Жена е с опасност за живота, лекари не виждат счупен прешлен

Пострадалата била обиждана в „Пирогов”, че е „лигава бабичка”
Обновена: 1 авг 2012 22:06 | 1 авг 2012 22:05,
265
Жена е с опасност за живота, лекари не виждат счупен прешлен
Снимка: архив, "Пирогов"

72-годишна жена е с опасност за живота, след като дни наред лекарите не видели, че е със счупен прешлен на врата, съобщи bTV.

Поредна жалба за лекарска некомпетентност ще бъде проверявана от комисия в "Пирогов”.
Възрастната жена постъпила в столичната болница преди осем дни - по спешност. Паднала е в изкоп за ремонт на тръби.

На 24 юли Радка Георгиева излязла на разходка и поради липса на обезопасителна ограда се спъва в извадените плочки, и пада в трап.

По спомени пострадалата казала, че е паднала на глава. Съседи викат Бърза помощ и линейката я откарала в „Пирогов”.

Възрастната жена е прегледана, направени са й рентгенови снимки и е приета за два дни по клинична пътека за рана на лявата подбедрица. Радка Георгиева попада в Трета травматология с лекуващ лекар д-р Воденичарски.

„Главно оплакванията й бяха във врата, лявата плешка отпред и отзад. Не сме наясно колко снимки са й правени. В деня на приемането ни казаха, че са направени три. На другия ден д-р Воденичарски ни каза, че отново е правил снимка и отново е категоричен, че счупване няма. Те й казват, че е лигла, че няма нищо счупено. Лигава бабичка, даже една от сестрите в противошокова зала каза: „Да беше по-дълбока дупката, да си остане там”, разказва пред bTV дъщерята на 72-годишната жена.

Пострадалата се влошава с часове, а болките във врата не й минават. Въпреки оплакванията, от „Пирогов” са готови да я изпишат.

След настояване от близките пациентката е прегледана от друг неврохирург и истината лъсва. Докторът бил категоричен, че има счупване на втори шиен прешлен.

Радка Георгиева остава в „Пирогов”, като е преместена в неврохирургията, но състоянието й се влошава още и не е сигурно дали ще се стабилизира, за да бъде оперирана. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
3
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
202, тъй-тъй и с какво отиват да се лекуват в тези държави. Не е ли след събиране на десетки и понякога стотици хиляди евро? И не е ли това потвърждение на онова, което казах - здравето е стока. Междувпрочем има го и обратното явление - медицински туризъм в България - на хора от Гърция, Италия, Белгия...Колкото до понятията - бандитско-мутренска или капиталистическа - това са само разновидности в терминологията на една и съща система.Разбира се, в някои държави поднесена доста по-елегантно
184
1
 
13
 
! Отговори
Мечо Прас преди 11 години
Има доктори и Лекари.Доктора има диплома.Лекаря освен диплом има,състрадание,знания,душа и куп други качества,които го правят такъв.За съжаления вторите са в Червената книга на България,а милосърдните сестри са вече мил спомен.В болниците са останали някакви незадоволени същества,чието милосърдие е под критичния минимум...
183
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
202, БРАВО !!!
182
3
 
2
 
! Отговори
мурлячи преди 11 години
Щом БТВ го съобщава .... недейте вярва
181
1
 
15
 
! Отговори
до sevtus преди 11 години
Не е вярно, че тук има капиталистическа система, тук има бандито-мутренска система, и поведението на лекарите все повече пасва именно към тази система.А там където здравето е стока - отношенията са коректни. За това от България бягат да се лекуват в Европа, Израел, че и в Турция даже.Тук здравето е инструмент за изнудване.
180
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
198 ок,здравето е стока.А какво ще кажеш ако си плащаш за него,а те лекува бездарник и те направи инвалид или причини смърт с безхаберието си?Хайде не ми ги защитавай негодяите!
179
1
 
10
 
! Отговори
читател преди 11 години
За съжаление и рушветите не помагат, на 05.07.2012г. почина човек на 32г. от *** лекарска грешка. От ксъсан ахилес и уж проста операция! !!! Никой не му направи за 30 дни изследване на кръфта, никой не му е бил инжекции за разреждане на кръфта, просто неграмотници! Получи момчето тромб и до там. За повечето медици в България трябва линч. Това не е държава вече, това е сметище за неграмотни управнизи и институции
178
4
 
3
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
197, - прочети какво съм написал. На лекар заради настинка не се ходи. Малко мед, малко чай, малко лежане и след три дена си нов. 15 часов полет на настинало дете - на такива некадърни родители е нужно да им се отнемат децата!
177
3
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Запомнете едно нещо - след като в обществото има консенсус по отношение на това, че икономиката и общшествените порядки трябва да се градят около капиталистическия тип отношения, то тогава трябва да приеме и последиците от това, а именно - че в такъв тип общество всичко, включително и здравето е стока! Всичко друго е лицемерие. Ако не ви харесва, променете системата, но спрете да издевателствате над отделните съсловия, чието поведение е само СЛЕДСТВИЕ от тази система.
176
2
 
3
 
! Отговори
до 196 преди 11 години
По добре дълъг полет,отколкото да го объркат и убият в болницата тук
175
2
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
192, Кременче, познатите ти са ***, при това пълни. Настинката не се лекува с лекари и лекарства. Лекува се с почивка и легло за около три дена. А твоите познати *** тръгнали да качват настиналото си дете по дълги самолетни полети...
174
4
 
7
 
! Отговори
читател до 176 преди 11 години
Странно защо, на служебните паркинги на всички големи софийски болници има само лъскави возила...голяма част съвсем новички....вероятно са служебни!!!!!
173
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквато системата такива и лекарите.За съжаление повечето са негодници!
172
1
 
7
 
! Отговори
читател преди 11 години
Очевидно, че в лекарското съсловие принципът " печалба на всяка цена" е водещ.Не може едни да получават по 15 - 20 -30000 (месечно!!!!!!), а другите просто да стоят.Примерът е ужасно заразителен.Ето защо , влезеш ли в болница, готви пликовете с пари, натурата не е бон тон.След операция - пликът по-дебел, 1000 -2000- 3000.... това е българската действителност, и сигурно ни устройва, щом никой не е сложил в плика белязани банкноти.
171
4
 
3
 
! Отговори
кремена преди 11 години
миналото лято имахме гости от Америка. детето им настина и те още на другия ден си тръгнаха за щатите. предложихме им да ги заведем на бг лекар, лекарства, това-онова, ама те не пожелаха. представяте ли си какво им е мнението за нашите медици? ужас!
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бе строиния лекар бияч се извади.ееееи смотан
169
3
 
7
 
! Отговори
до 176 преди 11 години
За толкова пари-толкова работа...,така казваш.Значи ако някой здравно осигурен тежко болен не ти бутне рушвет-ще го оставиш с престъпното си бездействие да умре.Ето я твоята логика,играеш си на Господ,ама има и дървен такъв!И не аз,а ти ревеш за ПАРИ,все са ви малко,оядени ***!Аааа,сега ми предлагаш и да ме удариш ли бе,стройния и суетен лекар.Ето какви сте,нали-*** !
168
1
 
1
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 182Тази философия според теб не би трябвало да важи ако си бръснар. Ако си сервитьор или шивач важи, но не и ако си бръснар. Защото първите хирурзи са били бръснари!
167
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
185, проумяването на това няма нищо общо с факта, че хората губят близките си, най-важните хора на света, заради лекенца като теб. Всеки е наясно, че трябва да взимат по-големи заплати и т.н. и т.н., но пак ти казвам заплатата не е извинение да погубваш здраве и живот и ако това си повтаряш, за да спиш по-добре нощем, ми е мъчно за теб!
166
3
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 175Най-после един човек който ме разбира правилно и мисли. Точно там е истината! Само че защо да не се сравняваме с нормалните държави? Нали трябва да прогледнем? Истината може да боли, но е полезна.Аз дадох пример, как един шофьор в градския транспорт прегази младо момиче. Шофьорът е изкарал някакъв курс, докато един лекар учи 10 години. После ми обясняват, че лекарят отговарял за човешки живот. А другите - не отговаряли. Всичко това е от бликаща злоба. Трябва да спрем.