Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов

МВР шефът видя и следата на Брендо
Обновена: 17 авг 2012 08:34 | 17 авг 2012 07:06,
253
Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

"Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина", посочва в интервю за "Телеграф" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

За задържания край бреговете на Испания български кораб с 3 тона кокаин и за организаторите на канала той обяснява: "Не е случайно, че преди да се пристъпи към задържането на това огромно количество дрога, арестувахме Краля на кокаина Евелин Банев - Брендо, който дълги години е действал в съучастие с италианска престъпна група.

От няколко месеца колегите от ГДБОП работят по основните организатори на канала, които са от България. Те са движели набирането на екипаж и намирането на плавателен съд. Тримата мъже, които бяха арестувани у нас, са правели това, изпълнявайки ангажимент към италианската наркоорганизация, която доскоро работеше с Брендо.

Още по темата
 Крайната дестинация за кокаина е била Испания. Това, което направиха служителите от отдел "Наркотици" в ГДБОП, бе да подадат изпреварваща информация на колегите си от чужбина за подготовката и лицата, които биха могли да осъществят този трафик.

Испанската полиция анализира данните, които им подадохме, и успяха да задържат екипажа", казва Цветанов.

При международна спецакция в Испания беше хванат наш кораб с 3 тона кокаин на борда. Арестувани бяха 21 българи от екипажа на плавателния съд.Вчера у нас пък бяха задържани трима души. Единият е бил организаторът на транспорта на наркотика.

Вторият от членовете на престъпната организация е отговарял за наемането на част от екипажа на кораба.

По-късно задържаха за 24 часа и собственика на фирмата-оператор на кораба Дойчин Дойчев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак са уливаш цветанов
58
0
 
15
 
! Отговори
РАБОТА преди 11 години
Работата оправя живота на човека, не партиите ...Докато се делите на партии и светове, докато всяко чудо е за 3 дни и манталитета ни е "чалгаджийски" няма да тръгне държавата нагоре. По единично може да тръгнем нагоре, някой към Англия други към Германия, трети към САЩ и да си оправим живота, тука докато има 10-15 партии и само за кокала се борите а вечер студентите пълнят дискотеките и след 1 часа България е бурдеи няма да се оправи нищо...
57
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Цветанов, единственият министър през последните 23 години, който поне прави нещо реално срещу бандитизма. Затова червените позитанковци и бандити реват.
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То така се ловят 3 тона кокаин без да се е знаело къде е и кой го превозва,просто правят една проверчица и хоп гледай ти чували с кокаин....Пределно ясно е че е имало информация за товара.
55
1
 
10
 
! Отговори
bgswingers.net преди 11 години
3 тона кокаин !!! Оле ле ,това ще стигне да изтрови тинейджърите на цяла Европа !!!!
54
8
 
0
 
! Отговори
За 59 преди 11 години
Егати лудите наскачаха...Бе стига си поствал тия детински писания бе
53
1
 
11
 
! Отговори
jeronimo преди 11 години
Ако наистина е така ,то няма причина правителството да даде гаранция за моряците,които нищо не са знаели ,че са невинни и те да бъдат незабавно освободени !Да останат в ареста само организаторите и тези на кораба ,които са знаели за естеството на товара .
52
0
 
2
 
! Отговори
До 58 преди 11 години
Ъф...кви наркотици ползуваш или просто си шпакловчик ?
51
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аре стига сте ревали ве,червени бабички,това е потресаваща история и не би се случила никога по времето на крадливата триглава ламя.вижда се откакво правят пари честните ни богаташи бизнесмени-от упорит труд и креативност.
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОКАТО ДРУГАРЧЕТАТА УСПИВАТ РАЯТА СЪС ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ КОИТО НЕ ИНТЕРУСУВАТ НИКОГО ГОРИВАТА ИЗЛИТАТ НА 2.80 ЛЕВА. А РАЯТА ГЛЕДА КАТО ПРЕБОЗАЛО ТЕЛЕ И СЕ ПУЛИ КАТО УМРЕЛО КУЧЕ. ЗА ТАКАВА РАЯ МНОГО ЗАПАДНИ ПОЛИТИЦИ СИ МЕЧТАЯТ ДА УПРАВЛЯВАТ. НО В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ТАКАВА РАЯ НЯМА. ТОВАСА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА В ГЕРМАНИЯ ПРИ СРЕДНА РАБОТНА ЗАПЛАТ 2.500 ЕВРА. ИЛИ 5.000 ЛЕВА. Дизел 1 л. 2.87 лв. Безин 1 л. 2.97 лв. Супер 1 л. 2.97 лв. Супер плюс 1 л. 3.09 лв.
49
1
 
22
 
! Отговори
жената на втория кап преди 11 години
Мъжът ми ми се обади и ми каза ,че от фирмата не му платили уговорената сума и ме помоли да напиша имейл до ФБР / fbi.gov / !!! Така ,че Цветанов да не лъже кой е подал сигнала !
48
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка за некадърното правителство на герб, оставка и съд !
47
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега вече ясно може да се каже : Цвъци е луд. Един невеж човечец поставен на място с много власт и в резултат психиката му не издържа.
46
1
 
19
 
! Отговори
топала преди 11 години
чудя се защо бсп и герб си търсят кусури та нали сте едни исъщи *** бивши комунисти генерали спортисти борци и ***
45
1
 
17
 
! Отговори
серго преди 11 години
Интересна снимка,"гвардията" зад Цвъки Цвъки ми е много позната,май е царевската мафия начело с кмета "сянка" дето се старае да натрупа всичко в банка !!!!! Крадеца зад министъра ,а той ВИКА дръжте крадеца,е гати и поличтическата пасмина ГРОБ = на плана РАН-ЪТ !!!!!!!!
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нов световен и олимпийски рекорд за България? За какво са ни спортистите? Рекордите ги поставяме и без тях. За нашите спортисти едва ли се говори някъде по света, ама за тази пратка - навсякъде. А Боевски ряпа да яде с неговите 9 кг - дилетант.
43
2
 
10
 
! Отговори
bgswingwrs.net преди 11 години
Може би не са се разбрали за рушвета ,който фирмата трябва да плати на властта , и затова е подаден този сигнал ?!
42
3
 
16
 
! Отговори
топала преди 11 години
защо правителството и до днес мълчи и не реагира когато задържаха нашите моряци с кораб също български превозващ дрога в гърция може би тези не са от хората на боко *** затова се шуми по вече
41
17
 
9
 
! Отговори
СтаниШЕФ преди 11 години
Другари, не се притеснявайте! Ще намерим друг източник на средства за партийната каса на Позитано. А вие продължавайте да драскате, заплащането ви е сигурно!
40
13
 
6
 
! Отговори
ilia преди 11 години
PLATENITE DRASKA4I NA BSP NE SA SPALI TAZI NOSHT SAMO I SAMO DA DA PLUQT SRESHTU TZVETANOV. NEKA DA VI PRIPOMNIM DRUGARI KOGATO TAKAV ACTION SE RAZVIVASHE PO VASHE VREME STAVASHE S BLAGOSLOVIATA NA RUMEN SHADRAVANA, DA NE GOVORIM ZA SARDE4NITE PRIQTELSTVA NA MASLAROVA S MARGINITE ILI NA KUSTENDILSKATA PROSTAKESA MANOLOVA S BRATQ GALEVI.