Става ли за пиене чешмяната вода у нас?

В нея има тежки метали, а хлор се сипва безразборно
Обновена: 26 авг 2012 15:56 | 26 авг 2012 12:51, Екип на Dnes.bg
208

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
4
 
! Отговори
до 103 преди 11 години
До гурбетчия - говориш глупости-пластмасата е вредна не само за природата, вредна е особено при притопляне в микровълнова -отделят се много отровни и канцерогенни съставки.За това не е хубаво да пием вода и сокчета от пластмасови туби,а то вече всичко е в такива,кисело мляко,боза,замразените месни продукти са в пластмасови тарелки.....тъй че смятай !
93
2
 
8
 
! Отговори
? преди 11 години
Пластмасовите бутилки и съдове, в които се продават храни и напитки, съдържат Бисфенол А. Това синтетично химично вещество пречи на хормоналната система учените го свързват с рака на гърдата и рака на матката, може да доведе до спонтанен аборт и носи сериозна опасност за детското развитие.Особено опасно е използването на подобни съдове повече от веднъж при децата. Когато измиете бутилката или съда, той се напуква съвсем незабележимо, което ускорява процеса на отделяне на това вещество.
92
0
 
7
 
! Отговори
? преди 11 години
Английски учени пък смятат, че материалите, от които се правят пластмасовите бутилки за вода или консервните кутии, могат да бъдат причина за голяма част от сериозните заболявания, включително и рака.Една от опасностите грози конкретно мъжете рак на простатата. Специалисти ни съветват да не държим храна в пластмасови кутии и различни съдове.И много важна част ако една опаковка е предвидена за еднократна употреба, то нека си остане такава. Не бива да я използваме много пъти.
91
0
 
6
 
! Отговори
ей шишко преди 11 години
"Хитлер пиел само компот от сливи" ! А оня безработен "***" в Германия ,*** пие само бира Кромбахер и Бергадлер !
90
0
 
4
 
! Отговори
? преди 11 години
Според германски учени пластмасовите бутилки и съдове са изключително вредни за здравето. Изследвания са установили, че във водата от пластмасовите бутилки има вещество, което е много вредно за човешкия организъм. В по-малки количества това вещество, наречено антином, може да предизвика депресия и гадене, а в по-големи може да се стигне и до смърт.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съдържа ФЛОР?? Какво е флор??:)))
88
0
 
13
 
! Отговори
шишо преди 11 години
Хитлер пиел само компот от сливи.
87
12
 
0
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
"Те и пластмасовите бутилки са вредни ама всички ги използват"! Ти да не ги ядеш тези пластмасови бутилки бе ?! Те са вредни ако не се рециклират ,а се изхвърлят в природата !
86
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Разбира се - минералната вода Горна баня или Банкя е по-хубава - само дето сметището в Суходол е точно над водоносният пласт !!!
85
1
 
10
 
! Отговори
Лекар преди 11 години
И още нещо: Я тези "експерти" ДА СИ КАЖАТ ИМЕНАТА. Ако не носят лична отговорност, говорят както им отърва!
84
0
 
19
 
! Отговори
Лекар преди 11 години
Това е откровена реклама.
83
0
 
11
 
! Отговори
vanko преди 11 години
ТЕ И ПЛАСТМАСОВИТЕ БУТИЛКИ СА ВРЕДНИ /ОТРОВНИ/,НО ВСИЧКИ ГИ ИЗПОЛЗВАТ ?????МИНЕРАЛНА ИЛИ ТРАПЕЗНА ВОДА САМО В СТЪКЛЕНИ БУТИЛКИ !!!
82
21
 
2
 
! Отговори
не се връщам !!! преди 11 години
Мале каква мизерия !Все още пият вода от чешмата !
81
1
 
9
 
! Отговори
Пиянде преди 11 години
Вода не пия.
80
3
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 11 години
Ходи да си лекуваш мозъка момче.
79
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е абсолютна реклама за минерални,изворни,трапезни и т. н води.Познавам много хора възрастни над 80г ,които пият вода от чешмата и са по-добре от мн.други .Всичко е ген,какво ти е заложено това ще ти се случи.ВСЕ БИО храни ядем,пием минерална вода,храним се здравословно,а масово болестите са мн.повече от преди време.Цялата природа е замърсена в световен мащаб от нас хората,така че изводите си направете сами.
78
12
 
12
 
! Отговори
22г. преди 11 години
хора това не е реклама прави са, ако имате възможност не пийте чешмяна вода. ходете от чешми пълнете си вода като нямате пари, ако имате възможност хидрофор си сложете, има разни филтри за вода, варете водата преди консумация. варианти много само за бога не пийте чешмяна вода. сега няма проблем но след 10 години започва да се усеща проблема. бъбреци черен дроб и разни други.
77
1
 
11
 
! Отговори
супер преди 11 години
Софийската вода е супер,койте пийне от нея става софиянец в повече.
76
3
 
5
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Flor? Moje bi Hlor ili FlUor? I taq statiq mi mirishe zdravo na reklama!
75
0
 
8
 
! Отговори
Нова преди 11 години
Не само бодоизточника е от значение, а и преносната система и вътрешната тръбна инсталация.все още на много места си стоят старите етернитови тръби и ръждивите сградни инсталации. Та водата и от извора да идва, пак може до кранчето да стане вредна.