Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов

МВР шефът видя и следата на Брендо
Обновена: 17 авг 2012 08:34 | 17 авг 2012 07:06,
253
Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

"Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина", посочва в интервю за "Телеграф" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

За задържания край бреговете на Испания български кораб с 3 тона кокаин и за организаторите на канала той обяснява: "Не е случайно, че преди да се пристъпи към задържането на това огромно количество дрога, арестувахме Краля на кокаина Евелин Банев - Брендо, който дълги години е действал в съучастие с италианска престъпна група.

От няколко месеца колегите от ГДБОП работят по основните организатори на канала, които са от България. Те са движели набирането на екипаж и намирането на плавателен съд. Тримата мъже, които бяха арестувани у нас, са правели това, изпълнявайки ангажимент към италианската наркоорганизация, която доскоро работеше с Брендо.

Още по темата
 Крайната дестинация за кокаина е била Испания. Това, което направиха служителите от отдел "Наркотици" в ГДБОП, бе да подадат изпреварваща информация на колегите си от чужбина за подготовката и лицата, които биха могли да осъществят този трафик.

Испанската полиция анализира данните, които им подадохме, и успяха да задържат екипажа", казва Цветанов.

При международна спецакция в Испания беше хванат наш кораб с 3 тона кокаин на борда. Арестувани бяха 21 българи от екипажа на плавателния съд.Вчера у нас пък бяха задържани трима души. Единият е бил организаторът на транспорта на наркотика.

Вторият от членовете на престъпната организация е отговарял за наемането на част от екипажа на кораба.

По-късно задържаха за 24 часа и собственика на фирмата-оператор на кораба Дойчин Дойчев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
7
 
5
 
! Отговори
до 136 преди 11 години
Той може да не го е хванал Цецо, но да не мислиш, че същия този кораб за пръв път кръстосва по този курс? И по времето на предишните Убавци /вътрешни министри/ не е правил курсове този или други кораби!? Факт е, че по времето на Цецо става първото залавяне на такава мащабна пратка, а не по време на запалката например, за което има поне някакъв процент заслуга сегашното ръководство на МВР!
118
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб = мафия! Оставка!
117
5
 
9
 
! Отговори
Дени Чалгата преди 11 години
Дайте му на Цецо грозданка , пуснете му Тони Стораро и една *** магистралка да го олаби че се види на снимката че много се е напррегнал да ни ЛЪЖЕ шматарока . Явно от някъде е намерил пак да чопне кинти за апартаментче чувам че е се е орентирал и Той към Виена къщи и имения да пазарува по починът на останалите виши БКП активисти .
116
1
 
15
 
! Отговори
gost преди 11 години
Стига бе! "Ние това, ние онова". Всичко вие направихте. Писна ми от хвалипръцковци
115
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слушайте бе, комундрели!Ако не беше хванат кораба с 3 тона дрога, по какъв начин щяхте да разберете, че въобще този кораб превозва ....дрога?! А колко кораба с дрога хванаха по времето на предишните министри - миков, запалката, петканов, бонев, мими..... Май 0 /нула/ кораба! Или тогава сигурно не са превозвали дрога, дори в БГ не е вкарвана такава! Или истината е както е модерно да се казва - не е имало "политическа воля" да хващат такива кораби по една или друга "политическа" причина...
114
5
 
9
 
! Отговори
Мишоран преди 11 години
Когато чуя да говори Цветанов или да пее Азис си представям едно висококвадратен *** с килино образование . Разликата между двамата е че единият има съмнителен 7 клас а другият задочно дадена диплома от ВИФ колкото да може да стане офицер в МВР но уви манталитетът му на примитивен кочияш - шофьор облечен в фатмашка ДС униформа му личи от километри
113
3
 
7
 
! Отговори
Емигрант Работодател преди 11 години
Какво е карате за цената на бензина, в цял свят е така... но заплатите там са различни, защото там се работи здраво. Сега съм си в България за малко и такова нещо като българина няма-кафенетата пълни в през седмицата (по цял ден), дискотеките вечер пълни, студентски град изобщо не се е променил откакто аз го оставих преди години, е така не става...Иначе с очите си виждам понеже често давам работа на новодошли емигранти в САЩ как мн добре работят стига да са в нормално общество. На работа народе
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в интерес на истината никога до сега не са се продавали толкова свободно контрабандни цигари както в последните 3 години при управлението на герб. А за кокаина тои си е на Боко явно, нали изказа съжаление че не са могли да предупредят трафикантите щото много служби знаели
111
0
 
9
 
! Отговори
Шматко -Хамбург преди 11 години
Тук цената на бензина чукна 1,73 евро за литър за 95 октана 98 е 1,86 но не го ползвам . Що се касае до Цецо Имотния много се съмнявам че може да издаде такава апетитна далавера . Бих вярвал че по-скоро би постъпил съвсем различно . Праща депеша пичове платете си иначе ще ви приберем . Тия мулета или са солисти и не са си платили където трябва илиса ги дали курбан за да си направят реклама . *** и останалите служби също се хранят от дрога публична таина е стиба балони и сапунки .
110
0
 
2
 
! Отговори
ахмак преди 11 години
Грешката е моя.Не до 96,а до 95
109
4
 
5
 
! Отговори
ахмак до 96 преди 11 години
Като че ли цената на бензина скача само в Бг!!! Май четеш само каквото ти изнася.Цените скачат в цял свят.Значи мислиш,че в Бг трябва да са фиксирани??? Посочи ми една страна,където няма повишение и ще се съглася,че това е много важна и обезпокоителна новина.
108
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветано мутро, докога ще използвш МВР за политически цели? До кога Веселин Маринов ще раздава държавни поръчки? До кога ще хващате дрога само на конкуренти? Защо никога не се залавя амфетамин?Оставка и съд за герб!!!
107
4
 
6
 
! Отговори
социалист преди 11 години
До 122/Напротив-злобеещите не са от БСП, това са просто бандюги, които са си имали проблеми със законодателството. Важното е, че е направена такава мощна и успешна акция и е нанесен не малък удар по ***, които тровят децата ни.
106
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не ги арестуваха тука,като са знаели.Щяха да спестят ареста на невинни моряци и неприятности за техните семейства.
105
14
 
5
 
! Отговори
до 116 преди 11 години
Добре свършена е само оная работа, от която има отчисления за Позитано 20
104
10
 
9
 
! Отговори
Sin преди 11 години
До 110/анонимен-Ами като бензина ти е 2.75 и нямаш и нямаш пари -ходи пеш или работи, не само да драскаш по форумите псувни и простотии. Не са ти виновни герберите, ако си ***
103
13
 
7
 
! Отговори
за 110 преди 11 години
Освирепели са от злоба и яд комунистите. Вече е видно, че и нервите не си сдържат. Да не говорим за откровено просташкият им и вулгарен език, типичен за елементарни и простовати , каквито са и повечето фенове на БСП и ДПС.
102
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора какво става с бензина и дизела,колело ли да си купя.бива ли такова нещо.В Германия бензина е 3.5 лева но минималната заплата в пъти повече от нашата.При нас минималната заплата е 105 литра бензин А95
101
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли когато *** са далеч от властта така нарастват заловените количества наркотици :)))))))))))))))))))))))))
100
3
 
25
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Цветанов "Ние подадохме сигнала за кораба" тука вече публиката пада в оркестъра и мивките на тоалетните на МВР се чупят от смях. Цветанов от България може да си говори каквото иска. Като отиде в Испания ще видите какава песен ще зепее , за доброто международно сътрудничество , ще започнат благодарности към Интерпол , *** Испания Италия и бопа ще е някъде отзад и настрани. Сега пред Баречката е смел ама Шенген не се види и няма да се види скоро време