Хотелиерите загрижени, искат от Цветанов туристическа полиция

Целта на новото звено е да гарантира безопасността на почиващите
Обновена: 7 авг 2012 16:43 | 7 авг 2012 15:18,
84
Хотелиерите загрижени, искат от Цветанов туристическа полиция
В Морската градина във Варна вече има велополиция. Хотелиери поискаха и туристическа полиция по курортите. Снимка: Булфото

След атентата в Сарафово въпросът за безопасността на туристите по Черноморието се е превърнал в приоритетен за хотелиерите. Те вече са изпратили писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов с редица мерки, които трябва да се вземат, за да се повиши контролът в курортите.

Сред тях е създаването на отделно звено "Специализирана туристическа полиция", което да работи в националните ни курорти и да е ангажирано изцяло с безопасността на почиващите там.

Освен това от Съюза на собствениците в Слънчев бряг настояват в община Несебър да се създаде още едно Районно полицейско управление, защото униформените през летния сезон не стигали.

"От Поморие до Обзор през летните месеци се струпва контингент от над 450 000 души. Същевременно постоянният състав на полицейското управление е от 120 човека. Невъзможно е те да обслужват този огромен туристопоток и винаги, във всеки един момент да осигуряват нужната бдителност и превенция", пишат в писмото си до Цветанов хотелиерите.

За сравнение те посочват, че големите центрове като Бургас, Варна и Пловдив се обслужват от пет -шест РПУ-та, а на територията от Поморие до Обзор, където се струпват и най-много криминогенни лица през лятото, има само от едно.

Освен това според собствениците командироването на полицаи през лятото от вътрешността на страната е временно решение на проблема, тъй като полицаите по морето имали нужда от специална подготовка.

"Черноморието е със специфични характеристики от гледна точка на осигуряването на сигурността, което предполага задължително служителите на реда, които работят тук, да имат специална подготовка и да познават отлично региона", каза председателят на Управителния съвет на Съюза Елена Иванова.

По думите й специално обучение трябва да има и за персонала в хотелите, а също и за туроператорите, превозващи туристите.

Като допълнителна мярка хотелиерите предлагат да се засили видеонаблюдението както на летищата, така и по пътя до курортите, а също и в самите хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
13
 
! Отговори
тома неверни преди 11 години
Аре стига бе,това са глупости.Каквае тази туристическа полицич?Ми т по тази логика,дай да направим-спортна полиция,паркова полиция,училищна .....А ОНАЗИ,СЪЩИНСКАТА ПОЛИЦИЯ С БЮДЖЕТ 1000 000 000,ЩЕ СИ ГИ ДЪРЖАТ ПРЕЗ ДЖОБА?
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27,магистралите са на време-със самолети ли ще пристигат стоки,работна ръка,туристи-20 год.БГ беше заприличала на бомбандирана-по точно на Северна Корея!
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е пълна глупост, неможе за всеки сектор от икономиката да се прави специализирана полиция, има си полиция и толкова, сега отделен въпрос е че тя е безпомощна, но това е тема за друг разговор
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
19,хотилиерчетата край Варна карат камериерките да си носят хигиенни материали,бачкат жените,а като наближи да им плащат,правят постановка-не им харесало как са изчистили и ги гонят и за да не смеят да се оплакват им внушават,че трябва да плащат обучението,което са провели!!
23
3
 
0
 
! Отговори
д преди 11 години
Селска полиция трябва,туристическа полиция трябва,българска полиция трябва на България,и при бивш секретар на МВР,и днешен министър На МВР Цветанов,при наличие че и хората са готови по места да се включат в справяне с престъпноста,да не въведеш ред сигурност эа хората ,което да ги мотивира да эапочнат да работят и да помогнат эа успеха на държавата,беэ сигурноста на хората,и да върнете откраднатото от държавата,няма успех ,магистралите са после,обърнали сте пирамидата,както надежда каэа према
22
3
 
9
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
Навремето имаше към държавната фирма Балкантурист ведомствена милиция.Едни дебели мустакати чички пощипваха и пое.аваха сервитьорките между мешаната скара и коняка дето хапваха и пийваха за сметка на заведенията.Беше сладка работа ама ей-на всичко стана часпром и тва кранче секна.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки хотелиер да си наеме охрана,не да се използва полицията,която ползва обществените фондове за издръжка!Полицията има други функции.Охраната може да е и от пенсионирани полицаи-тъкмо да си добавят някой лев към пенсията,въпреки,че голяма част от полицаите са и юристи!
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки хотелиер да си наеме охрана!Така ще решите и % с безработицата.
19
5
 
3
 
! Отговори
пръч преди 11 години
Полицията ни е на ниво ала_цветанов НЕ РАБОТИ,а САМО КРАДИ и то не друго ами АПАРТМЕНТИ !!!!!!! ВЪН ЦВЕТАНОВ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО !!!!!!!!!
18
2
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ Авантаджиите преди 11 години
И хотелиерите започнаха като Борисов да си гледат "келепира".Как държавната полиция ще пази частни имоти?Тези започнаха да стават нагло лакоми.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дайте пари за камери и съвременна техника и 80% от проблемите ви ще са решени ! Големи сте скръндзи туй набедените хотелиерчета ! Идете в чужбина и вижте,как там се прави бизнес ! Всеки *** хотел направил , а пък някои и запуни и салфетки се стискат, а един пък режеше салфетката на 4 и то от най-евтините !
16
0
 
13
 
! Отговори
Частник преди 11 години
В Морската градина във Варна вече има велополиция. Хотелиери поискаха и туристическа полиция по курортите. -------------------------------------------------------------------------------------------------------Могат спокойно да си наемат частни дедективи и охранители.На Запад всеки хотел има свой хотелски дедектив и охрана.
15
0
 
13
 
! Отговори
ЦЦ + ББ преди 11 години
А ти, хотелиерино,дарение направи ли?
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА ЛЯТО СЪМ ХОДИЛ В 7 БЪЛГАРСКО ЧЕРНОМОРСКИ ХОТЕЛА.САМО ЕДИНИЯ БЕШЕ СУПЕР ИЗРЯДЕН, ДРУГИТЕ МРЪСНИ СТАИ, РАЗВАЛИЛА ИМ СЕ ПРАХОСМУКАЧКАТА, АМА ТО ОБЯДА И ВЕЧЕРЯТА НЕ БИЛИ НА БЛОК МАСА А ДВЕ ПОРЦИЙКИ...... АЛООО, МОЩЕНИЦИ ДОЛНИ, БАСЕЙНИТЕ МРЪСНИ, НЯМА СПАСИТЕЛИ, НЕУРЕДИЦИ С ПЛАЩАНЕ, АДР. КАРТИ И Т.Н.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Туристическата полиция може лесно да се поеме срещу добър рекет от застрахователната полиция като ИПОН, Първа частна полиция, СИК и ***.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха,ха, ха!ТуристическИИИИИИ полиция!Неграмотници!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересно,отива полицая към хотела и почват тук е частна собственост, защо идвате и т.н., ние си имаме охрана...сега пък искаме още полиция?странно, много странно.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде сега Туристическа полиция ! Космическа не щете ли бе обирджии такива ! Храните ни онинклузив със стари и вкиснати манджи,като дойдат детски групи ги натиквате в най-скапаните и калпави стаи,отнасяте се с тях , като че ли са втора ръка хора .......Оправяйте се сами ! Аз ще си ходя на Халкидики , вие си гледайте работата ! Искате за един сезон чорбаджии да станете , ама не !
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАРОДЕ, БЕГАЙ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА, АКО МОЖЕШ, БЕГАЙ ДАЛЕЧЕЕЕЕ
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хотелите плащат привилегировано ДДС от 10 %, така че имат достатъчно пари да си наемат скъпи мутри.