Коли, колоездачи и ремонти блокират движението в неделния ден

Очаква се засилен трафик от морските ни курорти и Гърция
34
Коли, колоездачи и ремонти блокират движението в неделния ден
Днес стартира колоездачната обиколка на България. Снимка: Булфото

Сериозно затруднение на движението на територията на цялата страна се очаква през днешния неделен ден заради края на четирите почивни дни покрай Съединението.

Най-натоварено ще е движението в следобедните часове и привечер, предупреждават от КАТ.  Очаква се засилен трафик в посока от морските ни курорти към големите градове, както и  голям наплив на ГКПП Кулата/Промахон.

Българските и гръцките гранични власти са взели решение за създаване на организация за оптимален пропускателен режим на работа, като влизащите в страната ни коли ще бъдат обслужвани на 4 трасета. От българска страна са осигурени допълнителни гранични наряди, които да подпомагат дейността на пункта.

Гражданите, пътуващи от Гърция, могат да използват и маршрут гр. Драма – ГКПП - Илинден - гр. Гоце Делчев.

По традиция до 30 септември в интервала от 16.00 часа до 22.00 часа неделните дни се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси по автомагистралите и републиканската пътна мрежа от I-ви клас. Забраната не важи за МПС превозващи бързо развалящи се храни на температурен режим и живи животни.

В София пък трафикът ще усложнен допълнително от ремонт и провеждането на колоездачна обиколка на България.

Президентът Росен Плевнелиев ще даде старт на 62-та Международна колоездачна обиколка на България, като началото на церемонията е от 10.00 часа пред сградата на Администрацията на президента в столицата. На церемонията ще присъства и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

В тази връзка от 8.00 часа до 20.00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркингите на площад Свети Александър Невски и на ул. „15-ти ноември” в отсечката между бул. „Цар Освободител” и пл. Св. Александър Невски.

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства от 17.00 часа до 21.00 часа днес по:

- ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Раковски”,
- ул. „11-ти август” между ул. „Московска” и пл. Свети Александър Невски
- ул. Дунав” между ул. „Московска” и пл. „Свети Александър Невски”
- ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освжбодител” и пл. Свети Александър Невски.
Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства от 8.30 часа до 11.00 часа на 9 септември по:
- бул. „Цар Освободител” между бул. „Васил Левски” и бул. „Кн Александър Дондуков”
- ул. „Леге” между ул. „Съборна” и бул. „Цар Освободител”.

Обиколката ще премине следния маршрут: Президентство на Република България по бул. „Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе” , бул. „М. Еминеску”, бул. „Ситняково” и по бул. „Ботевградско шосе” към изход на София.

С цел предотвратяване на злополуки, движението на автомобили по маршрута ще се спира непосредствено преди преминаване на колоната колоездачи, а в участъците в планинските проходи, с наклони, остри завои и по-сложен терен, движението ще се спира предварително и ще се възстановява след преминаване на цялата колона.

Освен това във връзка с ремонт  от 8.00 часа на 6 септември до 24.00 часа на 9 септември се забранява влизането на пътни превозни средства в кръстовището бул. „Братя Бъкстон” – бул. „Тодор Каблешков”, съобщиха от Столична община. Промяната в организацията на движение се налага във връзка с полагане на асфалтова настилка на кръстовището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
do 20 преди 11 години
Къдее бе, човек? Кажи чстно, че аз бачкам там ама не съм видял такова нещо!?
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много си ***!Такива психопати като тебе трябва да ги трепят.
24
6
 
2
 
! Отговори
Фашист преди 11 години
През 43 когато разстреляха онези хлапетии 6 ястребинчета къде е паметника на поручика командвал звода за разстрел та да му поднеса цветя? Така от малки трябваше да ги изтрепят всички комунисти.А децата преди това пред родителите да ги изнасилят и тогава да ги изтрепят ,та да служат за назидание.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
24, Младост 4 съвсем не е достатъчно, не всички живеем там, нито е лесно да прехвръкнем с велосипеда на рамо. Както и да е, истината е че там дебелаци не видях, както и че на фона на тези хора, ние сме като атрофирали. Не знам на какво отгоре очакваме успехи в спорта, крепко здраве, добро самочувствие, и т.н. и т.н.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Празна шайба" - министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В София направиха велоалеи, по искане на велосипедистите. Сега има велоалеи, но велосипедистите карат по тротоара. По велоалеите хората си разхождат кучетата.
20
0
 
16
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Ела да видиш на алеята до морето във Варна какво е.Преди беше зона за каращи колелета и бягащи за здраве ,точно както ти го описваш, а сега благодарение на ***-БКП-ГЕРБ е зона за камиони,прахоляк,мутренски джипове и комлексирани селяни с БМВ-трошки.Колите са паркирани върху велоалеята, а сдуханите полицаи се чудят в кое заведение да се скрият.Има 2-3 колоездача ,които всеки псува че се пречкат и 1 заблуден дето тичаше между колите и камионите за здраве. Грозна и брутална мутро обстановка.
19
3
 
5
 
! Отговори
Фашист преди 11 години
Серго ще кара без седалка или ще седне на гегата на сиринищкият триперясъл Първан.С червеното знаме ще си бърша седалището.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля, направете нещо за колоездачите, в Германия, Австрия, Франция всички карат колелета, имат си собствени платна и дори светофари по градските и селските улици, имат собствени пътеки между градчетата насред Алпите и постоянно някой кара колело дори по големите баири. Всички са стройни и активни. Може да видите деца да карат велосипеди успоредно на алпийските пътища (явно се прибират от училище), цели семейства или възрастни хора. Така им завиждам, тука трябва да плащаме на фитнес велоергометър
17
1
 
8
 
! Отговори
в "зелената&quo преди 11 години
Защо в "зелената" зона, на Раковски, между Л. Каравелов и В. Левски, отсечката е безплатна за паркиране? Защото там, случайно, има клуб на ЕТ "герб" ли?
16
11
 
3
 
! Отговори
Фашист преди 11 години
Гнусни са шумкарите. Разбойници ,които обират мандри и овчарници ,а после и 45 години България.Нечистоплътни *** слабоумници по баирите които крадат ,бегат и никой не ги и търси ,а само разпиват по баирите и се *** взаимно.Дядка ти и той ли е бил в групата?
15
3
 
7
 
! Отговори
До Фашист преди 11 години
Всичките фашисти ли сте такива гнусни ***?
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от писанията тук се вижда колко много е паднало нивото в Бг, ужас... останали са само най-некадърните и ***...
13
6
 
11
 
! Отговори
Честито! преди 11 години
Днес стартира колоездачната обиколка на България. В чест на 9-ти Септември, обиколката ще бъде убедително спечелена от заслужилия колоездач на НъРъБъ България - другарят член на БКП, Борисов! Честито!
12
3
 
13
 
! Отговори
Безпартиен преди 11 години
До всички, които кометират нецензурно:- Дами или господа - използването на такива реплики показва, че вашият интелект и този на родителите ви не е по-висок от този на безгръбначните (червеи, медузи и т.н.)!- Трябва да се съобразявате и с това, че по начина, по които изразявате своите "чувства" можете да бъдете подведени под съдебна отговорност за нанасяне на обида и морални щети!- Вашите IP адреси са по-прозрачни даже от желираните ви пред комповете мозъчета!Viva Anonimus!
11
4
 
4
 
! Отговори
антиполитик преди 11 години
Болни мозъци сте всички и комунисти и фашисти,политиците от всички цветове се гушат със мангизи а пък вие се джафкате тук.
10
10
 
14
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Честит празник българи!Да живее 9 септември, денят на победата над фашистката чума.Да живее Народна Република България!
9
8
 
3
 
! Отговори
Фашист до 14 преди 11 години
Надявам се да оцеля и да се изходя точно на дядо ти на гроба ,ако вече не го е направил някой друг.
8
15
 
2
 
! Отговори
Фашист преди 11 години
Преди 4 години от гората до Батак бяхме изровили кокалите на един болшевишки *** и един приятел ну *** в черепа ,а друг си взе ченето за пепелник. Смърт на социалистите и комунистите.
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоооо кога ще пуснете статия за най-великият Виталий Кличко ???