплатно, а терминологията която използвате е като от в. Работническо дело, май доста ви липсва....изглежда сте от ония за които някога всичко беше безплатно....но няма да се върне...няма да има повече конгреси на БКП....
188
2
 
7
 
! Отговори
ДО 206 преди 11 години
То и тук се плащат хиляди евро,ама директно в джоба на лекаря.
187
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бели престилки пак се изявиха. А колко ли недокладвани случаи на лекарска некадърност, безхаберие, некомпетентност, корумпираност има?
186
5
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Мда, сега забелязах източмника - БТВ. Същата БТВ, която същите форумци тук заливат с плюнка по принцип. Но сега й вярват! Защо ли? Ами, защото с този репортаж насапунисват доста добре съзнанието на тълпата в "правилната" посока...Така де, тълпата има нужда от враг - осезаем и видим, върху когото да стовари гнева си. Къде-къде по-лесно е да псуваш лекари или някое друго съсловие вместо да осмислиш дефектите на системата и да тръгнеш на война с нея!