Нападението над лекари ще се наказва строго

Присъдите като при нападение над полицаи и прокурори
13 сеп 2012 21:30,
150
Нападението над лекари ще се наказва строго
Депутатите се надяват нападенията над лекари да намалеят с новите мерки. Снимка: Булфото

Нападенията над лекари и медицински работници да бъдат инкриминирани. Това прие днес на първо четене здравната парламентарна комисия.

Промените в Наказателния кодекс са внесени от депутата от Синята коалиция – д-р Ваньо Шарков, и група народни представители.

Проектотекстовете са приети от здравната комисия с пълно мнозинство и са подкрепени от министерствата на здравеопазването и правосъдието, както и от съсловните организации.

Нападенията над лекари ще се наказват равностойно на тези при нападения над полицаи, съдии, прокурори, данъчни, горски служители и други длъжностни лица.

Депутатите се надяват с тази промяна да намаленият случаите на насилие над медици по време на изпълнение на служебните им задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: лекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
11
 
! Отговори
qwe преди 11 години
Значи, докторът ти слага злонамерено грешна диагноза, източва парите по здравната пътека и НЕ ТЕ ЛЕКУВА, взима ти и последните стотинки с измама, абонира те за някое скъпо, измислено лекарство доживот ... и ако все пак оцелееш да не може поне един шамар да му шибнеш?! Не го разбирам.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
беше редно това да важи само за Спешна помощ-щото рядко нападат другите доктори в болница,а хората с линейките ги обиждат и ги нападат почти на всяко дежурство.закона трябва да важи не само за докторите а за целия персонал на Спешна помощ-именно тези служители скочиха за да поискат такъв закон.
8
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-сетне малко справедливост ,след като напуснаха най-достойните ни лекари,заради ,идиотското общество ,което си мисли ,че лекарите са им длъжни, и трябва да се занимава с пияндурско идиотските им проблеми и арогантност.За *** които хулят лекарите,ще ходите по ходжи и шарлатани,като напуснат и малкото които останаха,да ви видя тогава кой ще ви лекува *** ***,на които мирогледа ви не стига по далеч от ракийката ,салатката и футбола
7
0
 
14
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Ха, ха, голям смях! Че то у нас полицаите са битите, дори скоро имаше такъв случай. Резултат - има задържани и след 24 часа освободени. На хартия изглежда справедливо, но...дотам.
6
4
 
5
 
! Отговори
vapros преди 11 години
Lekarq v 4astnija si kabinet -dlajnostno lice le e ili -4astnik pe4albar??????????? qvno lobito im v parlamenta e reshilo da im izdeista i imunitet za lekarskite greshki -kakto narichat ubiistvoto ot nekompetentnost i marzel!!!!!
5
11
 
22
 
! Отговори
Ауу преди 11 години
Лекарската мафия е най-страшната помнете
4
9
 
18
 
! Отговори
ddd преди 11 години
А когато мед работници се държат арогантно с българите какво се случва????
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А стига бе! Тия ще се сетят! То не може а ходи лекарски екип в някое гето и да ги потрошат, щото не дали на *** обезболяващо. Сиктир и *** ***! *** в кофите!
2
5
 
14
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
ами щото като са привилигировани ще гласуват ПРАВИЛНО,и рушвети си вземат БЕЗ да ги гонят,и изобщо докторята си праЯт що си сакат-ама ,така трябва,еееееееееееееееехххх
1
9
 
27
 
! Отговори
УЖАС преди 11 години
Ами като убиват бедните(безпаричните) пациенти и никой не ги осъжда какво правим тогава?