Хотелиерите загрижени, искат от Цветанов туристическа полиция

Целта на новото звено е да гарантира безопасността на почиващите
Обновена: 7 авг 2012 16:43 | 7 авг 2012 15:18,
84
Хотелиерите загрижени, искат от Цветанов туристическа полиция
В Морската градина във Варна вече има велополиция. Хотелиери поискаха и туристическа полиция по курортите. Снимка: Булфото

След атентата в Сарафово въпросът за безопасността на туристите по Черноморието се е превърнал в приоритетен за хотелиерите. Те вече са изпратили писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов с редица мерки, които трябва да се вземат, за да се повиши контролът в курортите.

Сред тях е създаването на отделно звено "Специализирана туристическа полиция", което да работи в националните ни курорти и да е ангажирано изцяло с безопасността на почиващите там.

Освен това от Съюза на собствениците в Слънчев бряг настояват в община Несебър да се създаде още едно Районно полицейско управление, защото униформените през летния сезон не стигали.

"От Поморие до Обзор през летните месеци се струпва контингент от над 450 000 души. Същевременно постоянният състав на полицейското управление е от 120 човека. Невъзможно е те да обслужват този огромен туристопоток и винаги, във всеки един момент да осигуряват нужната бдителност и превенция", пишат в писмото си до Цветанов хотелиерите.

За сравнение те посочват, че големите центрове като Бургас, Варна и Пловдив се обслужват от пет -шест РПУ-та, а на територията от Поморие до Обзор, където се струпват и най-много криминогенни лица през лятото, има само от едно.

Освен това според собствениците командироването на полицаи през лятото от вътрешността на страната е временно решение на проблема, тъй като полицаите по морето имали нужда от специална подготовка.

"Черноморието е със специфични характеристики от гледна точка на осигуряването на сигурността, което предполага задължително служителите на реда, които работят тук, да имат специална подготовка и да познават отлично региона", каза председателят на Управителния съвет на Съюза Елена Иванова.

По думите й специално обучение трябва да има и за персонала в хотелите, а също и за туроператорите, превозващи туристите.

Като допълнителна мярка хотелиерите предлагат да се засили видеонаблюдението както на летищата, така и по пътя до курортите, а също и в самите хотели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Хотелиерите края на лятото почват да броят пачките по няколко милиона и десетки милиона -а искат с парите на бедните.. да плащаме за полиция понеже келявите им еврейски туристи докараха както се очакваше --камикадзета---ами ще си плащате вие--имате пари наемате си охранителна фирма за целият Слънчев Бряг- а не с парите от бедният народ да плащаме командировки на мъреливите ченгета-като няма туристи искат Държавата да им правела реклама в чужбина-АМИ НАУчЕТЕ СЕ ДА СИ ПЛАщАТЕ -НЕ САМО ДА ВЗИМАТЕ
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От три години при всяка своя публикация, свързана с разследванията му в България, германският журналист Юрген Рот неизменно твърди, че *** е мафиотска групировка.Той дори упрекна министър-председателя Бойко Борисов, че не прави нищо за да бъдат проверени загадъчните варненски бизнесмении.Групировката *** се управлява от 12 души. В публичното пространство обаче почти няма техни фотографии, пише Рот. И продължава:"*** притежават редица охранителни фирми, като МИ-2 и МИ-5, като за техните служители има специално създадени центрове за обучение. Говори се, че само в първото предприятие работят над 170 души.Според други информации след 1996 г. групировката успява да вземе целия контрол над проституцията по северното Черноморие
45
0
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
имме минимум 60 000.00 милиционери , доколкото се вярва на управляващите) плюс ДАНС, НСО ,НСС. Имаме и около 250 000. 00 човека частни охранители,пенсионирани милиционери.И още толкоз бандюги , бивши милиционери, справка Алексей Петров,братя Галеви и . . .Всички до тук изброени са заедно и нощ и ден.Заедно крадат,грабят , а не могат да се хванат !!А децата , младите в чужбина , защото за тях в БГ няма работа.В БГ работят само пенсионерите за 400 - 600 лв., но вземат и пенсия още толкоз.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Himi4eska Bomba za zalata Darjava , jalko sa decata mi i tehnite deca , nema bade6te tuka
43
0
 
7
 
! Отговори
MAFIA преди 11 години
Асоциацията на европейските журналисти България (АЕЖ) разпространи позиция, в която изразява силното си безпокойство от натиска, на който е подложен журналистът Спас Спасов - кореспондент на изданията "Дневник" и "Капитал" в град Варна.От асоциацията настояват компетентните органи да разследват случая с журналиста, описан от електронното издание dnevnik.bg на 3 август."Дневник" съобщи, че Спасов, който отразява от няколко години темата за съдбата на Морската градина във Варна, проекта за застрояване на крайбрежната й част и Общия устройствен план на града, е получил "подарък" от съсобственика на *** Марин Митев.С куриерска пратка при него е пристигнала книгата "Изкуството на войната" от Сун Дзъ с бележка на първата страница, която гласи:"Този, който не можеш да направиш приятел или не можеш да го победиш, по-добре не се занимавай с него!" Сун Дзъ.
42
1
 
11
 
! Отговори
Да ги изчистим за ед преди 11 години
В България има в изобилие:-Полицаи-Данъчни-депутати-контролиращи -*** неработещи и крадещи-политици- комитетиЕ кой да ги издържа тия ?Писна ми .
41
0
 
4
 
! Отговори
TIM преди 11 години
kade e dne6nata novina za *** da ne bi dnes.bg da ima strah da ne vzrivat Ofisa
40
0
 
13
 
! Отговори
гацо преди 11 години
тия лигльовци вместо да реват държавата да им помогне,може сами да си решат проблема като сложат по разумни цени,подобрят обслужването и така да привлечат повече почиващи.А следващото лято да вложат парички за видеонаблюдение и други екстри.не само да свалят кожи и да реват.
39
0
 
14
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Да да още малко и ще стане.Кавали и данъкоплатеца да ви плаща удоволствието.Правилно го е написал отдолу Калинчо, назначете си охрана и плащайте и готово.не стига че не плащате данъци ами още дави слугуваме.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами да им направи държавата и публични домове към хотелите,защото доходите са им малко и не могат да си плащат данъците.
37
0
 
17
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Искат те . само милиционери!!! егати държавата .. ДА СИ ПЛАЩАТ ..ХОЛДИНГИ МОЛДИНГИ.. СДРУЖЕНИЯ НА СОБСТВЕНИЦИ ... ПРАВЯТ СИ ЕДНА ПЛАЖНА ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА .. И ДА НЕ НИ ЗАНИМАВАТ!! СМУКАЧИ
36
3
 
12
 
! Отговори
ALEK преди 11 години
БГ ИМА НУЖДА ,НЯКОЙ ДА НИ ОТЪРВЕ ОТ ДОСАДИТЕ герб
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В чужбина по курортите,в хотелите имат частна охрана,даже и на плажа имат цивилни охранители и проблем няма!
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък съм загрижен за България, и затова искам Народен съд! Прасетата с костюми и лимузини закупени с народни пари да треперят от страх, знаейки отиват на бесилото!
33
0
 
15
 
! Отговори
BG преди 11 години
Туристическа полиция - нови пари на данъкоплатците - милиони. Основния проблем не се ли реши нищо няма да се промени. Трябва да се предприемат действия изкореняващи радикалния ислям от нашите земи. Това са изселване и конфискация на цялото имущество, на всеки имащ някакъв допир с крайния ислям.
32
1
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Хъм, в нормалните държави ако въпреки наличието на толкова милиционери не е налице сигурност обикновено искат оставката на министъра и ръководството на МВР, а не лобират за още милиционери.
31
2
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Тия що не духат супата? На нас милиционерите и без това са ни в повече. Кат искат милиция да се обърнат към наследниците на Компира от Първа частна милиция. Аз на море у канализационната яма в бг-то не ходя.
30
0
 
7
 
! Отговори
марин преди 11 години
няма проблеми, да им сложи данък туристическа полиция и ОК.
29
0
 
20
 
! Отговори
777 преди 11 години
ХОТЕЛИЕРИТЕ СА ЗАМОЖНИ ХОРА ! МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА НАЕМАТ ОХРАНИТЕЛИ , ДА ИМ КУПЯТ УНИФОРМИЧКИ И ДА ИМ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ !Възмутително е , че "хотелиерите " ни се държат като прошляци ! Само искат .... Въобразяват си , че като имат хотели - цяла България тр. да им се кланя и е длъжна да им помага , защото това е " национален " туризъм !
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Туристи има по 1-2 месеца в годината и през останалите 10 месеца тази турполиция ще охранява празни хотели и ще се чеше срещу 1000 лева на човек.

Спонсорирани публикации