Хотелиерите загрижени, искат от Цветанов туристическа полиция

Целта на новото звено е да гарантира безопасността на почиващите
Обновена: 7 авг 2012 16:43 | 7 авг 2012 15:18,
84
Хотелиерите загрижени, искат от Цветанов туристическа полиция
В Морската градина във Варна вече има велополиция. Хотелиери поискаха и туристическа полиция по курортите. Снимка: Булфото

След атентата в Сарафово въпросът за безопасността на туристите по Черноморието се е превърнал в приоритетен за хотелиерите. Те вече са изпратили писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов с редица мерки, които трябва да се вземат, за да се повиши контролът в курортите.

Сред тях е създаването на отделно звено "Специализирана туристическа полиция", което да работи в националните ни курорти и да е ангажирано изцяло с безопасността на почиващите там.

Освен това от Съюза на собствениците в Слънчев бряг настояват в община Несебър да се създаде още едно Районно полицейско управление, защото униформените през летния сезон не стигали.

"От Поморие до Обзор през летните месеци се струпва контингент от над 450 000 души. Същевременно постоянният състав на полицейското управление е от 120 човека. Невъзможно е те да обслужват този огромен туристопоток и винаги, във всеки един момент да осигуряват нужната бдителност и превенция", пишат в писмото си до Цветанов хотелиерите.

За сравнение те посочват, че големите центрове като Бургас, Варна и Пловдив се обслужват от пет -шест РПУ-та, а на територията от Поморие до Обзор, където се струпват и най-много криминогенни лица през лятото, има само от едно.

Освен това според собствениците командироването на полицаи през лятото от вътрешността на страната е временно решение на проблема, тъй като полицаите по морето имали нужда от специална подготовка.

"Черноморието е със специфични характеристики от гледна точка на осигуряването на сигурността, което предполага задължително служителите на реда, които работят тук, да имат специална подготовка и да познават отлично региона", каза председателят на Управителния съвет на Съюза Елена Иванова.

По думите й специално обучение трябва да има и за персонала в хотелите, а също и за туроператорите, превозващи туристите.

Като допълнителна мярка хотелиерите предлагат да се засили видеонаблюдението както на летищата, така и по пътя до курортите, а също и в самите хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
22
 
! Отговори
Полиция преди 11 години
Ама задължително трябва д аима полиция. Къде ще работят всички *** и ще вземат заплати.тук стана на 3 човека - 2 *** полицаи. аман от кърлежи. Шериата му е майката като откраднеш - айде една китка по къс, после един лакът .... Важното е полицейщина да има
6
0
 
28
 
! Отговори
удивен преди 11 години
А обикновена полиция за какъв ... да я държим???
5
0
 
32
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
Сега остава зърнопроизводителите да поискат зърнена полиция,винопроизводителите винена полиция,свинепроизводителите свинска полиция и т.н.полиция.Дайте сичкото държава да е полиция.Да ви е..ем у простаците скапани
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и кой ще плаща ? сигурно хотелиерите и ресторантоьорите с оборот 200 лв дневно ? айде у лево
3
1
 
26
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Няма смисъл от туристическа полиция. И сегашната си върши работата, просто като хване чужденците ги пускат веднага. Така, че няма смисъл от тях.
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОБЩЕСТВЕНА ПОЛИЦИЯПЪТНА ПОЛИЦИЯОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯВОЕННА ПОЛИЦИЯТУРИСТИЧЕСКА ПОЛИЦИЯНЕКА ЦЕЛИЯ НАРОД ДА СТАНЕ ПОЛИЦИЯ
1
0
 
23
 
! Отговори
fan преди 11 години
че той сезоня свърши ла - почти. Трябваше да има охрана отдавна. И хотелиерите да плащат повече данък. Вземат ни парите за нощувки срещу служебни касови бележки. Не стига че плащат данък 9%, и все реват.

Спонсорирани публикации