Борисов за заловения кораб: Знаеше се, много неща се знаеха

"Нямаше как да кажем на моряците: "Бягайте, защото ще ви хванем"
Обновена: 16 авг 2012 14:51 | 16 авг 2012 11:50,
331
Борисов за заловения кораб: Знаеше се, много неща се знаеха
Снимка: Булфото

"Знаеше се, че ще се работи с български кораб, но нямаше как да кажем на моряците: "Бягайте от кораба, защото ще ви хванем", обяви във Варна премиерът Бойко Борисов по повод задържания кораб "Свети Николай", пътувал под български флаг с почти 3 тона кокаин.

По думите на премиера доста от моряците са от Варна, а сред задържаните има и такива от Добрич.

"Много е трудно правосъдието да отсъди кой е забъркан и кой не е. Най-малкото ще е дълъг процес, защото става въпрос за 3 тона. Това е огромно количество за цял свят", продължи премиерът.

Той съобщи още, че операцията по задържането на българския кораб е била съвместна между нашите и испанските власти. Тя е продължила няколко месеца.

"Може би другата седмица Цецо ще отиде до Испания да види какво е положението. Но така или иначе кокаинът е там. Знаеше се, че ще се работи с българския кораб, много неща се знаеха“, добави Борисов.

Корабът „Св. Николай", плаващ под български флаг, бе задържан на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания. Арестувани са общо 31 души, като от тях 21 са български моряци.

Още по темата

Плавателният съд е собственост на фирма "Сийборн", която се занимава с морски превози, корабен мениджмънт и агентиране.

В офиса уточниха, че не са оторизирани да дават мнение, становище и изявление за медиите. Никой не потвърждава дали някой от семействата на задържаните българи вече са известени от испанската полиция за ареста.

Според полицията в Испания дрогата е натоварена в Южна Америка и е пътувала за Галисия, където са задържани четирима испанци, познати на полицията.

Те са отговаряли за получаването на кокаина и пренасянето му до Мадрид, където група колумбийци са го разпространявали в страната и Европа. Шестимата колумбийци, свързани с известния наркокартел на Хорхе Велес, са арестувани в столицата.

Българите отговаряли за транспортирането на дрогата. Кокаинът „с висока чистота” бил скрит в трюмовете на кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
9
 
! Отговори
Яка им душица преди 11 години
Стига с тия партии и партийки или правителствени лица. Това е международна престъпна наркогрупа. И така: палубните моряци, мотористи и механици, готвач, камариери - едва ли са знаели. Но капитанът, след като не проверявал товарената стока, ще носи отговорност. Възможно е и помощниците. Ако е частна работа, а не като товар, тогава на всички да им е дупе яко. Ще пишат и отговарят яко и продължително. 3 тона са прекалено много за да не се знае поне нещичко като слух. И после как се крият 3 тона.
177
2
 
4
 
! Отговори
ДА ДЕ преди 11 години
Заговори ли се за дрога ,....защо ли,все до Румен Петков се стига....?Не моЙ да разбера!
176
1
 
1
 
! Отговори
Лоренцо преди 11 години
Ето на, когато излизат в чужбина и вече не с куфарчета а с камиони превозват наркотици се представят за роми от България .Само ни излагат такива българи нас ромите.
175
1
 
3
 
! Отговори
Коментар 1 преди 11 години
Какъвто ти е манталитета - такава ти е Държавата. Затова младите емигрират...
174
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко извън темата, но искам да помоля всички българи да изпратят по един разгневен е мейл до Комисията за защита от дискриминация които искат да премахнат Христо Ботев и Васил Левски. kzd***kzd.bgНека не стоим безразлични!Нека покажем,че никой не може да цапа паметта на националните ни герои!
173
0
 
4
 
! Отговори
до 200 преди 11 години
Англия защо не ни върне ----НАШИТЕ "БИЗНЕСМЕНИ" С МИЛИОНИТЕ ?
172
3
 
7
 
! Отговори
DOLU GERB преди 11 години
BRENDO ,RUMEN PETKOV,TRAKTORA I DRUGI SA ZAPOCHNALI PODPISKA ZA SVALIANETO NA GERB
171
4
 
5
 
! Отговори
следва заглавие преди 11 години
"Стоката за Р.Петков ---не пристигна".
170
5
 
6
 
! Отговори
не син преди 11 години
Бате Бойко е виновен ! За всичко ! Ако не ги хванат-защо,ако ги хванат пак защо !
169
4
 
8
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Борисоовв в германия питат за теб като частно лице ;) за шменти капелите ;) сериозни вестници
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 184А бе кат си толкова отворен я кажи какво се е променило? Като те спрат катажиите и преди и по-преди и сега си даваш 20кинта. Да не говорим какво става по-нагоре!
167
1
 
7
 
! Отговори
перо преди 11 години
То версията излизе:Ние ги пускаме,Те ги хващат!!!!
166
1
 
6
 
! Отговори
до 189 преди 11 години
КОФТИ----много си назад с инфото ,......тия кораби с тия"рейсове" ,от колко години карат тази стока ,Бойко беше малък .....? Къде отиваше ПАЯ ,в кои партии?
165
2
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До До 184 - Ти си болен, бе, я вземи се прегледай! Не виждаш ли, че сте на изхвъргачката, най-некадърните и необразовани самоуправци, откакто свят светува! Това е най-антисоциалното и човекомразещо егоистично управление в историята на България, което помня!
164
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво се пънете бе, тикви недозрели! Ревизоро го каза по телевзора пред цяла България: Който е на власт, той държи контрабандата
163
11
 
4
 
! Отговори
До 184 преди 11 години
БРАВО БОЙКО, БРАВО БОРИСОВ! От както е на власт този истински българин работи само за благото на България! Той е новия Левски на фона на прогнилата от корупция посткомунистическа държава и е един от малкото, който наистина милее за страната ни и иска да я промени към по-добро! А комунистическата ***, която ограби държавата ни, както и турчин не я грабил, да си затваря лъжлива уста! Сега *** като видяха, че държавата се закрепи и вече се посъбраха пак пари за крадене, правят всичко възможно да свалят Борисов и да се върнат пак на власт за да могат пак да продължат както преди да крадат на воля! Но народа вече никога няма да позволи на тия червени пладнешки обирджии даже и да помиришат власт!
162
0
 
10
 
! Отговори
братя Галеви преди 11 години
Алооо,Румба ,...получи ли брашното ...?
161
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До КОФТИAaa ima, tiq 3 tona vlizat direktno v kasata na Boko
160
3
 
7
 
! Отговори
рУМЕН пЕТКОВ преди 11 години
А колко се надявахме, на тази "сделка",......идат избори!
159
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V taz policeiska durjava Boko vmesto da suzdade rabotni mesta kakvo pravi - har4i parite na naroda primerno za selskite otbori po ma4 s pravitesven samolet.....mi mnogo qsno tiq morqci si tursqt prepitanie, kato nqmat druga alternativa.........