Става ли за пиене чешмяната вода у нас?

В нея има тежки метали, а хлор се сипва безразборно
Обновена: 26 авг 2012 15:56 | 26 авг 2012 12:51, Екип на Dnes.bg
208

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
старите тръби на ВиК са от ентернит (азбест), който причинява рак, а новите от евтино канцерогенно ПВЦ. да не мислите че е от скъпа пластмаса за хранителни цели!
113
0
 
6
 
! Отговори
Ина преди 11 години
..ние в Панагюрище вода нямаме нормално от 3 месеца да се измием, та за пиене ще я мислим ако потече от чешмата...
112
0
 
12
 
! Отговори
Е преди 11 години
Е, ама за сметка на това и вдигат цената редовно нали ?
111
0
 
10
 
! Отговори
дмт преди 11 години
Dnes.бг, научете се най-после, че думичката е флУор, а не "флор", защото после ако ви се падне да пишете за извличане или премахване на ФЛОР-а от питешната вода - става мазало (де-флор... и т.н) :)
110
9
 
9
 
! Отговори
до 128 преди 11 години
Явно не си излизал извън пределите на България,Аз съм пил вода навсякъде в Германия,Франция,Швеция,Норвегия и мн.други страни в Европа водата е 300 пъти по добра от нашата,ама друго си е да ръсиш небивалици,и още по магистралите на тези и др.страни има свободна вода за пиене има и безплатна топла вода...
109
1
 
13
 
! Отговори
7777 преди 11 години
Аре сега малко рекламка... Ама аз застояла чешмяна вода не желая да купувам. Много са мошениците, които просто бутилират чешмяна вода и я продават за трапезна. Слагат малко добавки за промяна на вкуса и действат смело. А чешмяна вода си имам в къщи и тя не е застояла.
108
2
 
14
 
! Отговори
Благодарна преди 11 години
Антином,флор, (флуорид на български)...Днес научих много нови неща от областта на химията и най-вече ,че у нас броят на завършилите висше образование е обратно пропорционален на броя на образованите хора . Експертите от Пловдив, които са цитирани в текстчето, да се бяха представили с имената си, та да ги питам аз в каква област именно са експерти. В същност това май е работа на снеслия запъртъка журналист.
107
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България е една от малкото страни в света, където чешмяната вода става за пиене. Другото е реклама на минерална и бутилирана вода. :)
106
17
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Аз и семейството ми пием минерална вода от пластмасови бутилки ,пък вие пийте чешмяна вода ,щом смятате че пластмасовите бутилки ще ви причинят рак ,а чешмяната вода няма да ви причини болести ! Те германците не са глупави ,че да разрешат продажбата на напитки в пластмасови бутилки ! Пластмасата е вредна ,но има кога да е вредна и кога безвредна ! Ако притопляте храна в пластмасови чинии в микровълновата ,естествено е вредна ! Притопляйте си храната в хартиени чинии !
105
1
 
11
 
! Отговори
анонимен алкохолик преди 11 години
Единствената разлика между Човека и Животните е, че Човекът пие бира.
104
3
 
8
 
! Отговори
До гурбетчия преди 11 години
Бе, ти нямаш ли си работа, бе човек. Във всяка статия висиш с часове и все си много компетентен. Явно много работиш в чужбина, та ти остава време по цял ден да изказваш мнение наляво и надясно.
103
10
 
33
 
! Отговори
Б.Борисов преди 11 години
Само водата от Банкя става за пиене. Другата е червена и разнася СПИН.
102
2
 
9
 
! Отговори
? преди 11 години
"Оказва се, че трапезната вода е подходяща за всекидневна употреба, тъй като не съдържа флор"предполагам че са искали да кажат флуор... да това е вредно но защо не атакуват производителите на пастите за зъби? там също има флуор?
101
4
 
33
 
! Отговори
Тъп народ сме ... преди 11 години
Дано скоро бензина стане 6 лв. за литър, водата 3 лв .за литър, та тъпия народ , да плаща якооооооооооооооооооооооо, *** !!!!! - Вашите родители и баби и дядовци са пили все МИНЕРАЛНА вода ???????????????????? Многоооо *** народ сме !
100
4
 
11
 
! Отговори
? преди 11 години
do 118По-вредно е пиенето на вода от чешмата бива ли да си толкова глупав?
99
19
 
7
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
"Пластмасата била вредна"! Тя е вредна ,но когато започне да се разлага ! Иначе в Германия кой би допуснал да се продават напитки в пластмасови бутилки ?! По-вредно е пиенето на вода от чешмата !!!
98
0
 
11
 
! Отговори
Топ Идиот преди 11 години
ПАЙСЕЕЕЕЕЕЕЕ! ИДВА ЕРАТА НА ГЛУПОСТТА !Във филма "Идиокрация" хората не пият вода а "Брондо" (защото има електролити) Така като гледам света на там се е запътил!
97
2
 
21
 
! Отговори
Тъп народ СМЕ ...... преди 11 години
*** народ СМЕ , да даваме по левче за чаша УЖ "минерална" или "изворна" , много *** народ ....... : бензина по 3 лева за литър и вода за пиене на цена като за прясно мляко. Никога няма да се оправи тая скапана бЪЛГАРИЯ ..............
96
0
 
20
 
! Отговори
Мариан преди 11 години
Бирата съдържа много малко витамини затова трябва да се употребява в големи количества....
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
110,това важи само за поликарбонатите.